Zeebaars

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
bertil
Berichten: 4
Lid geworden op: 17 apr 2009, 11:59
Locatie: Hengelo

Zeebaars

Bericht door bertil » 17 apr 2009, 13:31

Ik heb zondag 4 zeebaarsen op de volgende wijze klaargemaakt.

Boter in een pan daarbij witte wijn, viskruiden, sambal, tebasco, peper.

Vissen (alleen schoongemaakt) in de pan en op de branders van mijn buitenkeuken geplaats. Kap dicht Temp circa 180 graden.

Ik vond het erg lekker die zondag. 1 vis bewaard en woensdag opgegeten. Ik had het idee dat er toen nog meer smaak aan zat dan zondag. Kan ik de volgende keer de smaak van woensdag bereiken door een soort 'marineren' vooraf?

Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Re: Zeebaars

Bericht door Pluter » 18 apr 2009, 00:01

Klinkt erg lekker!

Wat zit er precies in je viskruiden?

Misschien kan je in plaats van 3 dagen marineren gewoon de vis een beetje op smaak maken met thaise vissaus "nam pla", gemaakt van gefermenteerde vis. Wellicht komt de smaak overeen.
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW

Plaats reactie