hulp met vragen maken

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

hulp met vragen maken

Bericht door Maurits » 02 apr 2009, 06:37

Zoals sommigen van jullie weten geef ik les op een universiteit, en een groot onderdeel van mijn werk is dan ook meerkeuzetoetsen maken. Vandaar mijn affiniteit met quizzen!

Maar nu probeer ik dat quizzen voor het koksforum wat beter te organiseren (meer regelmaat etc.; gestructureerder), maar ik zou graag jullie hulp willen. Nu ben ik bezig een categorieënlijst aan het maken voor de vragen. Alle suggesties zijn welkom!

Dit zijn ze:

Product- en keukengereikennis
Vragen over:
- wat een product/ingrediënt is en waar het vandaan komt
- wat een type keukengerei is en hoe het gebruikt wordt
- specifieke eigenschappen van producten
- verkrijgbaarheid in het jaar
- vervangingen van het ene product voor het andere

Recepturen, ingrediënten en kooktechnieken
Vragen over:
- kooktechniek gebruikt in bepaalde recepten
- ingrediënten gebruikt in bepaalde recepten
- kooktechnieken voor ingrediënten

Taal, cultuur en geschiedenis
Vragen over:
- oorspronkelijke (land)herkomst recepten
- oorspronkelijke (land)herkomst producten/ingrediënten
- herkomst/betekenis ingrediëntnamen en gerechtnamen
- vragen over voedselgewoontes, etiquette

Koken en wetenschap
Vragen over:
- verklaringen voor kooktechnieken en eigenschappen van producten
- rol van ingrediënten in recepturen
- nieuwe trucks uit de moleculaire doos

Voedsel en gezondheid
Vragen over:
- gezondheidsrisico’s en de hygiënecode
- voedingswaarde van producten (grofweg natuurlijk)

Ik ga de quiz vooral richten op koks, niet chefs of restaurateurs. Dus ik wil liever geen vragen stellen over calculaties, bedrijfsinrichting, marketing, logistiek etc.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: hulp met vragen maken

Bericht door Cees Timmerman » 02 apr 2009, 12:43

Misschien vragen over beroemde restaurants (binnen- en buitenland). Wie is de chef, wat is de specialiteit etc.

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: hulp met vragen maken

Bericht door Maurits » 03 apr 2009, 09:15

Das wel leuk ja, goeie tip.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

KNL
Berichten: 314
Lid geworden op: 11 okt 2008, 12:35
Locatie: Rijkevorsel (België)

Re: hulp met vragen maken

Bericht door KNL » 04 apr 2009, 02:27

grondstoffen: herkomst, tijd van beschikbaarheid(natuurlijk, geen hydrocultuur), specifieke eigenschappen en gebruik:)

Airborne101
Berichten: 144
Lid geworden op: 30 sep 2008, 14:52

Re: hulp met vragen maken

Bericht door Airborne101 » 04 apr 2009, 20:07

ik weet niet hoe het heet, maar vragen van snijtechnieken, en de technieken zoals cinoise, brunoise, julliene, sicileren, trancheren, enz.

en misschien allerlei termen, zoals passeren, tableren, satineren enz(die laatste 2 laatst hier geleerd ja op het forum :lol: )

Nickster
Berichten: 33
Lid geworden op: 05 mar 2009, 13:53
Locatie: Bergeijk

Re: hulp met vragen maken

Bericht door Nickster » 07 apr 2009, 22:26

Hey, tip: Het boek keuken technieken van SVH staat alles in over snij technieken ;)
'Every child is an artist. The problem is how to remain an artist once he grows up'-Pablo Picasso - 1973

Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

Re: hulp met vragen maken

Bericht door Pinxo » 08 apr 2009, 12:32

pure productkennis, dus foto's van vissen en noemen welke het is, foto's van groenten en ... enfin dat dus

Plaats reactie