aardappelboor ook wel pom.....boor genoemd?

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Airborne101
Berichten: 144
Lid geworden op: 30 sep 2008, 14:52

aardappelboor ook wel pom.....boor genoemd?

Bericht door Airborne101 » 23 mar 2009, 15:36

heyhey,,

vraag is simpel,, een aardappelboor hoe werd hij ook wel genoemd een pommerchineboor ofzowiets :? ?

kan iemand mij iets wijzer maken,, google helpt namelijk ook niet.

gr dion

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: aardappelboor ook wel pom.....boor genoemd?

Bericht door Leo » 23 mar 2009, 15:45

Pommes parisiennes ?

Zat pas te zoeken naar de nederlandse naam voor zo'n ding.
Maar, ik doe er NOOIT aardappels mee... toch vreemd met die naam.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: aardappelboor ook wel pom.....boor genoemd?

Bericht door Maurits » 23 mar 2009, 16:18

zo'n meloenschep?
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Gebruikersavatar
chef-dave
Berichten: 354
Lid geworden op: 12 sep 2008, 08:49
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: aardappelboor ook wel pom.....boor genoemd?

Bericht door chef-dave » 24 mar 2009, 00:11

Leo schreef:Pommes parisiennes ?

Zat pas te zoeken naar de nederlandse naam voor zo'n ding.
Maar, ik doe er NOOIT aardappels mee... toch vreemd met die naam.
:lol: :lol: De naam is afkomstig omdat vroeger in parijse bistro's er een trend was om aardappel balletjes te koken en nadien te bakken in smout, was eigenlijk heel decoratief en zeer lekker van daar de naam Pomme parisennes. Ondergewaardeerd dus zie topic elders,lol
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave

Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

Re: aardappelboor ook wel pom.....boor genoemd?

Bericht door Pinxo » 24 mar 2009, 10:27

Ik doe wel eens het volgende als amuse/hapje van aardappel
1) eerst met de kleine schep een holletje maken dan met de grote schep daaromheen een halve bol weghalen (zo'n schep heeft twee kanten in oplopende diameter)
Je hebt dan een soort rond schaaltje van aardappel.
2) wegzetten met een laagje zeezout en na een half uurtje goed afspoelen
3) dan die "schaaltjes" garen in ganzevet en afbakken in ganzevet om een hard, goudbruin, krokant korstje te krijgen.
4) (service) even in de combi warm en terug krokant maken en de holling vullen met om het even welke mousse (asperge bijv.)of groenten.

Heel leuk hapje en ook heel erg lekker, een vegetarische variant is ganzevet vervangen door olijfolie (in mijn geval de olie van de tortillas want die heeft een lekkere ui-aardappel smaak)

Airborne101
Berichten: 144
Lid geworden op: 30 sep 2008, 14:52

Re: aardappelboor ook wel pom.....boor genoemd?

Bericht door Airborne101 » 24 mar 2009, 14:27

yup! dat is hem! thx :wink:

gr dion

Plaats reactie