Pagina 1 van 1

gewicht eidooier

Geplaatst: 21 mar 2009, 11:48
door joep
Soms zie je in recepten een aantal eidooiers staan en soms het gewicht aan eidooiers. Als je een aantal eidooiers wil omrekenen naar gewicht, wat gebruiken jullie dan als standaard gewicht voor 1 eidooier?

Re: gewicht eidooier

Geplaatst: 21 mar 2009, 11:50
door chef-dave
17 gr dooier 33 gr eiwit, dit zijn de standards gebruikt in de pattiserie.

Re: gewicht eidooier

Geplaatst: 21 mar 2009, 13:58
door Pinxo
ik denk dat die recepten in gewicht uitgaan van ei uit een pak.

Re: gewicht eidooier

Geplaatst: 21 mar 2009, 15:56
door Leo
Goeie.. Ik neem eigenlijk eigenlijk altijd 20 gram voor eigeel.
Zal het eens nawegen.

Re: gewicht eidooier

Geplaatst: 21 mar 2009, 17:58
door jeroenbr
ik heb ook 17 en 33 geleerd. Terwijl anderen ("geen patisiers") het makkelijk maken door het af te ronden naar 20 en 30

Re: gewicht eidooier

Geplaatst: 22 mar 2009, 01:31
door roland
ik altijd 30 gr

Re: gewicht eidooier

Geplaatst: 22 mar 2009, 01:58
door Cees
25 gram voor eidooier...ligt er wel aan hoe groot je ei is die je gebruikt......meestal zo'n 25 gram per dooier en 30 gram eiwit.
Er zijn diverse maten eieren. De meest gebruikte eieren zijn zoals bovenstaande... 25 geel en 30-35 wit.

Dus omrekenen van recepten is vaak natte vinger werk als het om gewicht gaat. Een van de redenen dat ik recepten maak in gewicht van het eiwit of dooier, op die manier werk je het meest accuraat.

Re: gewicht eidooier

Geplaatst: 23 mar 2009, 18:03
door sjaak
voor pakken hanteer ik 25 gr. voor zowel eiwit als voor eidooier
en bij m'n eigen recepten zit ik dan altijd goed :wink: