gewicht eidooier

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
joep
Berichten: 16
Lid geworden op: 07 mei 2008, 12:26

gewicht eidooier

Bericht door joep » 21 mar 2009, 11:48

Soms zie je in recepten een aantal eidooiers staan en soms het gewicht aan eidooiers. Als je een aantal eidooiers wil omrekenen naar gewicht, wat gebruiken jullie dan als standaard gewicht voor 1 eidooier?

Gebruikersavatar
chef-dave
Berichten: 354
Lid geworden op: 12 sep 2008, 08:49
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: gewicht eidooier

Bericht door chef-dave » 21 mar 2009, 11:50

17 gr dooier 33 gr eiwit, dit zijn de standards gebruikt in de pattiserie.
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave

Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

Re: gewicht eidooier

Bericht door Pinxo » 21 mar 2009, 13:58

ik denk dat die recepten in gewicht uitgaan van ei uit een pak.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: gewicht eidooier

Bericht door Leo » 21 mar 2009, 15:56

Goeie.. Ik neem eigenlijk eigenlijk altijd 20 gram voor eigeel.
Zal het eens nawegen.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: gewicht eidooier

Bericht door jeroenbr » 21 mar 2009, 17:58

ik heb ook 17 en 33 geleerd. Terwijl anderen ("geen patisiers") het makkelijk maken door het af te ronden naar 20 en 30

roland
Berichten: 103
Lid geworden op: 02 okt 2008, 11:58

Re: gewicht eidooier

Bericht door roland » 22 mar 2009, 01:31

ik altijd 30 gr

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: gewicht eidooier

Bericht door Cees » 22 mar 2009, 01:58

25 gram voor eidooier...ligt er wel aan hoe groot je ei is die je gebruikt......meestal zo'n 25 gram per dooier en 30 gram eiwit.
Er zijn diverse maten eieren. De meest gebruikte eieren zijn zoals bovenstaande... 25 geel en 30-35 wit.

Dus omrekenen van recepten is vaak natte vinger werk als het om gewicht gaat. Een van de redenen dat ik recepten maak in gewicht van het eiwit of dooier, op die manier werk je het meest accuraat.
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Re: gewicht eidooier

Bericht door sjaak » 23 mar 2009, 18:03

voor pakken hanteer ik 25 gr. voor zowel eiwit als voor eidooier
en bij m'n eigen recepten zit ik dan altijd goed :wink:

Plaats reactie