koekje van wasabi

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Daniell
Berichten: 5
Lid geworden op: 27 aug 2007, 11:18
Locatie: Utrecht

koekje van wasabi

Bericht door Daniell » 15 mar 2009, 15:08

Sinds kort hebben wij bij de sashimi op de kaart een wasabi koekje staan.
dit hebben wij geprobeerd door aan de receptuur van lepelbisquit wasabi toe te voegen, na het afbakken is de smaak van wasabi praktisch weg. (ook geprobeert zonder suiker maar dat werd ook nix.)
heeft iemand van jullie hier ervaring mee / of een goeie tip? alles van harte welkom.
alvast bedankt.

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: koekje van wasabi

Bericht door Maurits » 16 mar 2009, 08:41

Heb je wasabipoeder gebruikt?
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Tristan
Berichten: 83
Lid geworden op: 28 okt 2008, 11:19

Re: koekje van wasabi

Bericht door Tristan » 16 mar 2009, 10:25

wat je misschien wel kan doen is gewoon een tuiles beslag maken en dan wasabi uit een tube door de boter mengen en dan een dag laten trekken eventueel, misschien dat je dan de smaak van wasabi erin krijgt

Daniell
Berichten: 5
Lid geworden op: 27 aug 2007, 11:18
Locatie: Utrecht

Re: koekje van wasabi

Bericht door Daniell » 16 mar 2009, 13:46

wij hebben pasta gebruikt, zaten inderdaad ook aan poeder te denken.
denk dat ik het ook met tuille ga proberen vandaag.
grtz

Gebruikersavatar
joost
Berichten: 118
Lid geworden op: 03 jun 2006, 22:14
Locatie: Antwerpen, Belgie
Contacteer:

Re: koekje van wasabi

Bericht door joost » 16 mar 2009, 13:49

Kletskop beslag al geprobeerd?
of oublie beslag?

cyrano
Berichten: 291
Lid geworden op: 22 jan 2009, 17:46
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: koekje van wasabi

Bericht door cyrano » 16 mar 2009, 13:55

Ik vrees dat dat heel moeilijk wordt. De smaak en geur van wasabi komen van een drietal isothiocyanaten en die zijn extreem vluchtig. In Japan wordt vers geraspte wortel altijd in een gesloten potje bewaard omdat dat zeer snel verdampt. Als je dat verwarmt, is het al om zeep. Wasabi koekjes kunnen dan ook gewoonweg niet, vrees ik. Tenzij je ze gaat maken met vloeibaar stikstof oid?

De isothiocyanaten zijn ook essentieel bij sushi, omdat één ervan zeer snel bacteriën in rauwe vis doodt die zelden aanwezig zijn, maar dodelijk. De bacteriën (Vibrio parahaemolyticus) zijn alleen in de vis aanwezig bij een zeer bepaalde watertemperatuur. Maar vermits je die niet kan weten als kok, is wasabi een soort welkome "verzekering". Het is dan ook onbegrijpelijk dat de voedingsindustrie op grote schaal wasabi vervalst met mosterd, mierikswortel, radijs en kleurstoffen, want die bevatten die stof niet.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: koekje van wasabi

Bericht door Leo » 16 mar 2009, 14:22

ja, sta er ook elke keer weer van te kijken.

Afbeelding
Heb de verpakking niet meer thuis, maar zag dat het echte wasabi was.

De poeder versies, is dat wel van echte wortel?
wasabi wortel
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: koekje van wasabi

Bericht door Maurits » 16 mar 2009, 15:08

Nee, die poeder is ook meestal voor het grootste deel mierikswortel of zelfs mosterd....

Als die stoffen in wasabi vluchtig zijn, zouden ze dan niet 'gevangen' kunnen worden? Ik olie of alcohol misschien.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Daniell
Berichten: 5
Lid geworden op: 27 aug 2007, 11:18
Locatie: Utrecht

Re: koekje van wasabi

Bericht door Daniell » 16 mar 2009, 20:57

op http://www.radio2.be/demadammen/madamme ... ikelid=989
las ik dat er ongeveer maar 2 procent echte wasabi is ,zelfs in japan.
maar in ieder geval bedankt.

Plaats reactie