'must haves' voor je boekenkast
'must haves' voor je boekenkast
Welk(e) boek(en) 'moet' je echt als kok of kookliefhebber in je boekenkast hebben staan?
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Re: 'must haves' voor je boekenkast
Larousse culinaire encyclopedie
de serie het grote ... van teubner
harold mcgee over eten en koken
de serie het grote ... van teubner
harold mcgee over eten en koken
Re: 'must haves' voor je boekenkast
ik sluit me volledig aan bij Sjaak.
Die drie boeken samen kun je zoveel uithalen, echt.. ik sla ze nog elke week open.
Die drie boeken samen kun je zoveel uithalen, echt.. ik sla ze nog elke week open.
a state of mind, a passion, an addiction, an abusive drive to reach perfection knowing that it is impossible to obtain in this lifetime...Guillaume St. Cin
Re: 'must haves' voor je boekenkast
Grand Livre(s) - alain Ducasse
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: 'must haves' voor je boekenkast
The Culinairy chronicle serie
En idd de Ducasse serie
En idd de Ducasse serie
Re: 'must haves' voor je boekenkast
De Larousse gastronomique, McGee, Escofier
Domme vragen bestaan niet, alleen domme antwoorden.
-
- Berichten: 240
- Lid geworden op: 30 dec 2008, 00:23
- Locatie: Haarlem
- Contacteer:
Re: 'must haves' voor je boekenkast
Allerhande februari 1984..
“At the end of the day, it’s just food, isn’t it? Just food”.(MPW)
- Cees Timmerman
- Berichten: 933
- Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
- Locatie: Dordrecht
- Contacteer:
Re: 'must haves' voor je boekenkast
Culinary artistry en alle andere boeken van Karen Paige en Andrew Dornenburg
Re: 'must haves' voor je boekenkast
de nieuwe druk van mc Gee,
proefboek van peter klosse
en
escoffier
proefboek van peter klosse
en
escoffier
Re: 'must haves' voor je boekenkast
Bramrhodos schreef:Allerhande februari 1984..

Re: 'must haves' voor je boekenkast
die klassieke boeken zijn inderdaad echte toppers, maar heb een boek van giorgio locatelli (made in italy) en dat is ook echt een goud boek, zeker het kopen waard
Re: 'must haves' voor je boekenkast
- De Zilveren lepel
- Made in italy - Giorgio Locatelli
- Op zoek naar de perfectie - Heston Blumenthal
- Wappaz - Christer Elfving
- Made in italy - Giorgio Locatelli
- Op zoek naar de perfectie - Heston Blumenthal
- Wappaz - Christer Elfving
Re: 'must haves' voor je boekenkast
Dit is trouwens ook een topboek!
"Chocolates and Confections: Formula, Theory, and Technique for the Artisan Confectioner"- Peter P. Greweling
"Chocolates and Confections: Formula, Theory, and Technique for the Artisan Confectioner"- Peter P. Greweling
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
-
- Berichten: 144
- Lid geworden op: 30 sep 2008, 14:52
Re: 'must haves' voor je boekenkast
boek: ingrediënten
loukie werle
en
jill cox
top boek! alles over ingredienten! groentes, fruit, vlees! echt vanalles! specerijen, kruiden...
noem maar op!
loukie werle
en
jill cox
top boek! alles over ingredienten! groentes, fruit, vlees! echt vanalles! specerijen, kruiden...
noem maar op!
Re: 'must haves' voor je boekenkast
Koop De Larousse gastronomique, nog veel meer ingedrientenAirborne101 schreef:boek: ingrediënten
loukie werle
en
jill cox
top boek! alles over ingredienten! groentes, fruit, vlees! echt vanalles! specerijen, kruiden...
noem maar op!

Re: 'must haves' voor je boekenkast
repertoire de la cuisine
Is verplichte lectuur in België in de hotelscholen en is eigenlijk de bijbel van menig koks. Is ook verkrijgbaar in het nederlands en het engels maar soms mankeren de vertalingen weleens wat.Ieder zichzelf respecteerdende kok heeft dit in huis, is een uitspraak gedaan door vele topchefs en klopt eigenlijk ook wel een beetje.Het is een echte bijbel van de klassiekers gebaseerd op escoffier en bij mogelijke discussies word dit boekje gebruikt als jury, dus echt wel belangrijk om in huis te hebben.
Link naar wikipedia met een vrij korrekte uitleg erover.http://en.wikipedia.org/wiki/Le_R%C3%A9 ... la_Cuisine
Is verplichte lectuur in België in de hotelscholen en is eigenlijk de bijbel van menig koks. Is ook verkrijgbaar in het nederlands en het engels maar soms mankeren de vertalingen weleens wat.Ieder zichzelf respecteerdende kok heeft dit in huis, is een uitspraak gedaan door vele topchefs en klopt eigenlijk ook wel een beetje.Het is een echte bijbel van de klassiekers gebaseerd op escoffier en bij mogelijke discussies word dit boekje gebruikt als jury, dus echt wel belangrijk om in huis te hebben.
Link naar wikipedia met een vrij korrekte uitleg erover.http://en.wikipedia.org/wiki/Le_R%C3%A9 ... la_Cuisine
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave
Dave
Re: 'must haves' voor je boekenkast
Verdomd goeie Dave! die was ik effe vergeten...
Ik heb de engelse vertaling, maar ook het Nederlandse "Culinair Vademecum". Volgens mij dezelfde boekjes in principe, maar die laatste heeft een geniale index waar je je vinger in kan steken vergelijkbaar met een zakbijbeltje.

Ik heb de engelse vertaling, maar ook het Nederlandse "Culinair Vademecum". Volgens mij dezelfde boekjes in principe, maar die laatste heeft een geniale index waar je je vinger in kan steken vergelijkbaar met een zakbijbeltje.
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW
Re: 'must haves' voor je boekenkast
repertoire idd, ben nog op zoek naar het tweede deel.
verder: Patisserie van de gebroeders Roux
verder: Patisserie van de gebroeders Roux
I love defenseless animals, especially in a good gravy
-
- Berichten: 144
- Lid geworden op: 30 sep 2008, 14:52
Re: 'must haves' voor je boekenkast
jeroenbr schreef:Koop De Larousse gastronomique, nog veel meer ingedrientenAirborne101 schreef:boek: ingrediënten
loukie werle
en
jill cox
top boek! alles over ingredienten! groentes, fruit, vlees! echt vanalles! specerijen, kruiden...
noem maar op!
50 euro

Re: 'must haves' voor je boekenkast
Al de boeken hier op genoemd heb ik en zeker de repertoire heb ik reeds van 1965 en ook de nederlandse vertaling en ook de grote escofier.
Wat me opvalt is dat hier niemand de PELLAPRAT noemt ik heb de vis gerechten en ook de patiserie en twee verchillende uitgaven van algemeen van pellaprat!!
Dit is veel beter beschreven dan de escofier en ook zeer didactisch geschreven vroeger was het de leerboek van de kokscholen !!
Al de rest zijn copyen van deze boeken ik heb er nu meer dan duizend verzamelt in de 48 jaar dat ik actief ben in de horeca !!
Wat me opvalt is dat hier niemand de PELLAPRAT noemt ik heb de vis gerechten en ook de patiserie en twee verchillende uitgaven van algemeen van pellaprat!!
Dit is veel beter beschreven dan de escofier en ook zeer didactisch geschreven vroeger was het de leerboek van de kokscholen !!
Al de rest zijn copyen van deze boeken ik heb er nu meer dan duizend verzamelt in de 48 jaar dat ik actief ben in de horeca !!
Re: 'must haves' voor je boekenkast
het boek Food
staan ook veel grondstoffen in!:)
staan ook veel grondstoffen in!:)
Re: 'must haves' voor je boekenkast
alle must haves staan hier al bij
Food
Harold Mc Gee - Over eten en koken
Larousse Gastronomie
Food
Harold Mc Gee - Over eten en koken
Larousse Gastronomie
Re: 'must haves' voor je boekenkast
Hey boek/bijbel van la truffe noir.. helaas nooit in het nederlands uitgebracht.
het is een combinatie van kunst,geschiedenis en culinair. als je hier door bent gekomen weet je alles van truffel!
en super klassiek, Buffetten en ontvangsten. het is bijna een voor oorlogs boek zo ziet het eruit, maar alle klassiekers staan erin en super goed beschreven mooie klassieke foto's
het is een combinatie van kunst,geschiedenis en culinair. als je hier door bent gekomen weet je alles van truffel!
en super klassiek, Buffetten en ontvangsten. het is bijna een voor oorlogs boek zo ziet het eruit, maar alle klassiekers staan erin en super goed beschreven mooie klassieke foto's
-
- Berichten: 97
- Lid geworden op: 28 mei 2008, 00:57
Re: 'must haves' voor je boekenkast
ik vind toch voor de moderne kok dat de elbulli serie en ook tussen mag,
en alinea is ook echt n boek om te hebben
en alinea is ook echt n boek om te hebben
Re: 'must haves' voor je boekenkast
Mmm, zijn die boeken van elbulli en alinea wel echte musthaves? Ik vind eigenlijk dat musthaves boeken moeten zijn die redelijk tijdloos zijn, liefst die je kan naslaan, en nuttig zijn voor de meeste koks....Ik denk niet dat deze boeken dat zijn, het zijn meer koffietafel boeken en inspiratieboeken.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Re: 'must haves' voor je boekenkast
alinea wel.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: 'must haves' voor je boekenkast
Ik ben begonnen met het maken van de eerste paar gerechten uit het alinea boek. Maar ik ben nog steeds niet begonnen omdat het bij elkaar zamelen van ingrediënten, apparatuur en gereedschap meer tijd kost dan het maken van het gerecht zelf 

Re: 'must haves' voor je boekenkast
Ik denk dat je met de termen "koffietafel- en inspiratie-" deze boeken een beetje te kort doet. Er staan veel technieken in die nog niet in standaardwerken zijn vastgelegd en zodoende dus ook (voorlopig) als naslagwerk kunnen dienen. De heren Keller en Blumenthal bijvoorbeeld (pakken we d'r ook nog effe bij), besteden ook nog 's uitgebreid aandacht aan de uitleg van de techniek achter hun recepturen. Beetje grijs gebied dus...Maurits schreef:Mmm, zijn die boeken van elbulli en alinea wel echte musthaves? Ik vind eigenlijk dat musthaves boeken moeten zijn die redelijk tijdloos zijn, liefst die je kan naslaan, en nuttig zijn voor de meeste koks....Ik denk niet dat deze boeken dat zijn, het zijn meer koffietafel boeken en inspiratieboeken.
Ter contrast: 3 star chef van dhr Ramsay (plaatje-/receptje-boekkie) is bij mij binnen 5 minuten naar de "koffietafel" verbannen, gemoedelijk naast de andere doorblader toppers.
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW
Re: 'must haves' voor je boekenkast
Als zij het kan......: http://www.alineaathome.com/jeroenbr schreef:Ik ben begonnen met het maken van de eerste paar gerechten uit het alinea boek. Maar ik ben nog steeds niet begonnen omdat het bij elkaar zamelen van ingrediënten, apparatuur en gereedschap meer tijd kost dan het maken van het gerecht zelf
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW
Re: 'must haves' voor je boekenkast
Vis in de Pan geschreven door Sergio herman en Wim Vandamme.
Deels encyclopedie over vissen en deels visgerechten...Echt top.
Deels encyclopedie over vissen en deels visgerechten...Echt top.
Food and Taste All The Way !
Re: 'must haves' voor je boekenkast
Helder, je hebt gelijk (zo vervelend als muggen gelijk hebbenPluter schreef: Ik denk dat je met de termen "koffietafel- en inspiratie-" deze boeken een beetje te kort doet. Er staan veel technieken in die nog niet in standaardwerken zijn vastgelegd en zodoende dus ook (voorlopig) als naslagwerk kunnen dienen. De heren Keller en Blumenthal bijvoorbeeld (pakken we d'r ook nog effe bij), besteden ook nog 's uitgebreid aandacht aan de uitleg van de techniek achter hun recepturen. Beetje grijs gebied dus...
Ter contrast: 3 star chef van dhr Ramsay (plaatje-/receptje-boekkie) is bij mij binnen 5 minuten naar de "koffietafel" verbannen, gemoedelijk naast de andere doorblader toppers.

When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Re: 'must haves' voor je boekenkast
Misschien heel dom,
maar ik heb het boek 'ingrediënten'.. het heeft geen schrijver ofso, tenminste, niet dat ik kan vinden.. en het is een boek van Albert heijn
Ik citeer: "Het boek van Albert Heijn over bekende en minder bekende ingrediënten en de invloedrijke keukens van overal ter wereld, met meer dan 250 recepten."
Ik vind het wel een goed boek, voor mij als beginner.. je hebt verschillende rubrieken met bv Groente, Kaas, en dan komen alle soorten aan bod..
Vind het een erg interressant boek, en voor de beginners ook een aanrader!
(al weet ik niet of je het boek nog kan kopen, want ik heb hem van de bieb gekocht)
maar ik heb het boek 'ingrediënten'.. het heeft geen schrijver ofso, tenminste, niet dat ik kan vinden.. en het is een boek van Albert heijn

Ik citeer: "Het boek van Albert Heijn over bekende en minder bekende ingrediënten en de invloedrijke keukens van overal ter wereld, met meer dan 250 recepten."
Ik vind het wel een goed boek, voor mij als beginner.. je hebt verschillende rubrieken met bv Groente, Kaas, en dan komen alle soorten aan bod..
Vind het een erg interressant boek, en voor de beginners ook een aanrader!
(al weet ik niet of je het boek nog kan kopen, want ik heb hem van de bieb gekocht)
" In een land dat culinair ontwaakt, groeit het smaakbewustzijn " - Herman den Blijker
Re: 'must haves' voor je boekenkast
De boeken van AH zijn helemaal niet slecht!
Ik gebruik ze ook vaak als ik een avondje thuis ben en lekker wil gaan koken!
Ik gebruik ze ook vaak als ik een avondje thuis ben en lekker wil gaan koken!
-
- Berichten: 6
- Lid geworden op: 24 nov 2007, 21:11
- Locatie: berlicum
- Contacteer:
Re: 'must haves' voor je boekenkast
heeft er iemand ooit het boek gelezen over de 18 franse 3 * koks, is een oud boek en er staat een biografie in over de koks zoals o.a. Paul bocuse, André Pic, Fernand Point, Michel Guérard, Alain Senderens.
Re: 'must haves' voor je boekenkast
Ma Gastronomie - Fernand Point
Niet eens om zijn recepten/gerechten, maar vooral als algemene bron van inspiratie. Wat moet dat een geniale chef zijn geweest!
Niet eens om zijn recepten/gerechten, maar vooral als algemene bron van inspiratie. Wat moet dat een geniale chef zijn geweest!
Re: 'must haves' voor je boekenkast
je bedoeld De grote Franse Chefkoks van de Nieuwe Franse Keuken? Super boek!paul van der doelen schreef:heeft er iemand ooit het boek gelezen over de 18 franse 3 * koks, is een oud boek en er staat een biografie in over de koks zoals o.a. Paul bocuse, André Pic, Fernand Point, Michel Guérard, Alain Senderens.
- Cees Timmerman
- Berichten: 933
- Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
- Locatie: Dordrecht
- Contacteer:
Re: 'must haves' voor je boekenkast
Au coeur des saveurs van Frederic Bau
Re: 'must haves' voor je boekenkast
Nou niet zo super, een beetje gedateerd....yrtsap schreef:je bedoeld De grote Franse Chefkoks van de Nieuwe Franse Keuken? Super boek!paul van der doelen schreef:heeft er iemand ooit het boek gelezen over de 18 franse 3 * koks, is een oud boek en er staat een biografie in over de koks zoals o.a. Paul bocuse, André Pic, Fernand Point, Michel Guérard, Alain Senderens.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Re: 'must haves' voor je boekenkast
das jou mening.
als een boek wat ouder is wil dat zeggen dat het geen super boek meer is?
Dus bv een Escoffier vind jij geen must-have?
als een boek wat ouder is wil dat zeggen dat het geen super boek meer is?
Dus bv een Escoffier vind jij geen must-have?
Re: 'must haves' voor je boekenkast
Natuurlijk is dat mijn mening, ik bedoel te zeggen dat het boek gepubliceerd is om te laten zien wat de trend was van de top chefs uit die jaren; wat dat betreft is het gedateerd. Uiteraard staan er veel lekkere recepten in.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Re: 'must haves' voor je boekenkast
"maar vooral als algemene bron van inspiratie"sdr schreef:Ma Gastronomie - Fernand Point
Niet eens om zijn recepten/gerechten, maar vooral als algemene bron van inspiratie. Wat moet dat een geniale chef zijn geweest!
Heel belangrijk!
Maar wat ander dan een "must-have" of een standaard werk.
Blijf scherp Maurits!

Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW
Re: 'must haves' voor je boekenkast
Voor mij is inspiratie wel een must-have. Als ik moest kiezen, zou ik eerder mijn Larousse op marktplaats zetten dan Fernand Point.Pluter schreef:
Heel belangrijk!
Maar wat ander dan een "must-have" of een standaard werk.
Blijf scherp Maurits!
Re: 'must haves' voor je boekenkast
Wat mij verbaast aan geschiedenis, is dat mensen er vaak heel weinig uit leren...
Ook voor mij zijn oude kookboeken veel waardevoller dan de laatste nieuwe. Als ik een nieuw (voor mij dan) gerecht wil maken, kijk ik vaak eerst naar het verleden. Dat leert je hoe men dat vroeger deed en vooral, wat men vroeger de essentie vond. En dat geeft een veel klaarder kijk op een gerecht. Het leert mij ook waar op te letten als ik ingrediënten kies en hoe vergankelijk glorie is. Ik heb een kookboek van Cauderlier van begin twintigste eeuw waarin een recept met truffels dat begint met "Neem een kilo truffels en snij de rotte plekken weg". Tomaat daarentegen was toen goud en werd dan ook "goudappel" genoemd. De kok waarschuwt er in heftige bewoordingen voor om in tomatensaus uien, look of iets anders van sterke smaal te gebruiken, want "Dat neemt den smaek van den goudappel weg". En hij maakt tomatensaus van één tomaat.
Vandaar ook dat ik moleculaire gastronomie maar zwak vind. Ik vermoed dat die binnen tien-twintig jaar alweer vergeten zal zijn. Mijn motto is nog steeds: "Hou het simpel". Vertrek van goede ingrediënten, zoek dus uit waar je die kan vinden en hoe je ze herkent.
Mijn "Must Haves" zijn dan ook kookboeken van voor 1950. Eventueel zelfs handgeschreven...
Ook voor mij zijn oude kookboeken veel waardevoller dan de laatste nieuwe. Als ik een nieuw (voor mij dan) gerecht wil maken, kijk ik vaak eerst naar het verleden. Dat leert je hoe men dat vroeger deed en vooral, wat men vroeger de essentie vond. En dat geeft een veel klaarder kijk op een gerecht. Het leert mij ook waar op te letten als ik ingrediënten kies en hoe vergankelijk glorie is. Ik heb een kookboek van Cauderlier van begin twintigste eeuw waarin een recept met truffels dat begint met "Neem een kilo truffels en snij de rotte plekken weg". Tomaat daarentegen was toen goud en werd dan ook "goudappel" genoemd. De kok waarschuwt er in heftige bewoordingen voor om in tomatensaus uien, look of iets anders van sterke smaal te gebruiken, want "Dat neemt den smaek van den goudappel weg". En hij maakt tomatensaus van één tomaat.
Vandaar ook dat ik moleculaire gastronomie maar zwak vind. Ik vermoed dat die binnen tien-twintig jaar alweer vergeten zal zijn. Mijn motto is nog steeds: "Hou het simpel". Vertrek van goede ingrediënten, zoek dus uit waar je die kan vinden en hoe je ze herkent.
Mijn "Must Haves" zijn dan ook kookboeken van voor 1950. Eventueel zelfs handgeschreven...
-
- Berichten: 8
- Lid geworden op: 19 jun 2009, 15:19
- Locatie: hengelo
Re: 'must haves' voor je boekenkast
MUST HAVE: white heat van marco pierre white. Een mooi boek over een grootmeester. Hij is mijn held.
en een leuk boekje voor de creatieve goedkoope geest is wappaz. Er is ook nog een nieuw tijdschrift voor de koks die zich aan de laatste ondwikkelingen willen wagen en dat is apicius magazine. Voor belevings verhalen de dikke van damme.
Voor natuur talenten: fatt duck cook book, harold mcgee, l'aire du thempes, alinea, quique dacosta.
en af en toe is ellen eten ook leuk, kijk allen effe wat de onderwerpen zijn voor je het koopt, ze hebben altijd wel de nieuwste boeken met korting. O ja als je een boek wilt kopen die niet te verkrijgen is moet je naar kookboekhandel amsterdam bellen zie de site www.kookboekhandel.com die kunnen echt alles bestellen voor je.
en een leuk boekje voor de creatieve goedkoope geest is wappaz. Er is ook nog een nieuw tijdschrift voor de koks die zich aan de laatste ondwikkelingen willen wagen en dat is apicius magazine. Voor belevings verhalen de dikke van damme.
Voor natuur talenten: fatt duck cook book, harold mcgee, l'aire du thempes, alinea, quique dacosta.
en af en toe is ellen eten ook leuk, kijk allen effe wat de onderwerpen zijn voor je het koopt, ze hebben altijd wel de nieuwste boeken met korting. O ja als je een boek wilt kopen die niet te verkrijgen is moet je naar kookboekhandel amsterdam bellen zie de site www.kookboekhandel.com die kunnen echt alles bestellen voor je.
Re: 'must haves' voor je boekenkast
pbcyrano schreef:
Mijn "Must Haves" zijn dan ook kookboeken van voor 1950. Eventueel zelfs handgeschreven...

Re: 'must haves' voor je boekenkast
Ik lees hier echt tig keer t zelfde....
ja, ja, de larousse en de escoffier en wat boekies over grondstoffen en wat over de nieuwe en moleculaire keuken.
Ben ik dan van een andere planeet of ben ik de enige die tot op de dag van vandaag de PAULI als de onofficiele bijbel beschouwd?
Of is et dat die niet meetelt omdat ie niet in de boekenkast staat maar in de keuken ligt??
En natuurlijk voor de visliefhebbers de hele serie vis en seizoen, heb nog geen boek gevonden waarin elke vissoort zoveel aandacht kreeg en met zoveel gedetailleerde info.
oh en Puur van johnnie boer, een absoluut meesterwerk
ja, ja, de larousse en de escoffier en wat boekies over grondstoffen en wat over de nieuwe en moleculaire keuken.
Ben ik dan van een andere planeet of ben ik de enige die tot op de dag van vandaag de PAULI als de onofficiele bijbel beschouwd?
Of is et dat die niet meetelt omdat ie niet in de boekenkast staat maar in de keuken ligt??
En natuurlijk voor de visliefhebbers de hele serie vis en seizoen, heb nog geen boek gevonden waarin elke vissoort zoveel aandacht kreeg en met zoveel gedetailleerde info.
oh en Puur van johnnie boer, een absoluut meesterwerk
Re: 'must haves' voor je boekenkast
pauli is een absolute musthave... ookal zijn de recepten gebaseerd op de Escoffier.
-
- Berichten: 8
- Lid geworden op: 13 okt 2006, 12:52
Re: 'must haves' voor je boekenkast
"must haves" voor je boekenkast;
In mijn boeken kast staan o.a.
Over eten & Koken (wetenschap & cultuur in de keuken) van Harold MC Gee
De Zilvere lepel
Handboek Gastronomie (Vademecum)
De Serie: Vis & Seizoen van Jan van As en Culinaire Saisonnier
De Dikke van Dam van Johannes van Dam
De seie: Culinaria europese specialiteiten
In mijn boeken kast staan o.a.
Over eten & Koken (wetenschap & cultuur in de keuken) van Harold MC Gee
De Zilvere lepel
Handboek Gastronomie (Vademecum)
De Serie: Vis & Seizoen van Jan van As en Culinaire Saisonnier
De Dikke van Dam van Johannes van Dam
De seie: Culinaria europese specialiteiten
Re: 'must haves' voor je boekenkast
@ Leo en de forumcrew,
Misschien tijd voor een samenvatting van deze thread, zie beetje vaak dezelfde boeken genoemd worden.
of een poll waarbij we kunnen stemmen op de top 10 van must haves
Misschien tijd voor een samenvatting van deze thread, zie beetje vaak dezelfde boeken genoemd worden.
of een poll waarbij we kunnen stemmen op de top 10 van must haves

Re: 'must haves' voor je boekenkast
"HITTE" van Bill Buford.
Dit boek is genieten. Het leid je rond in de keukens van Italië en New york. Autobiografisch, leerzaam en leuk.
Je leert zelfs klassieke combinaties én hoe het volgens de italianen "echt" moet.
Deze moet je echt niet overslaan!
Dit boek is genieten. Het leid je rond in de keukens van Italië en New york. Autobiografisch, leerzaam en leuk.
Je leert zelfs klassieke combinaties én hoe het volgens de italianen "echt" moet.
Deze moet je echt niet overslaan!
Gloyou.com. Ervaar het gemak van alles in één. O.a. eetgelegenheden, recepten en nog veel meer!