Garde

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Garde

Bericht door Leo » 05 feb 2009, 16:17

Er zit veel verschil in de soorten Garde's
Afbeelding
Die met die balletjes heb ik net nieuw gekocht. Is nog wennen, maar tik wel lekker snel.

Wie werkt hier ook mee?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Re: Garde

Bericht door sjaak » 05 feb 2009, 21:33

nog niet mee gewerkt
ik weet wel dat een flexibele garde met dunne draden sneller room opslaat dan 1 met dikke draden die is dan weer beter om een beslag mee te roeren

Marielle
Berichten: 437
Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Garde

Bericht door Marielle » 05 feb 2009, 21:51

is het verschil echt groot met de gardes?

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Garde

Bericht door Cees » 05 feb 2009, 22:55

Die met die balletjes heb ik nog nooit gezien eigenlijk, maar ben wel nieuwsgierig hoe dat gaat.
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Garde

Bericht door jeroenbr » 05 feb 2009, 23:46

Liggen ook bij de ikea

Tristan
Berichten: 83
Lid geworden op: 28 okt 2008, 11:19

Re: Garde

Bericht door Tristan » 05 feb 2009, 23:54

met die balletjes gaat wel lekker snel ja, geeft alleen wel meer troep naar mijn mening

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Garde

Bericht door jeroenbr » 05 feb 2009, 23:56

Tristan schreef:met die balletjes gaat wel lekker snel ja, geeft alleen wel meer troep naar mijn mening
Dat ligt toch helemaal aan je zelf :) Mensen kunnen er ook een zootje van maken met een garde ...

Amazingtruffle
Berichten: 240
Lid geworden op: 30 dec 2008, 00:23
Locatie: Haarlem
Contacteer:

Re: Garde

Bericht door Amazingtruffle » 06 feb 2009, 00:18

ken die gardes allen voor spinsuiker eigenlijk...
“At the end of the day, it’s just food, isn’t it? Just food”.(MPW)

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Garde

Bericht door jeroenbr » 06 feb 2009, 00:42

Bramrhodos schreef:ken die gardes allen voor spinsuiker eigenlijk...
Gardes voor spinsuiker zijn gewoon afgeknipte normale gardes

Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Re: Garde

Bericht door Pluter » 06 feb 2009, 00:51

Meer draden is meer luchtinbreng. Heeft mijnheer This mij (en 50 anderen) persoonlijk verteld. 2 gardes in elkaar haken om te tikken werkt ook.

Denk je niet dat die kunsstof op het einde van die "suikerspin garde" van je, of wat dan ook, een beetje raar effect geeft met caramel? Of ben jij zo'n amateur die ook een plastic paletmesje gebruikt in een tefal pan mijnheer Bramrhodos?
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW

Amazingtruffle
Berichten: 240
Lid geworden op: 30 dec 2008, 00:23
Locatie: Haarlem
Contacteer:

Re: Garde

Bericht door Amazingtruffle » 06 feb 2009, 01:08

Mijnheer Pluter: ik ben wel degelijk een vakman, en weet mijn materialen..
Ook laat ik u weten dat er kunststof materialen zijn die hitte boven de 115 graden celcius( de temperatuur waarop suiker caramel wordt) kunnen hebben.

Dat over die tefal pannetjes laat ik liggen...
“At the end of the day, it’s just food, isn’t it? Just food”.(MPW)

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Garde

Bericht door Leo » 06 feb 2009, 08:37

ik kon kiezen tussen met stalen ballen, of met plastic...
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Nutcake
Berichten: 14
Lid geworden op: 10 feb 2009, 23:48

Re: Garde

Bericht door Nutcake » 23 feb 2009, 23:37

Als ik zou moeten inkopen voor een restaurant zou ik wel kiezen voor de klassieke garde, precies diegene op het plaatje (zwart handvat geel randje)
deze kan je namelijk voor alle doeleinden gebruiken en heeft dus naar mijn mening meer nut, ik zie mezelf nog geen dik beslag oid doorroeren met dat balletjes apperaat.... :|
voor mij is dat ding net zoiets als een knoflook pers, zal em nooit gebruiken. :wink:
Revenge is a meal best served cold.

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: Garde

Bericht door Maurits » 24 feb 2009, 08:54

Is die met die bolletjes niet om aanbaksels los te roeren na afblussen?
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Plaats reactie