Tournedo's

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
timberland
Berichten: 30
Lid geworden op: 26 mar 2007, 22:54
Locatie: Utrecht

Tournedo's

Bericht door timberland » 20 jan 2009, 19:03

Waarom zijn er nog steeds restaurants die een tournedo's nog kan verkopen voor 19,95 tot 25 euro.....kan iemand me dat is voor rekenen!!!
I Prefere the '53 by myself

Slager
Berichten: 15
Lid geworden op: 01 feb 2008, 08:50
Locatie: Gelderland

Re: Tornedo's

Bericht door Slager » 20 jan 2009, 20:00

Op het moment is de prijs van de tournedo alweer zo'n 10 Euro naar beneden. In het voorjaar van 2008 zijn een hoop klanten van mij gestopt met de tournedo omdat hij te duur werd. Slechts enkelen hielden hem op de kaart omdat ze het niet vonden kunnen om hem eraf te halen. Zij verkochten hem dus zo'n beetje tegen kostprijs. Maar laat ik een sommetje maken:

2007, prijs tournedo € 22 per kilo
tournedo 200 gram is € 4,40
toen tournedo op de kaart € 20

voorjaar 2008, prijs tournedo € 38
tournedos 200 gram is €7,60
toen tournedo op de kaart € 25

dit is dus netto € 1,80 per gerecht meer verdient (ervanuitgaande dat de rest van de ingredienten niet is gestegen).

Nu: prijs tournedo € 28,90
tournedo 200 gram is €5,78
Dan kun je toch ook rond die grens zitten?!?

En anders maak je hem iets lichter.

Waarom een hollandse biefsuk verkopen voor rond de €15 en een tournedo voor €25+ terwijl de prijs van de ingredienten maar 3 € duurder is?

Geen wonder dat de hele wereld loopt te schreeuwen dat de horeca zo duur is. Men prijst zichzelf uit de markt.

Op dit moment zitten mijn klanten met hoge prijzen bijna allemaal leeg. Diegene met redelijke prijzen zitten nog vol.

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Tornedo's

Bericht door Cees » 20 jan 2009, 20:02

De prijzen zijn al wel weer wat gezakt, maar als je een tournedos kan bestellen voor €20, dan zal dat zo kunnen omdat ze op andere gerechten een hogere marge hebben..zodat het mekaar optrekt, of omdat ze de goedkoopste ossenhaas gebruiken, die uit de diepvries komt.

edit: slager was me voor :)
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Slager
Berichten: 15
Lid geworden op: 01 feb 2008, 08:50
Locatie: Gelderland

Re: Tornedo's

Bericht door Slager » 20 jan 2009, 20:06

Dan wil ik even toevoegen dat Ik het heb over de prijzen van verse, stevige hollandse en ierse hazen. Edit: tournedos van middenstuk
Laatst gewijzigd door Slager op 20 jan 2009, 20:57, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Tornedo's

Bericht door Cees » 20 jan 2009, 20:10

Slager schreef:Op het moment is de prijs van de tournedo alweer zo'n 10 Euro naar beneden. In het voorjaar van 2008 zijn een hoop klanten van mij gestopt met de tournedo omdat hij te duur werd. Slechts enkelen hielden hem op de kaart omdat ze het niet vonden kunnen om hem eraf te halen. Zij verkochten hem dus zo'n beetje tegen kostprijs. Maar laat ik een sommetje maken:

2007, prijs tournedo € 22 per kilo
tournedo 200 gram is € 4,40
toen tournedo op de kaart € 20

voorjaar 2008, prijs tournedo € 38
tournedos 200 gram is €7,60
toen tournedo op de kaart € 25

dit is dus netto € 1,80 per gerecht meer verdient (ervanuitgaande dat de rest van de ingredienten niet is gestegen).

Nu: prijs tournedo € 28,90
tournedo 200 gram is €5,78
Dan kun je toch ook rond die grens zitten?!?

En anders maak je hem iets lichter.

Waarom een hollandse biefsuk verkopen voor rond de €15 en een tournedo voor €25+ terwijl de prijs van de ingredienten maar 3 € duurder is?

Geen wonder dat de hele wereld loopt te schreeuwen dat de horeca zo duur is. Men prijst zichzelf uit de markt.

Op dit moment zitten mijn klanten met hoge prijzen bijna allemaal leeg. Diegene met redelijke prijzen zitten nog vol.

Prijs van een goeie geportioneerde tournedos is nog steeds rond de € 38 per kg, ik denk dan ook dat jij ander spul gebruikt dan dat de groothandel gebruikt?

edit: ah ok jij praat over hele ossenhaas. In dat geval kloppen de prijzen van die tournedos 200 gram niet!
en de prijs van hollandse biefstuk geportioneerd ligt fiks lager dan tournedos....namelijk €15 per kg, das nogal een verschil , Nou krijgt de horeca altijd de schuld als iets duurder word of is, maar dat moet ergens vandaan komen...ik weet het wel, de leveranciers worden ook steeds duurder...kijk maar bij de slager, daar gooien ze de prijzen op ossenhaas naar het dubbele...de horeca doet dat niet eens....jij hoeft geen €50 te betalen voor een tournedos.
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Slager
Berichten: 15
Lid geworden op: 01 feb 2008, 08:50
Locatie: Gelderland

Re: Tornedo's

Bericht door Slager » 20 jan 2009, 20:55

Bij mij kosten de verse tournedos gesneden van goede ierse of hollandse hazen € 28,90. Hele hazen gevliesd € 26 en hazen zonder ketting €21. Ik ben een horeca slager/groothandel.

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Tornedo's

Bericht door Cees » 20 jan 2009, 21:00

Lever je ook in het noorden..Friesland?
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Slager
Berichten: 15
Lid geworden op: 01 feb 2008, 08:50
Locatie: Gelderland

Re: Tornedo's

Bericht door Slager » 20 jan 2009, 21:08

Helaas alleen in noord oost gelderland. over een dik jaar hoop ik landelijke dekking te hebben.

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Tornedo's

Bericht door Cees » 21 jan 2009, 01:12

En wat als er afname zou zijn van 100kg? ik beloof niks. Zou je dan kunnen leveren?
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Slager
Berichten: 15
Lid geworden op: 01 feb 2008, 08:50
Locatie: Gelderland

Re: Tornedo's

Bericht door Slager » 21 jan 2009, 07:53

Cees, doe mij dan ff een PM'metje met wat je nodig hebt, dan kijk ik wel wat er mogelijk is. Zeg nooit nooit.

Plaats reactie