Appel schuim

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Appel schuim

Bericht door jeroenbr » 16 jan 2009, 01:05

Hallo, ik wil graag een appel schuim maken. Daarvoor gebruik ik appelsap. Ik weet dat ik lecithine moet gebruiken. Ik welke vorm kan je dit kopen bij de hanos?
Dan wil ik graag weten wat de verhouding is. Laten we uitgaan van 1 liter appelsap.

Ook zou ik graag willen weten hoe lang dit blijft staan. Of is het beter om het echt alla minuut op te schuimen.

Kan je een al opgeschuimt vloeistof, NOG EENS opschuimen?

----------------------

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Appel schuim

Bericht door Leo » 16 jan 2009, 09:18

hangt er denk ik van af wat voor appelschuim.
- Romig
- Of juist zonder
- Espuma of Gestaafmixed
- zure appels of juist zoete?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Appel schuim

Bericht door jeroenbr » 16 jan 2009, 11:51

De chef van http://letscookit.tv/ nam gewone appelsap, daarin gooide hij lecithine. En staafde het op.
Als het goed is heeft texturas hier ook een potje van ?

Sucro?

KNL
Berichten: 314
Lid geworden op: 11 okt 2008, 12:35
Locatie: Rijkevorsel (België)

Re: Appel schuim

Bericht door KNL » 17 jan 2009, 00:39

lecithine zou z'n werk moeten doen, zuurtegraad is geen probleem, krijg er makkelijk puur limoen met opgeschuimt..
ik zou gaan voor 1,5g/halve liter
gaf goed resultaat bij mij.
texturas heeft hier een product van, lecite stond op de verpakking dacht ik, groeten

EDIT: als je vloeistof op mooie kamertemperatuur is blijft het schuim een 20/25 minuten staan, voor à la minute gebruik..

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Appel schuim

Bericht door jeroenbr » 17 jan 2009, 11:33

Bedankt, ik ga zo naar de apotheker.

christiankoster
Berichten: 4
Lid geworden op: 25 jan 2009, 13:41

Re: Appel schuim

Bericht door christiankoster » 30 jan 2009, 01:11

heb wel een receptje voor je , beetje aanpassen misschien....?
 ½ dl. Calvados
 ½ dl. Creme fraiche
 1 dl. Spa blauw
 1 dl. Olijfolie
 ½ dl. Limoensap
 ½ dl. Suikerwater
 4 gr. lecitine

Plaats reactie