Wat zou ik doen??

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
MarkBrugman
Berichten: 4
Lid geworden op: 17 dec 2008, 21:14

Wat zou ik doen??

Bericht door MarkBrugman » 17 dec 2008, 23:58

Hallo iedereen,

Ik werk al sinds me 15de in de horeca van afwasser tot zelfstandig kok. Ik heb al op aantal plaatsen gewerkt van chique tot brassarie stijl. Ik werk nu in een Brassarie en in de stad waar ik zit Heerlen is t 1 van de drukste plaatsten van de stad. Elke dag staat er wel een wachtrij om te kunnen zitten en eten.
Maar ik ben hier uitgekeken t is me te makkelijk er is geen uitdaging voor me.
Dus ik zit met t volgende. Ik wou ooit graag verhuizen naar Amerika en daar eens te proberen maar t is erg erg moeilijk om daar binnen te komen dus ik ben nog even bezig.

Maar nu komt t ik hou van de Italiaanse keuken, zou ik misschien eens kijken om een paar maanden door Italie heen te reizen en dan gewoon ergens binnen lopen om daar eens te mogen werken nog wat meer leren. T is voor mij een lastige keus omdat ik waar ik werk is de vastigheid erwel maar geen uitdaging en ik moet dat hebben om me toch te motiveren. Ik moet steeds meer en meer eigenlijk.
Dus de keus om te gaan is lastig natuurlijk, maar backpacken door Italie klinkt leuk.

Ik zit de laatste tijd echt in een dip wat ik moet gaan doen. Ben sinds kort ook naar Curacoa geweest was niet wat ik verwacht had iig dus nog maar eens proberen om of paar maanden door Italie of werk vinden in USA wat onmogelijk is..

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Wat zou ik doen??

Bericht door Leo » 18 dec 2008, 08:42

"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

yrtsap
Berichten: 195
Lid geworden op: 21 jun 2007, 12:50
Locatie: windowsd'nc fedder

Re: Wat zou ik doen??

Bericht door yrtsap » 18 dec 2008, 10:41

Ik heb gehoord dat Amerika echt te gek is en mocht ik alles nog eens overdoen zou ik het zeker aan raden. Wat ik heb gehoord is het kei en kei hard werken en een redelijk haantjes gedrag, maar dat is volgens mij overal. Italie is ook een mooi land, maar volgens mij is dat altijd nog te doen. Je hebt nu het geluk dat de dollar voor jou goed staat.

Ik zou zeggen ga lekker een jaar naar Amerika!

MarkBrugman
Berichten: 4
Lid geworden op: 17 dec 2008, 21:14

Re: Wat zou ik doen??

Bericht door MarkBrugman » 19 dec 2008, 00:24

yrtsap schreef:Ik heb gehoord dat Amerika echt te gek is en mocht ik alles nog eens overdoen zou ik het zeker aan raden. Wat ik heb gehoord is het kei en kei hard werken en een redelijk haantjes gedrag, maar dat is volgens mij overal. Italie is ook een mooi land, maar volgens mij is dat altijd nog te doen. Je hebt nu het geluk dat de dollar voor jou goed staat.

Ik zou zeggen ga lekker een jaar naar Amerika!

Bedankt voor je reactie..
Ik zou graag naar Amerika willen gaan zou ik alleen wat meer informatie op doen. Ben met dat al 3 jaar bezig met solicitaties te sturen maar nooit wat ontvangen. Dus is erg moeilijk. Wat ik moet regelen etc moet ik allemaal weten. Moet als t goed is werkvergunning hebben, Werk natuurlijk is erg moeilijk krijgen. Dus hoe ik dat moet aanpakken zou ik eigenlijk met iemand moeten praten die dat al eens gedaan heeft en geregeld heeft. Moet gewoon een uitdaging hebben ik wil meer leren en meer kunnen en waar ik nu sta sta ik stil.


En ja Italie zeker mooi land. En t eten pfff ongelooflijk. Ik wou Italie meer doen als ik Amerika niet geregeld krijg dan gewoon een 6 maanden door t land reizen en bij een restaurant stoppen en vragen voor werk in de keuken.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Wat zou ik doen??

Bericht door Leo » 19 dec 2008, 08:40

HRC moet je echt eens bellen..

Wat kan HRC International doen voor jou?
- Helpen met een internationale carrière
- Uitbreiden van jouw kennis binnen internationale markten

HRC International is specialist in:
- Hotel school graduate plaatsingen
- Internationale horeca stages
- Hotel jobs and rekrutering voor de USA
- J1 Visa voor de USA

Factsheet HRC International:
- Kantoren in Maastricht (NL), Atlanta (VS) en Dobrich (BG)
- Meer dan 3000 alumni
- Partners met meer dan 1300 hotelscholen wereldwijd
- Eigen Culinaire Academie, een 2 jaar durende kok opleiding

HRC Services:
Dit is waar alles begint. Je wenst te werken en wonen in het buitenland, verschillende plaatsen te ontdekken en kennis te maken met nieuwe culturen. Op hetzelfde moment wens je zekerheid te hebben dat je nieuwe werkervaring waardevol is voor je carrière. HRC International kan je hierbij helpen wereldwijd en met verschillende posities.

Onze prioriteit is het helpen met jouw internationale horeca carrière. Daarom werken wij voornamelijk met de bekendste hotel ketens in de industrie. Onderzoek laat blijken dat werkgevers sneller iemand aannemen met internationale werkervaring.

Wie kunnen we helpen?
Over de laatste 13 jaar hebben we vele recent afgestudeerde hotello's geholpen met hun eerste werkervaring in het buitenland, dit in de Verenigde Staten of wereldwijd. Voor de meer ervaren horeca professionals beschikken wij over tal van Management functies van de Verenigde Staten tot andere hot spots in de wereld. Dus kunnen wij mensen helpen van Commis tot Sous Chef.

We houden ons proces voor jouw carrière eenvoudig en nog belangrijker we houden het persoonlijk. Ons tweeledig interview proces zorgt ervoor dat we een goede inventarisatie kunnen maken voor jouw doelen en ambities. We helpen je door het hele proces, van het behalen van de nieuwe positie.tot helpen met het visum

Wat kan HRC International voor jou betekenen?
Beschouw Clayton van Hooijdock. Zijn carrière begon als afwasser in een klein restaurant. Wanneer hij 1999 ons benaderde was hij een jonge leerling kok. Wij hebben hem geplaatst in the Intercontinental New Orleans en zijn carrière was vertrokken. Nu is Clayton Executive Chef van de Ritz Carlton Boston.

Meer info www.hrc-international.com
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

MarkBrugman
Berichten: 4
Lid geworden op: 17 dec 2008, 21:14

Re: Wat zou ik doen??

Bericht door MarkBrugman » 24 dec 2008, 00:53

Bedankt voor de reactie.

Ik heb ze al gebeld voor een interview, kijken wat dat gaat opbrengen.
Heb op t moment werk tot februari en dan pak ik een half jaar erbij tot ik iets vind. In ider geval iets van inkomsten en spaarcenten.

Nogmaals Bedankt

christiankoster
Berichten: 4
Lid geworden op: 25 jan 2009, 13:41

Re: Wat zou ik doen??

Bericht door christiankoster » 31 jan 2009, 10:55

hey mark,

ben zelf ook op zoek naar een nieuwe baan , kijk regelmatig naar vacatures, zo dag ik voor een italiaans restaurant in nuth een vacature voor zwk,
misschien iets voor jou , restaurant barbarossa..

Amazingtruffle
Berichten: 240
Lid geworden op: 30 dec 2008, 00:23
Locatie: Haarlem
Contacteer:

Re: Wat zou ik doen??

Bericht door Amazingtruffle » 31 jan 2009, 15:27

Mark, heb zelf 10 jaar geleden met het HRC gewerkt.
Daardoor heb ik 18 maanden in chicago gewrkt.
Een super toffe tijd, die ik zo over zou doen, al is mijn beeld naar de VS wel ernstig bijgesteld( in het negatieve helaas)
Maar het is een super proces om zelfstandig te worden, te denken en te improviseren in een vreemde cultuur.
En t HRC zit bij je in de buurt( maastricht), dus ga s met ze praten, altijd leerzaam!
“At the end of the day, it’s just food, isn’t it? Just food”.(MPW)

Plaats reactie