Chinees Koksmes

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
db.
Berichten: 13
Lid geworden op: 01 aug 2008, 12:17

Chinees Koksmes

Bericht door db. » 16 dec 2008, 15:39

Ik ben op zoek naar een vervanging van mijn Zwilling Henckels koksmes -20 cm . Destijds, nog in het gulden tijdperk,deel van een instapset.
Naar aanleiding van de goede kwaliteit en dus kookplezier van mijn recent aangeschafte nieuwe pannen, begin ik me te storen aan mijn oude Koksmes. Ik ben dus op zoek naar een Chefs mes om haast alles / meeste mee te doen.

Na wat messen te hebben bekeken op het web.
* Vraag ik me af hoeveel mensen een Chinees Koksmes als Chefs mes gebruiken ?
* En naar wat hun ervaringen hiermee zijn?
* Kan het echt een frans of santoku mes vervangen ?
* Wat zijn de voor en nadelen in de praktijk ?
* Waar moet ik rekening mee houden qua maat ( 17 cm ? ,...vlak of gerond snijvlak ?)

En dan in het bijzonder betreffende het volgende mes: Chroma type 301 Chinees Koksmes P22 - 17cm

Punten waar de vervanging aan moet voldoen:
* kawaliteit moet top zijn
* redelijke grote ruimte voor knokkels
* Moet goed te onderhouden zijn

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Chinees Koksmes

Bericht door jeroenbr » 16 dec 2008, 23:26

Ik heb een tojiro 22CM mes. Gebruik hem nu zo'n 3 weken. Top

wouterkik
Berichten: 24
Lid geworden op: 02 dec 2008, 21:16
Locatie: nieuwerkerk

Re: Chinees Koksmes

Bericht door wouterkik » 17 dec 2008, 14:41

eigenlijk al mijn collegas gebruiken hier masahiro. het is niet duur om aan te schaffen maar ze zijn superscherp! ze vinden het zelfs beter dan elk ander frans mes!
persoonlijk hou ik t liever bij sabatier en solicut;)

hier een site met japanse messen: http://www.shinsakuto.net/Keukenmessen.htm

db.
Berichten: 13
Lid geworden op: 01 aug 2008, 12:17

Re: Chinees Koksmes

Bericht door db. » 31 dec 2008, 02:46

Ik heb inmiddels de Chroma cleaver en de Kai shun cleaver in mijn handen gehad. Ik denk dat de chroma te klein is en dat de Kai shun net qua grote zou kunnen maar de ronding is me te groot. Nu ben ik nog op zoek naar adressen waar ik nog andere cleavers in mijn handen kan voelen.


@ jeroenbr: Heb jij de gehele stainless uitvoering de DP cleaver van Tojiro en waar heb je hem gekocht ?
Ik heb er enkele goede rescensies over gelezen.

Plaats reactie