shortrib

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
onoff
Berichten: 3
Lid geworden op: 26 okt 2008, 16:29

shortrib

Bericht door onoff » 26 okt 2008, 17:27

Al geruime tijd ben ik op zoek naar de vertaling van het Amerikaanse woord 'shortrib'. Ik heb 'shortrib' regematig gegeten, en heb ook een aantal recepten waarin dit vlees wordt gebruikt. Ik weet uit deze recepten dat het een stuk vlees is wat gestoofd wordt. Ik heb navraag gedaan bij het voorlichtings bureau voor vlees, helaas kon mij me daar niet verder helpen.

Hier nog wat achtergrond info uit wikipedia : http://en.wikipedia.org/wiki/Short_ribs

Wie helpt me aan nederlandse omschrijving, en beter nog een slager die 'shortrib' in zijn assortiment heeft?

onoff

Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

Re: shortrib

Bericht door Pinxo » 27 okt 2008, 09:14

Volgens mij heet dat in Nederland nek of "korte onderrib", net boven de sucade
Beetje vettig vlees wat zich inderdaad goed laat stoven

Plaats reactie