Ciel Bleu recensie Telegraaf

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
JohnnyB
Berichten: 24
Lid geworden op: 25 sep 2008, 13:44

Ciel Bleu recensie Telegraaf

Bericht door JohnnyB » 12 okt 2008, 18:02

Beste heren,

Afgelopen vrijdag heb ik met veel plezier het artikel in de Telegraaf gelezen van een journalist die samen met Gordon Ramsay bij Ciel Bleu ging eten. Op het dessert na heeft Ramsay alles afgekraakt. Is het bij Ciel Bleu nou allemaal echt zo erg of is Ramsay gewoon kritisch? en als zich hier medewerkers van Ciel Bleu bevinden: Hoe is het artikel daar onthaald?

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Ciel Bleu recensie Telegraaf

Bericht door Leo » 12 okt 2008, 18:08

Ik had het artikel ook gelezen. Vind gewoon dat dat je dat niet kan maken.
Dat je er zo over denk...nou ja..ok..dat zou misschien nog wel eens kunnen.

Maar als journaliste / krant moet je zo iets niet willen publiciceren.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Niels
Forum Chef
Berichten: 659
Lid geworden op: 22 aug 2004, 12:08
Locatie: Oostvoorne
Contacteer:

Re: Ciel Bleu recensie Telegraaf

Bericht door Niels » 12 okt 2008, 18:30

Echt iets voor de Telegraaf, hadden het alleen beter op de Prive pagina kunnen zetten, tussen de andere roddel en achterklap.

Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Re: Ciel Bleu recensie Telegraaf

Bericht door Webmaster » 12 okt 2008, 20:10

Heb het niet gelezen iemand nog het artikel ? eventueel scan ?
Kokforum.nl : de website voor koks

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Ciel Bleu recensie Telegraaf

Bericht door Cees » 12 okt 2008, 23:11

Ik heb het niet gelezen, maar Onno word niet zomaar " Meesterkok"
Laatst gewijzigd door Cees op 18 feb 2009, 10:21, 1 keer totaal gewijzigd.
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

nickvdwater
Berichten: 97
Lid geworden op: 28 mei 2008, 00:57

Re: Ciel Bleu recensie Telegraaf

Bericht door nickvdwater » 13 okt 2008, 12:14

maar gordon ramsey krijgt ook niet zomaar 12 sterren op zijn naam, en wat je op een meester koks examen doet is natuurlijk heel anders dan in je restaurant..
Ik denk wel dat gordon ergens gelijk heeft.

Gebruikersavatar
JeroenTrimbos
Berichten: 352
Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
Locatie: Valkenburg aan de Geul
Contacteer:

Re: Ciel Bleu recensie Telegraaf

Bericht door JeroenTrimbos » 13 okt 2008, 12:19

Hey dat artikel wil ik ook lezen!! Scan graag!!

Gordon is gewoon de Godfather
Practice what you preach

Gebruikersavatar
JeroenTrimbos
Berichten: 352
Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
Locatie: Valkenburg aan de Geul
Contacteer:

Re: Ciel Bleu recensie Telegraaf

Bericht door JeroenTrimbos » 13 okt 2008, 12:21

Lol, onder het motto "eerst kijken, dan zeiken..."

http://www.telegraaf.nl/etenengenieten/ ... ren__.html


Auw wat een vreselijk stuk voor Ciel Bleu...
Ik geloof alleen niet dat Gordon serieus een hamburger wilde halen, zie je zijn foto al in alle kranten staan zittend in de Mc Donalds?? Dat zou image dodend zijn
Practice what you preach

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: Ciel Bleu recensie Telegraaf

Bericht door Maurits » 13 okt 2008, 14:27

Er staat wel heel weinig in dit stukje....Ik vind het niet erg geloofwaardig. Lijkt me typisch Telegraaf-stemmingsmakerij.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Re: Ciel Bleu recensie Telegraaf

Bericht door sjaak » 15 okt 2008, 17:14

ik kan me niet voorstellen dat als hij uit eten gaat om zijn boek te promoten dit de belangrijkste dingen zijn die hij gezegt heeft of je moet de hele tijd vragen "wat zou je hier anders aan gedaan hebben" of iets dergelijks.

Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Re: Ciel Bleu recensie Telegraaf

Bericht door Pluter » 18 feb 2009, 00:30

Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW

Gebruikersavatar
Tim
Berichten: 344
Lid geworden op: 24 apr 2006, 22:06

Re: Ciel Bleu recensie Telegraaf

Bericht door Tim » 18 feb 2009, 16:35

mooie reactie zeg, goeie zet van Saissonnier!
a state of mind, a passion, an addiction, an abusive drive to reach perfection knowing that it is impossible to obtain in this lifetime...Guillaume St. Cin

Gebruikersavatar
hcptdg
Berichten: 36
Lid geworden op: 26 sep 2008, 09:34

Re: Ciel Bleu recensie Telegraaf

Bericht door hcptdg » 18 feb 2009, 18:56

Een kok die in iedere zin ten minste een keer het woord FUCKING gebruikt heeft voor mij sowieso direct al afgedaan. 12 Sterren of niet (er zullen ongetwijfeld goede koks bij hem werken, ik vraag me alleen af hoe lang ze blijven), ik walg van de mens Gordon Ramsay.

hans
Wel je bordje leeg eten!

Amazingtruffle
Berichten: 240
Lid geworden op: 30 dec 2008, 00:23
Locatie: Haarlem
Contacteer:

Re: Ciel Bleu recensie Telegraaf

Bericht door Amazingtruffle » 18 feb 2009, 20:26

Reactie van saisonnier is huichelachtig, als je t mij vraagt.

Door een stom telegraaf artikeltje waarvan ik bij jullie ook gerede twijfel las naar de objectiviteit erover, wil ik nog wel wat kwijt.
Ik denk heel stiekum dat het bluf is van Saisonnier dat ze al bijna klaar waren om een interview etc met GR te gaan doen, en dit natuurlijk een mooi stukje sensatie is, om de "goede"naam van dit tijdschrift te behouden.

Gordon Ramsey blijft een top chef, of ie nu t wordt "****" vaak gebruikt of niet.

Ik vind de Saisonnier ene beetje huichelachtig in deze kwestie.
“At the end of the day, it’s just food, isn’t it? Just food”.(MPW)

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Ciel Bleu recensie Telegraaf

Bericht door Cees » 19 feb 2009, 02:00

Misschien wel, maar feit blijft natuurlijk dat door zijn bekende voorkomen erg makkelijk schade kan brengen aan een bedrijf......en of dat dan terecht is.....van 1 bezoekje!?!? Dan denk ik dat hij zelf ook wel weer eens terug mag gaan denken in de tijd dat " hij" bezig was om sterren te koken. Buitensporige recensie als je het mij vraagt. Eigenlijk zelfs een beetje dom om zulke dingen te gaan zeggen .

En vergeet niet dat GR ook een mens is, dat kon je zien in een filmpje die werd opgenomen....en er snel een andere jus werd opgezet omdat ze het vermoeden hadden dat er een iemand was van Michelin.
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Nutcake
Berichten: 14
Lid geworden op: 10 feb 2009, 23:48

Re: Ciel Bleu recensie Telegraaf

Bericht door Nutcake » 23 feb 2009, 23:00

Los van mijn persoonlijke mening over gordon ramsay verschijning op tv, vind ik het niet geheel terecht zoals de recensie is geschreven.

Toevallig ben ik met een collega uit eten geweest bij ciel bleu( waarschijnlijk in dezelfde periode, want die amuse's heb ik ook mogen nuttigen. )
En ik ben geen 3 sterrenchef, sterker nog ik ben geen eens chef, maar ik weet wel wat ik lekker vind en waarom, en daarvoor koken ook 3sterren koks.

Over de amuse's :

het soepje van grannysmith en komkommer met chip van eryngi paddestoel, vond ik erg fris en smakelijk zeker gezien het toen zomer was een verkoelend drankje.
de bonbons van ganzenlever en chocolade, ( is het recept van een chocolade ganzenleverterrine niet een combinatie van een 3 sterrenchef? ) ik vond het prima.
de zwarte olijvenmadeleine was bij mij nog mooi zacht van binnen.

ook de zeetong chaudfroid heb ik gegeten en was mooi op cuisson, en smaken waren mooi op elkaar afgestemd.

over de tempratuur ben ik het wel een beetje eens. alles werd bijna gechambreerd geserveerd.
Voorgerecht ook en dat was perfect. maar het hoofdgerecht was niet "f***ing hot" en ik heb wel altijd geleerd om het zo heet als mogelijk te serveren.
voor de rest heb ik een geweldige avond gehad en vond ik het absoluut mijn geld waard.
de vraag is of dat ik dat ook zou vinden bij ramsey want hij hangt er wel een ander prijskaartje aan.
mischien moet ramsay een stok of tien koks afstaan aan cielbleu, want het is niet de chef maar het hele team die de kwaliteit serveert.
Revenge is a meal best served cold.

pok
Berichten: 7
Lid geworden op: 12 jan 2009, 23:14

Re: Ciel Bleu recensie Telegraaf

Bericht door pok » 24 feb 2009, 00:15

ik heb meerdere kookboeken van ramsey en maar 1 van ciel blue , maar daar staan wel veel mooiere dingen in als in alle boeken van ramsey bij elkaar...(niet dat ramsey geen krediet verdient....is en blijft een goeie kok..)

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Ciel Bleu recensie Telegraaf

Bericht door Leo » 24 feb 2009, 09:46

vind dat die boeken van ramsay wel veel op elkaar lijken....
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Plaats reactie