Jodenhaas

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Cassie
Berichten: 3
Lid geworden op: 30 sep 2008, 09:39

Jodenhaas

Bericht door Cassie » 07 okt 2008, 21:34

Vandaag heb ik een rondleiding gekregen door de hanos, daar stelden ze jodenhaas voor.
Dit is volgens hun een zeer mals stukje vlees, we hebbe een proefexemplaar meegekregen dus lekker uitproberen.

Maar is er iemand hier bekend met dit product?
Zou graag wat meer info erover willen weten.

Gr cas

zie link hier
http://www.koksforum.nl/phpBB2/viewtopi ... 8019#p8019

Marielle
Berichten: 437
Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Jodenhaas

Bericht door Marielle » 07 okt 2008, 21:42

Jodenhaas heel zacht mals stuk rundvlees uit de voorkant van het rund, namelijk tussen de schouders. Heeft de vorm van ossenhaas, maar weegt 300 tot maximaal 400 gram.

Het stuk heet jodenhaas omdat joden geen vlees mogen eten wat uit de achterkant van het rund komt, vanaf de maag. Dit vlees is namelijk niet rein. Het vlees is dan ook naar hun vernoemd. Een andere benaming voor Jodenhaas is schouderhaas.

Jodenhaas is geen longhaas. Dit wordt vaak wel door elkaar gehaald. Longhaas is een stuk vlees dat tussen de borstkas ligt en ook mider mals, dit is meer een werkspier. Hier zit dus ook een sterkere smaak aan.

En als je echt iets heel fijns wilt eten, probeer dan een jodenhaasje van het kalf te bemachtigen!

bron wikepedia

Marielle
Berichten: 437
Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Jodenhaas

Bericht door Marielle » 07 okt 2008, 21:43

op mijn wer hebben we tartaar van jodenaas dus het kan ook prima rauw gegeten worden

Plaats reactie