chefkok groot restaurant

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
martinesabato
Berichten: 2
Lid geworden op: 30 sep 2008, 19:19

chefkok groot restaurant

Bericht door martinesabato » 02 okt 2008, 13:53

Hallo,

sinds 2 maanden ben ik chefkok geworden in een groot restaurant. Een leuke en uitdagende baan, aangezien ik al 15 jaar als souschef werkzaam ben.

Wat verdienen jullie als chefkok ongeveer bruto? Ik heb het idee dat ik te laag ben ingeschaald met mijn 2100 bruto in de maand....

Hoop van jullie te horen

Jom
Berichten: 161
Lid geworden op: 03 mei 2007, 13:56
Locatie: bloemendaal
Contacteer:

Re: chefkok groot restaurant

Bericht door Jom » 02 okt 2008, 14:24

als chefkok groot restaurant val je in functiegroep 8 van de horeca-cao.

Zie:
overzicht van cao, loontabellen etc.

Het salaris dat hierbij hoort ligt volgens de cao tussen 2195,70 en 2713,71.

Echter, voor beiden zou ik het niet doen. Als het een groot restaurant is en het loopt enigszins fatsoenlijk, vind ik een salaris van 3000-3500 redelijk. Dan moet jij er natuurlijk wel voor zorgen dat de inkoop klopt, de kwaliteit klopt en het personeelsplaatje klopt.
De aanhouder wint

Gebruikersavatar
Bunzing
Berichten: 89
Lid geworden op: 19 jan 2007, 18:53
Locatie: Haarlem

Re: chefkok groot restaurant

Bericht door Bunzing » 02 okt 2008, 14:31

Tja, wat versta je onder groot.....60 pax, 100 pax, of 350 pax?

Ik denk dat je een optelsom moet maken en je moet kijken:
- wat de omzet van het bedrijf per jaar is, meer omzet=meer salaris !!!!!
- hoeveel koks je leiding moet geven, het verschilt nogal of het 3 of 20 koks zijn.
- de uren die je werkt.
- de verantwoordelijkheid die je hebt, heb je volledige verantwoordelijkheid of moet je alles overleggen, meer verantwoordelijkheid=meer salaris!!!!

Check de horeca CAO en kijk ook naar functiejaren.

Maar €2100 bruto verdient bij mij een chef de partie van 25 jaar met 5 jaar ervaring......
Wie nimmer dwaalt, wordt nooit verstandig.

Gebruikersavatar
chef-dave
Berichten: 354
Lid geworden op: 12 sep 2008, 08:49
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: chefkok groot restaurant

Bericht door chef-dave » 04 okt 2008, 22:15

Natuurlijk word er niet meer gelogen dan over de lonen van mensen, maar het bedrag dat jij noemt is inderdaad het loon van een chef de parti! de nederlandse cao's ken ik niet zo, maar men heeft mij toch steeds gezegt dat in nederland de belastingen iets voordeliger zijn en je dus meer netto loon zou overhouden.
Natuurlijk als dit je 1ste functie is als chef moet je vooral kijken naar wat je hiervoor moet doen? Heb je inderdaad een groot team? is foodcost en payroll jouw zaak? ben je chef of executive chef? etc...
in Vlaanderen verdien je als chef toch algauw minstens 3500 brutto en indien je prive gaat of enige bagage kan voorleggen mag je daar nog wat eurokes bijtellen.
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave

sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Re: chefkok groot restaurant

Bericht door sjaak » 15 okt 2008, 17:53

Referentie handboek horeca
Nu nog iemand met een salaris tabel en je weet in ieder geval waar je minimaal recht op hebt .
Als je idd aan onderstaande eisen voldoet.
Anders kan je het handboek downloaden en je passende functie vinden op www.horecalink.nl (downloads)
BEDRIJFSTAK HORECA
Functiecategorie : Keuken
Referentiefunctie : Chefkok groot restaurant
Referentiefunctie-nummer : K.8.1
referentiefunctie-omschrijving
Kenmerken van de referentiefunctie
- Leiden van de (tot ca. 15) medewerkers in keuken en algemene dienst (als eindverantwoordelijke),
waaronder plannen, regelen, aansturen van deze medewerkers in de werkuitvoering,
en personeelsbeheer;
- bereiden van (samengestelde) gerechten/gerechtgedeelten uit verse ingrediënten, uit door
leveranciers voorbewerkte en geportioneerde producten en uit halffabrikaten.
Organisatie
Directe chef : bedrijfsleider óf directeur/eigenaar.
Geeft leiding aan : 5 tot 15 medewerkers (waaronder leerlingen en parttimers).
Belangrijkste verantwoordelijkheden en taken
1. Leidinggeven aan de medewerkers die belast zijn met het voorbereiden, bereiden en doorgeven
van gerechten/gerechtgedeelten en uitvoeren van algemene dienst-werkzaamheden.
Daartoe o.m.:
. opstellen van werkroosters, regelen van voldoende bezetting (parttimers, oproepkrachten),
regelen van verlof;
. mede selecteren van nieuwe medewerkers, regelen van opleiding/inwerken, uitvoeren
van beoordelingen.
2. Coördineren/regelen van de uitvoering van de werkzaamheden in de keuken. Daartoe o.m.:
. toewijzen van werkzaamheden, geven van aanwijzingen/instructies;
. toezien op de voortgang en uitvoeringskwaliteit van de werkzaamheden;
. bewaken van het verantwoord gebruik van grondstoffen en de te realiseren efficiency
van de keukenproductie en brutowinst;
. vaststellen en bestellen van benodigde grondstoffen en andere artikelen;
. opvangen en afhandelen van vragen, klachten e.d.;
. soms zelf meewerken in de uitvoering (koken, doorgeefgereed maken van gerechten
e.d.).
3. Leveren van inbreng voor de te voeren kaart, menu’s e.d. Ontwikkelen/aanpassen van
recepten, maken van calculaties e.d. en bespreken van afwijkende menu’s voor partijen.
4. Regelen van en leidinggeven aan de bediening (door koks), bijvoorbeeld tijdens buffetten.
Overige informatie en bezwarende omstandigheden
- Corrigerend optreden naar medewerkers.
- Hanteren van handgereedschappen en bedienen van keukenapparatuur/-machines.
- Toezien op de naleving van de voorschriften op het gebied van veiligheid, Arbo, HACCP
en werk- en presentatiemethoden (huisstijl).
• Krachtsinspanning bij het tillen, verplaatsen van pannen, grondstoffen e.d.
• Lopend en staand, en veelal plaatsgebonden werken.
• Hitte (warmte-uitstraling) bij het werken aan kooktoestellen. Soms sprake van werkdruk bij
pieken in het werkaanbod.
• Kans op letsel door het hanteren van messen, bedienen van keukenapparatuur, branden aan
hete delen en uitglijden over (natte/vette) vloeren.
INDELINGSHULPMIDDELEN
Kenmerken bedrijf
De referentiefunctie “chefkok groot restaurant” komt overwegend voor in het gangbare
bedrijf, zoals hotel/restaurant, (zelfbedienings)restaurant, vergader- en congrescentrum en
andere grote eetgelegenheden.
De functie kan in de praktijk ook voorkomen onder de volgende bedrijfsnamen:
- Executive chief
- Keukenmanager
Richtlijnen voor het indelen van de bedrijfsfunctie
= Als de bedrijfsfunctie ten opzichte van de referentiefunctie ongeveer
gelijk is, behoort deze bedrijfsfunctie ingedeeld te worden in groep: 8
- Als de bedrijfsfunctie minder verantwoordelijkheden heeft, zoals bijvoorbeeld
het leidinggeven aan een kleinere groep medewerkers (tot
ca. 5), conform de referentiefunctie chefkok klein restaurant, dan
indeling in groep: 7
+ Als de bedrijfsfunctie meer verantwoordelijkheden heeft, zoals bijvoorbeeld
het leidinggeven aan een groep medewerkers in een
“luxe” bedrijf, conform de referentiefunctie chefkok “luxe”
restaurant, dan indeling in groep: 9

mservais
Berichten: 21
Lid geworden op: 03 okt 2008, 15:38
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: chefkok groot restaurant

Bericht door mservais » 17 okt 2008, 07:17

op http://www.horeca.org staat de hele horeca CAO. de referentiefuncties en loontabellen. voor een chefkok in een groot restaurant moet je MINIMAAL tussen de 2.070,45 en 2.471,53 verdienen (bruto per maand o.b.v. 38uur per week), afhankelijk van je verantwoordelijkheden.
Let wel, dit zijn minimum lonen volgens CAO.

topkoks
Berichten: 18
Lid geworden op: 20 feb 2008, 11:05
Locatie: Den Bosch
Contacteer:

Re: chefkok groot restaurant

Bericht door topkoks » 17 okt 2008, 13:01

De salarissen in Nederland en zeker die in de keuken lopen verder uiteen dan de meningen over wie de Amerikaanse verkiezingen gaat winnen.
Gezien mijn werk kom ik dit soort vragen nogal eens tegen.
Mijn advies is het volgende:
Denk goed na of je vindt dat de verantwoordelijkheden en taken passen bij het bruto salaris dat je krijgt.
Bedenk ook wat de secundaire arbeidsvoorwaarden waard zijn.
(bijvoorbeeld reiskosten, onkosten, gesponsorde diners bij collegas om ideeen op te doen)

Het salaris dat je noemt lijkt aan de lage kant.
Is er mogelijkheid tot groei? en heb je daar concrete afspraken over gemaakt?
Het is je eerste baan als chef, dus ik zou niet meteen de hoofdprijs vragen. Als je je hebt bewezen kan je dat wel doen.
Wat ook mee moet wegen is het niveau van koken, de grootte van de ploeg en de hoeveelheid couverts per avond.

Maar wat vooral belangrijk is is het gevoel dat je er zelf bij hebt.
Op zoek naar een vaste baan in de keuken?
Topkoks Werving & Selectie

Plaats reactie