oester festival

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
joost
Berichten: 118
Lid geworden op: 03 jun 2006, 22:14
Locatie: Antwerpen, Belgie
Contacteer:

oester festival

Bericht door joost » 27 sep 2008, 13:34

Vandaag begint het Galway oester festival.
Wordt dus een drukke dag, en ik vrees de kramp in mijn handen nu al. Zo'n 2000 oesters te openen....
Maar ieder jaar wel weer leuk om te doen.
Tijdens het "gala" diner komt er een of andere hoempa band uit Nederland.
Iedereen danst dan op de stoelen en zwaait met zijn/haar servet.
Guiness gaat in liters naar binnen, en je ziet de schaduwzijde van Ierse bobo's.
(en je schaamt je een beetje voor die vaderlandse hoempa meuk)
Champagne mogen ze zich ook graag laten smaken. Moet & Chandon doen weer goede zaken. € 300,- per fles, en er zal wel weer een pallet verkocht worden.

Vanaf vandaag ook maar weer overgestapt van giga's naar platte oesters.
Moet zeggen dat ze toch beter smaken, maar goed, dat mag ook wel als ze 2x zo duur zijn.

Mijn oester boer vertelde me dat hij de eerste orders uit New York al weer binnen heeft. Daar staan ze op de kaart voor 60 dollar per dozijn. Jammer dat ik niet wegkom met zulke prijzen.

Welke oesters gebruiken jullie, en hoe eten jullie ze het liefst.
Persoonlijk geef ik de voorkeur aan gebakken, vleugje knoflook, gesnipperd lente uitje, en drupje kikoman en wat limoen. Rauw vind ik niet geweldig.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: oester festival

Bericht door Leo » 27 sep 2008, 15:24

Gillardeau!

top oester!

Zeeuwe Platte uitaard ook.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Jean Van der Stuyft
Berichten: 65
Lid geworden op: 20 okt 2006, 20:13
Locatie: Oostende België

Re: oester festival

Bericht door Jean Van der Stuyft » 27 sep 2008, 16:58

Niet te vergeten, de Oostendse oester, ja die Belgen kweken ook oesters, en het héééééééééél lekkere

Gebruikersavatar
chef-dave
Berichten: 354
Lid geworden op: 12 sep 2008, 08:49
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: oester festival

Bericht door chef-dave » 28 sep 2008, 11:20

Jean Van der Stuyft schreef:Niet te vergeten, de Oostendse oester, ja die Belgen kweken ook oesters, en het héééééééééél lekkere
Inderdaad zeer lekker en verder de platte uit Arcachon.
Ik eet ze liefst rauw zoals het hoort.
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: oester festival

Bericht door Leo » 28 sep 2008, 11:25

kan me niet herinneren dat ik een belgische oester op heb.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
chef-dave
Berichten: 354
Lid geworden op: 12 sep 2008, 08:49
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: oester festival

Bericht door chef-dave » 28 sep 2008, 21:35

Leo schreef:kan me niet herinneren dat ik een belgische oester op heb.
Dat is nu eenmaal het nadeel van ons belgen hé Leo, sommige noemen het bescheiden, ik noem het gewoon gebrek aan fierheid en aan zakelijk inzicht. Mochten de Belgen wat meer zakelijk inzicht hebben was Heineke niet de nr 1 bier geweest van verkoop hé.
Erg om toe te geven maar zo is het nu eenmaal!
Trouwens onze Belgische Caviaar is ook een serieuze topper aan het worden bij the gastronomen!!
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave

Plaats reactie