Kerst Gerechten

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Mustafa
Berichten: 13
Lid geworden op: 05 mei 2008, 16:59

Kerst Gerechten

Bericht door Mustafa » 11 sep 2008, 18:05

Hallo,

Ik moet van mijn chef een menu kaart verzinnen met 3 voor ,3 hoofd en 3 nagerechten.
Maar ik kom er niet uit. Ik ben leerling zelfstandige kok, ik heb al wat staan maar ik weet niet of het goed is.

Hebben jullie misschien ideeën, het moet niet echt duur zijn in de inkoop. En niet al te moeilijke bereidingswijze. Maar toch een mooi gerecht

Alvast bedankt,

Voorgerechten

Franse uiensoep met een krokant crostini van Parmezaanse kaas
***
Kruidige risotto met gebakken eekhoorntjes brood
***
Herten paté op een bedje van sla en bosbessen compote

Hoofdgerechten

Gekruide hazenrug filet met rode wijn tijm saus.
***
kalkoen filet gemarineerd in een warme marinade met geglaceerde haricoverts
***
Heilbot met een korst van pomodorie croute en peterselie coulie

Nagerechten

Amandel parfait met amandelspijs gevulde stoofpeer
***
Torentje van appel met peer compote en kaneel ijs
***
Bonbon van warme kersen met een walnoten taartje
Laatst gewijzigd door Webmaster op 15 sep 2008, 09:25, 2 keer totaal gewijzigd.
Reden: menu weergave aangepast.
Koken is eigenlijk chemie

Jom
Berichten: 161
Lid geworden op: 03 mei 2007, 13:56
Locatie: bloemendaal
Contacteer:

Re: Kerst Gerechten

Bericht door Jom » 11 sep 2008, 20:34

ok
Laatst gewijzigd door Jom op 12 sep 2008, 21:36, 2 keer totaal gewijzigd.
De aanhouder wint

Gebruikersavatar
sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Re: Kerst Gerechten

Bericht door sjaak » 12 sep 2008, 21:32

Het leuke is van een kaart maken is dat je zelf dingen mag verzinnen die jou leuk / lekker lijken \
doe dit en je chef leert dan jou smaak kennen en kan je uitleggen waarom dingen wel en niet werken
en op die manier leer je steeds beter hoe een kaart / gerecht tot stand komt
Als je nu van de mensen hier ideen aandraagt is het effect minder dus ik raad je dat af.

Mijn leerling kwam met het idee om kalfsnieren op de a la cart kaart te zetten toen ik doorvroeg waarom bleek dat hij ze wel eens wilde proeven. prima bestel ik wat niertjes leer hem ze te bereiden en hij kan ze proeven zo leer je wat.
Ik geloof niet dat niertje commercieel een succes zullen zijn binnen onze formule maar ik geef hem wel de kans er eens mee te werken.
En dat in het begin je gerechten niet voor 100% worden overgenomen of dat er weinig mee gebeurt is dat jammer maar vraag dan door waarom niet op die manier kom je verder.

Mustafa
Berichten: 13
Lid geworden op: 05 mei 2008, 16:59

Re: Kerst Gerechten

Bericht door Mustafa » 15 sep 2008, 00:13

Bedankt, Ik liet de kaart aan me chef zien en hij zij dat het goed was. Maar het was alleen volgens mijn een soort opdracht
Koken is eigenlijk chemie

Plaats reactie