IJsmachine - Frix of Nemox Pro

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
PhilipZ
Berichten: 4
Lid geworden op: 16 jul 2008, 21:05

IJsmachine - Frix of Nemox Pro

Bericht door PhilipZ » 08 aug 2008, 13:17

Hi,

Sta op het punt een nieuwe IJsmachine aan te schaffen. heb de nemox Pro op het oog. Vraag me alleen af of je voor dat geld niet beter een frix kan aanschaffen. Voor het zelfde geld meer toepassingen. Vraag me alleen af of de ijsconsistentie hetzelfde is. Daarnaast natuurlijk nadeel dat jebij de Frix van te voren moet invriezen en de bekers klein zijn.

Iemand tips/advies weat het beste te doen?

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: IJsmachine - Frix of Nemox Pro

Bericht door Leo » 08 aug 2008, 15:50

ben zelf meer paco fan. Wel iets duurder. Maar, dan zou ik zelf een frix nemen als ik die keuze moest maken. Of allebei :)

Het a la minute opdraaien van het ijs vind ik wel bevordelijk voor het ijs.

Of je moet een mooie bewaar vriezer hebben op -10 ofzo.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: IJsmachine - Frix of Nemox Pro

Bericht door Cees Timmerman » 10 aug 2008, 11:19

paco jet rules

geoffrey
Berichten: 25
Lid geworden op: 13 jan 2008, 18:14
Locatie: Grootebroek

Re: IJsmachine - Frix of Nemox Pro

Bericht door geoffrey » 10 aug 2008, 12:27

Ik zou gewoon een oudewetse sorbetiere aanschaffen want een frix kan je niet goed schoon maken. En je haalt maar ca. 5 couvert uit 1 bekertje.

Een pacojet geeft wel een mooie structuur ijs. maar als je het ijs proeft hebben ze toch allemaal de zelfde nasmaak.

Wij hebben ook een pacojet maar gebruiken hem alleen als het ijsresultaat echt beter smaakt en beter van strucuur is.

Onze ervaring is dat ijs uit een sorbetiere meestal lekkerder is.

Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: IJsmachine - Frix of Nemox Pro

Bericht door Cees Timmerman » 11 aug 2008, 18:21

Sorbet ijs uit de paco jet is naar mijn ervaring veel beter dan met een sorbetiere. Bij roomijs zijn er soms (niet altijd ) betere resultaten met een sorbetiere. Dat nasmaak verhaal heb ik nooit ervaren. De paco jet is in tegenstelling tot de frix prima schoon te maken en ik haal 20 bollen ijs uit een gedraaide beker. Voor ijs uit de sorbetiere moet je eigenlijk een aparte vriezer hebben die op ongeveer -12 staat.

geoffrey
Berichten: 25
Lid geworden op: 13 jan 2008, 18:14
Locatie: Grootebroek

Re: IJsmachine - Frix of Nemox Pro

Bericht door geoffrey » 12 aug 2008, 10:00

precies zoals je het zegt. pacojet heeft grote bekers het nadeel daarvan is dat het ijs dat je als eerst draait super is maar al ben je op de helft van je beker is het al minder.

pacojet is daarintegen wel goed schoon te maken.

probeer maar eens drie verschillende smaken sorbet op te draaien en proef ze allemaal maar eens. zo kan je de nasmaak proeven. ik denk ook dat het komt doordat de paco jet er in een keer heel veel lucht in pompt.

mijn ervaring is dat je met een ouderwetse sorbetiere constanter ijs maakt hij is altijd goed. niet het ene moment top en het andere moment iets minder.

ik gebruik de pacojet trouwens om een crunch te maken van bijv. pistache, of een puree van peterselie, of een creme van suikermais of een creme van doperwten etc.

PUUR gast!!!
Berichten: 5
Lid geworden op: 19 aug 2008, 23:44

Re: IJsmachine - Frix of Nemox Pro

Bericht door PUUR gast!!! » 14 sep 2008, 21:53

Gewoon PACO JET, kost wat meer maar dan heb je ook echt wat!!! behalve ijs voor van alles te gebruiken. Cutterd fijner dan een magimix. Beter wat meer uitgeven voor kwaliteit!!!

Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Re: IJsmachine - Frix of Nemox Pro

Bericht door Webmaster » 15 sep 2008, 09:27

Kokforum.nl : de website voor koks

Gebruikersavatar
chef-dave
Berichten: 354
Lid geworden op: 12 sep 2008, 08:49
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: IJsmachine - Frix of Nemox Pro

Bericht door chef-dave » 15 sep 2008, 15:32

Wel op letten dat laatste is een commercieel artikel opgemaakt door frix verkopers.
Voor de rest volg ik geoffrey :|
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave

Gebruikersavatar
JeroenTrimbos
Berichten: 352
Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
Locatie: Valkenburg aan de Geul
Contacteer:

Re: IJsmachine - Frix of Nemox Pro

Bericht door JeroenTrimbos » 15 sep 2008, 15:40

Bij Pacojet en Frix zijn 2 dingen belangrijk voor mega lekker ijs.

Je recepten, die moeten echt helemaal aangepast worden.
En een goede vriezer, hoe kouder hoe beter.

Mijn paco vanilleijs:

1 liter volle melk
0,5 liter room
300 gram suiker
200 gram eidooier
3 vanillestokjes

tot 70 graden celcius verwarmen in de thermomix en dan invriezen.
Practice what you preach

Gebruikersavatar
chef-dave
Berichten: 354
Lid geworden op: 12 sep 2008, 08:49
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: IJsmachine - Frix of Nemox Pro

Bericht door chef-dave » 15 sep 2008, 16:02

JeroenTrimbos schreef:Bij Pacojet en Frix zijn 2 dingen belangrijk voor mega lekker ijs.

Je recepten, die moeten echt helemaal aangepast worden.

tot 70 graden celcius verwarmen in de thermomix en dan invriezen.
Is je structuur van ijs dan goed op 70°?
A la nappe of a la rose is 82.5° en is zo bedoelt om de beste structuur van ijs te hebben.
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave

Gebruikersavatar
JeroenTrimbos
Berichten: 352
Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
Locatie: Valkenburg aan de Geul
Contacteer:

Re: IJsmachine - Frix of Nemox Pro

Bericht door JeroenTrimbos » 15 sep 2008, 18:02

Top structuur, afhankelijk van je vriezertemperatuur moet je hem misschien 2x opdraaien.
Ik gebruik dit recept als basis voor al mijn ijs. Tip: flinke eetlepel pindakaas erop en een beetje zout, yummie!
Practice what you preach

Gebruikersavatar
chef-dave
Berichten: 354
Lid geworden op: 12 sep 2008, 08:49
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: IJsmachine - Frix of Nemox Pro

Bericht door chef-dave » 15 sep 2008, 22:06

jakkes, pindakaas :mrgreen: :mrgreen: gastronomie :P

Wat ik wel doe is bij sommige desserten een ijsroom bereiden met vanillezout kristallen, daar een beetje grove zwarte peper bijdraaien en dan opsmullen.
Maar temp hou ik het wel bij het correct afroeren a la nappe.
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave

Plaats reactie