IJs bewaren

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Jom
Berichten: 161
Lid geworden op: 03 mei 2007, 13:56
Locatie: bloemendaal
Contacteer:

IJs bewaren

Bericht door Jom » 17 jul 2008, 23:59

in wat voor bakje kun je het beste, en dan met name zelfgedraaid, ijs bewaren? plastic, metaal of nog iets anders? en waarom?
De aanhouder wint

Joline
Berichten: 81
Lid geworden op: 22 mar 2007, 15:20
Locatie: den haag

Re: IJs bewaren

Bericht door Joline » 18 jul 2008, 23:35

wij altijd in ijzeren gastronoombak.. die langwerpige..
voordeel:
passen goed in onze vriezer, niet te groot
past precies 1x ijsdraaien in
er is makkelijk uit te scheppen
wij dekken het af met slagersfolie op het ijs, met trekfolie over de bak heen heel snel kristallen..

plastic met deksel is rottig als deksel bevroren is om eraf te halen, en die wegwerp bakken gaan snel kapot.
kookboeken en KOKSmessen zijn net schoenen.. je kan er niet genoeg van hebben.. :D

www.kookookeens.tk
Berichten: 37
Lid geworden op: 28 apr 2008, 19:43
Locatie: Zeeland
Contacteer:

Re: IJs bewaren

Bericht door www.kookookeens.tk » 19 jul 2008, 14:01

Ik vind het beetje afhankelijk van de omloopsnelheid eigenlijk.
Liefst zo klein mogelijk (dat het zo kort mogelijk in en uit de dv gaat steeds) en goed afsluitbaar of afgedekt.
Niks is erger dan al die ijskristallen erop van te nat geschept en slecht afgedekt ijs of zo'n laagje erop... :x

Staal of plastic maken mij niet zoveel uit eigenlijk, maar van die slechte kapotvriezende bakken ben ik ook niet kapot van nee.

Hans :arrow:

Plaats reactie