Wat deed ik fout - Kidde & Sabayon

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
PhilipZ
Berichten: 4
Lid geworden op: 16 jul 2008, 21:05

Wat deed ik fout - Kidde & Sabayon

Bericht door PhilipZ » 17 jul 2008, 13:02

Hi,

Pas geleden een dessert/friandise uit Saisonnier gemaakt (45, p 97): 2dooiers, koffie, water tot sabayon geklopt (mooi schuim), afkoelen en in Kidde (0,5ltr) met 2 patronen, koelen. Vervolgens in tuilering gespoten. Sabayon bleek echter erg instabiel. 10 sec na opspuiten werd het vloeistof?

Vroeg me af wat de gedachte is achter het met de kidde verwerken van een sabayon en hoe het komt dat mijne zo instabiel was.

Iemand een idee? Thx alvast!

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: Wat deed ik fout - Kidde & Sabayon

Bericht door Maurits » 17 jul 2008, 14:23

eiwit of gelatine stabiliseert, maar dan moet de sabayon wel koud zijn.

dirk
Berichten: 5
Lid geworden op: 06 sep 2004, 22:23
Locatie: a-dam

Re: Wat deed ik fout - Kidde & Sabayon

Bericht door dirk » 27 jul 2008, 11:18

Ken het probleem probeer het te roeren net als een vanille sc. De patronen zullen je voldoende volume geven en stevigheid zit in de binding! succes
ja toch je weet toch!

Plaats reactie