sous-vide

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

sous-vide

Bericht door Maurits » 26 mei 2008, 20:17

Ik wil als amateurkok een vacumeermachine (nee, geen Henkovac, maar een huisapparaat zoals Solis) kopen zodat ik thuis ook sous-vide bereidingen kan maken. Maar is dat de moeite waard? Is dat een techniek om thuis te gebruiken? Wie heeft nuttig advies voor me?
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: sous-vide

Bericht door Leo » 29 mei 2008, 14:38

misschien een 2e handje?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

nickvdwater
Berichten: 97
Lid geworden op: 28 mei 2008, 00:57

Re: sous-vide

Bericht door nickvdwater » 31 mei 2008, 01:51

hey , een vaccuum machine is denk ik altijd wel fijn,
je kunt je producten langer houdbaar maken... ook een plus punt.
en sous vide bereiding is ook altijd super, dus ik denk niet dat het een miskoop is
maar dit is mijn mening :)
gr

Gebruikersavatar
CFCF
Berichten: 22
Lid geworden op: 28 mei 2008, 09:32
Locatie: Scherpenzeel

Re: sous-vide

Bericht door CFCF » 31 mei 2008, 02:31

Wat wil je sous-vide bereiden dan? :?:

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: sous-vide

Bericht door Maurits » 31 mei 2008, 16:31

Niet echt iets specifieks, ik ben meer geïntresseerd in de techniek. En dan kan ik in november Thomas Keller's nieuwe boek thuis uitproberen ('Under pressure'). Ik heb wat rondgevraagd (o.a. bij Duikelman) en die thuisapparaten schijnen niet geweldig te zijn, misschien wordt het toch een tweedehands Henckovac.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Chefsonline
Berichten: 39
Lid geworden op: 28 mar 2008, 15:42
Locatie: Kessel
Contacteer:

Re: sous-vide

Bericht door Chefsonline » 31 mei 2008, 18:22

Staat op dit moment ook op mijn verlanglijstje, als ik zie wat er allemaal sous-vide wordt gedaan in onze video's, dan kan ik bijna niet wachten om het ook allemaal te proberen. Groot voordeel is natuurlijk ook
dat je bij sous-vide bereiden bv. je vlees bijna niet meer kunt verprutsen...

groetjes,

Jochen
Chefsonline.tv
en iedereen kookt mee...

www.kookookeens.tk
Berichten: 37
Lid geworden op: 28 apr 2008, 19:43
Locatie: Zeeland
Contacteer:

Re: sous-vide

Bericht door www.kookookeens.tk » 19 jul 2008, 13:49

Hoi,

Ik weet iemand die er nog 1tje ongebruikt heeft staan.
Wel ook een tweedehands en niet zo'n groot model (maar das wel prettig misschien).

Heb je nog interesse? Dan ga ik er even achteraan.

Hans :arrow:

Joline
Berichten: 81
Lid geworden op: 22 mar 2007, 15:20
Locatie: den haag

Re: sous-vide

Bericht door Joline » 19 jul 2008, 22:57

zou zeker geen solis oid nemen.. heb zelf zoiets, maar die gebruik ik alleen om iets dicht te sealen. het trekt namelijk niet vacuum, zuigt alleen lucht weg.. ook nog niet alles..
die zakken op rol is helemaal ellende, dan kan je zelfs beter die poly zakken van de groothandel nemen.. das makkelijker..
succes met zoeken..
kookboeken en KOKSmessen zijn net schoenen.. je kan er niet genoeg van hebben.. :D

Plaats reactie