Vertaling van Hangop

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Haute-cuisine.nl
Berichten: 44
Lid geworden op: 13 dec 2005, 19:08
Locatie: USA

Vertaling van Hangop

Bericht door Haute-cuisine.nl » 29 apr 2008, 21:01

Tervergeefs was ik op zoek naar de vertaling van Hangop naar het engels. Blijkt geen vertaling te bestaan. Maar wat kwam ik tegen op vandale.nl... ik heb het altijd verkeerd gemaakt.
Zocht op: Hangop
Uitkomst :
hang·op (dem)
1 koud nagerecht van uitgelekte karnemelk

Okay wist ik niet ?!

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Vertaling van Hangop

Bericht door Leo » 29 apr 2008, 21:21

ja..iedereen pakt wel yohurt maar het is eigenlijk niet correct.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Re: Vertaling van Hangop

Bericht door Webmaster » 30 apr 2008, 19:26

ik zal ook effe kijken moet het nog ergens op een engelse kaart hebben staan ik kijk morgen effe
Kokforum.nl : de website voor koks

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: Vertaling van Hangop

Bericht door Maurits » 01 mei 2008, 12:47

In een oud kookboekje uit de jaren '60 staat een recept voor hangop met idd karnemelk. Er staat wel bij: 'Yoghurt heeft de hangop verdrongen, maar er is een duidelijk verschil van smaak tussen deze twee gerechten'. Nu ben ik nieuwsgierig naar wat nu lekkerder is. Hoe dan ook, Terry, ik heb wat gegoogled op 'strained buttermilk', maar kon niet echt iets vinden dat hangop was. Wel iets dat er bij in de buurt kwam als 'buttermilk cream cheese'.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

sandernooij
Berichten: 21
Lid geworden op: 03 okt 2007, 17:05
Locatie: Praag, Tsjechie

Re: Vertaling van Hangop

Bericht door sandernooij » 02 mei 2008, 08:14

Eigenlijk is dat ook wat je krijgt. Je moet wel goede karnemelk gebruiken want van die uit de supermarkt blijft niets over. Dat is geloof ik ook meer aangezuurde melk. Maar goed ik heb het eens gemaakt van karnemelk die ik van een biologische boer had gekregen en het resultaat was absoluut de moeite waard. Een soort mascaprpone achtige structuur en erg fris.

Plaats reactie