vraag over kokosnoten kraken

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Aster

vraag over kokosnoten kraken

Bericht door Aster » 03 nov 2005, 15:04

Hallo!
Ik vroeg me af of iemand van jullie weet of er apparaten bestaan om kokosnoten mee te kraken. En dan bedoel ik niet zagen, hamers of punten van de kachel (-:
Ik ben niet echt thuis in de kokswereld dus als jullie een andere handige manier gebruiken zou ik die ook graag willen weten!
Wie o wie wil mij helpen.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 04 nov 2005, 12:15

Echt waar...geen enkel flauw idee...
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Aster

Bericht door Aster » 05 nov 2005, 21:27

Misschien gebruiken jullie koks geen verse kokosnoten? Beats me.
iig bedankt voor de reactie

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 06 nov 2005, 01:05

nou..ik kan me niet herinneren dat ik verse kokosnoten gebruikte voor iets..

er zijn zoveel mooie dingen te koop, dat dat echt niet meer nodig is..
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 06 nov 2005, 13:42

wij rijden er altijd met een tank overheen :lol:

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 06 nov 2005, 14:16

ja..in zeeland kan dat nog...

:D
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

willem
Berichten: 114
Lid geworden op: 22 aug 2004, 10:15
Locatie: Leeuwarden
Contacteer:

nootje kraken

Bericht door willem » 17 nov 2005, 22:51

bot mes pakken kokosnoot in je hand nemen en terwijl je de noot draait steeds een klap met je mes erop geven dit continueren tot de klap doffer klinkt en dan valt ie in twee helften,hierna 10 minuten stomen en koud laten worden kan je t vlees makkelijker uit de schelp krijgen.beste gaat dit door al ronddraaiend langs de kant met een oestermes te wrikken.succes

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 17 nov 2005, 22:53

kijk dit zijn nog eens tips...

thanx willem
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 22 nov 2005, 12:42

willem heeft er ervaring mee

Aster

Bericht door Aster » 25 nov 2005, 14:39

leo haalt mij de woorden uit m'n mond, willem bedankt. :D

Plaats reactie