berekenen hoeveelheden per persoon

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

berekenen hoeveelheden per persoon

Bericht door Pinxo » 09 apr 2008, 17:44

Is er iemand die wat handige formules heeft om hoeveelheden eten per persoon te berekenen?
Bijv. eentje voor hapjes en eentje voor buffetten.
Een diner lukt me wel maar bij buffetten gelden toch wat andere regeltjes :wink:

Ik moet binnenkort een offerte maken voor een feest met 500 personen dus scherp calculeren is dan wel handig!

Paulus
Berichten: 35
Lid geworden op: 29 jan 2007, 20:15
Locatie: Haarlem

Re: berekenen hoeveelheden per persoon

Bericht door Paulus » 03 mei 2008, 17:08

een volledige maaltijd schommelt rond de 500 gram, een voor hoofd en na is al 300 gram meer. interessante vraag vindt ik het wel! Ik denk dat het uur er toe doet, hoe lang duurt het, 1700 uur sterven mensen van de honger, twee uur later is dat al weer minder
Het is slechts de mening van één die de ander iets doet veronderstellen.

kaal
Berichten: 17
Lid geworden op: 05 aug 2008, 09:44

Re: berekenen hoeveelheden per persoon

Bericht door kaal » 19 aug 2008, 11:54

Pinxo schreef:Is er iemand die wat handige formules heeft om hoeveelheden eten per persoon te berekenen?
Bijv. eentje voor hapjes en eentje voor buffetten.
Een diner lukt me wel maar bij buffetten gelden toch wat andere regeltjes :wink:

Ik moet binnenkort een offerte maken voor een feest met 500 personen dus scherp calculeren is dan wel handig!
En anders moet je het gewoon even testen :)

Zijn er geen ervaringcijfers bekend bij je werkgever?

sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Re: berekenen hoeveelheden per persoon

Bericht door sjaak » 19 aug 2008, 12:20

Hier zijn geen ken getallen voor dit is echt per bedrijf , soort eten anders
ook de gasten spelen een heel belangrijke rol.
is er een receptie vooraf en hoeveel hapjes gaan er daarin?
is er een feest avond waar men hapjes krijgt
wat hebben ze de rest van de dag al gedaan (hele dag vergaderd, ,bruiloft met taart, buiten activiteit zoal een golf toernooi, geluncht, high tea)

veilig is het als je van onderstaande uit gaat
soep 2dl, brood, kruiden boter sausjes e.d.
2/3 voedsel voor de massa, huzarensalade,aardappelsalade, zalm, beenham, pasta salade etc. 400 gr. p.p.
en 1/3 kan je dan leuke items mee doen die jou meer aanspreken 150 gr p.p.
want je moet meer neerzetten dan je gasten op kunnen lege schalen zijn taboe
bij een dessert buffet kan je 50 gr massa voedsel weglaten.

Gebruikersavatar
chef-dave
Berichten: 354
Lid geworden op: 12 sep 2008, 08:49
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: berekenen hoeveelheden per persoon

Bericht door chef-dave » 13 sep 2008, 18:11

Hetgeen Sjaak hier vermeld klopt en is denk ik een goede leidraad. interessante vraag!
Uit ondervinding weet ik wel dat vis populairder is dan vlees en dat ik bij ons voor banquetten dan ook 200gr vis per pax reken en vlees amper 100gr. Natuurlijk zijn dat mijn persoonlijke ondervindingen vanuit belgië en hotelwezen.
Desserten kan je nooit genoeg hebben+ dat deze meestal gedurende de rest van het evenement blijven staan, dus eten ze langer van.
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave

Plaats reactie