nougat

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

nougat

Bericht door Maurits » 03 sep 2007, 08:46

Afbeelding

Ik probeerde dit weekend nougat te maken, maar ik krijg het niet stevig van structuur (d.w.z. snijbaar). Ik heb verschillende recepten geprobeerd, ze verschillen vooral in de temperatuur van de suikersiroop. Ik heb de slappe bal, stijve bal en kleine kraak-stadia geprobeerd, maar niets werkt. Daar komt nog bij dat als je hete siroop in opgeklopt eiwit giet dat de suikersiroop stolt aan de rand van je kom en er brokjes suiker in je mengsel komt. Ik vermoed dat het komt doordat ik met een handmixer werk….

Wie heeft er tips? Of nog beter, een goed recept?

Bedankt.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Nougat recept

Bericht door Webmaster » 03 sep 2007, 09:36

Hi Maurits

Dit recept gebruiken we in The Grand

1000 gram Sugar caster
100 gram Almond sliced
20 gram Butter unsalted
300 ml Water

Put water and sugar into a pan and place on the heat ,bring to a boil and cook to a golden caramel. add the slice almonds ,stirr and add the butter mix again. pour over a tray with siliconpaper and chill back.

Hopelijk kan je er wat mee
Kokforum.nl : de website voor koks

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Bericht door Maurits » 03 sep 2007, 11:44

Bedankt, maar volgens mij is het een recept voor nougatine (zonder ei), toch? Ik zoek een noga-recept. Heb je die toevallig ook :) ?
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Oscar
Berichten: 25
Lid geworden op: 07 mar 2007, 02:46
Locatie: vlissingen
Contacteer:

Bericht door Oscar » 04 sep 2007, 10:07

500 gr honing en 75 gr gulcose koken tot 120C

1kg suiker en 125 gr glucose en 10 gr anijszaad koken tot 157C

200 gr eiwit en 50 gram suiker opkloppen tot taai,

dan honing lanzaam toevoegen , dan de suiker (van 157) toevoegen.

extra verwarmen dmv gasbrander in de hobart.


evt bedekken met 600 gr pijnboompitten


uitharden, snijden , uitharden, door chocolade halen, uitharden, bijsnijden. klaar.

hopelijk kan je er wat mee. groetjes, oscar.

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Bericht door Maurits » 05 sep 2007, 08:02

Hallo Oscar,

Dat recept ziet er goed uit, twee soorten siroop is dus het geheim....Ik ga het proberen (en nu maar in mijn KitchenAid mixer).
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Oscar
Berichten: 25
Lid geworden op: 07 mar 2007, 02:46
Locatie: vlissingen
Contacteer:

Bericht door Oscar » 05 sep 2007, 11:23

succes!

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 05 sep 2007, 23:41

Oscar schreef:500 gr honing en 75 gr gulcose koken tot 120C

1kg suiker en 125 gr glucose en 10 gr anijszaad koken tot 157C

200 gr eiwit en 50 gram suiker opkloppen tot taai,

dan honing lanzaam toevoegen , dan de suiker (van 157) toevoegen.

extra verwarmen dmv gasbrander in de hobart.


evt bedekken met 600 gr pijnboompitten


uitharden, snijden , uitharden, door chocolade halen, uitharden, bijsnijden. klaar.

hopelijk kan je er wat mee. groetjes, oscar.
Brevet ????

Oscar
Berichten: 25
Lid geworden op: 07 mar 2007, 02:46
Locatie: vlissingen
Contacteer:

Bericht door Oscar » 06 sep 2007, 11:21

neen, savelberg.

m_crijns
Berichten: 16
Lid geworden op: 05 okt 2005, 23:05
Locatie: Helmond

nougat

Bericht door m_crijns » 02 okt 2007, 19:29

Het is zo bij nougat dat de eerste siroop de smaak van de nougat bepaald, en de tweede siroop de hardheid 140 graden C is Zachte nougat en 165 graden C is hele harde nougat.

Mocht je ooit in montelimar zijn is het leuk om bij een nougat fabriek te gaan kijken echt de moeite waard.

Ze maken het daar heel anders als wij hier gewend zijn!!!!!

Plaats reactie