eendenmosselen

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

eendenmosselen

Bericht door Maurits » 27 aug 2007, 10:10

Ik heb laatst een oude aflevering gezien van Rick Stein en daar at hij walgelijk uitziende, maar zeer smakelijke schelpdieren, eendenmosselen genaamd. Heeft iemand dit ooit gegeten? Ik ben benieuwd naar hoe het is.

Hier zijn de kleine zeegedrochten
Afbeelding
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

timberland
Berichten: 30
Lid geworden op: 26 mar 2007, 22:54
Locatie: Utrecht

Eendenmosselen.

Bericht door timberland » 27 aug 2007, 13:49

Eendenmosselen, ook wel pecebes genoemd, heb er een half jaartje geleden meegewerkt, best prijzig, 32 euro de kilo en dan zit er nog veel rots/steentussen, kort koken in water mety smaakstoffen, koud spoelen en daar het jasje erafhalen, lijkt wel een soort kanvas/linnen, best stug....daarna opwarmen in kreeftenolie en het lijfje van het kopje afbijten.....er is ooit een programma op discovery over geweest, je kunt ze alleen plukken bij slecht weer als de wind en de water stroming in bepaalde richting zijn

Groetjes Tim
I Prefere the '53 by myself

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Bericht door Maurits » 27 aug 2007, 13:55

Bedankt Tim, en vond je het te nassen?
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

timberland
Berichten: 30
Lid geworden op: 26 mar 2007, 22:54
Locatie: Utrecht

Eendenmosselen.

Bericht door timberland » 27 aug 2007, 15:42

Absolut....erg lekker, misschien wel de mooiste en zuiverste smaak die er is te proeven
te verkrijgen bij J.v.A te A.
Groetjes Tim
I Prefere the '53 by myself

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

eendenmossel

Bericht door Leo » 30 aug 2007, 09:16

In portugal zie je vaak, als je in de havens loopt..

Bij de ispc liggen ze ook wel eens.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Edwin M
Berichten: 11
Lid geworden op: 16 jun 2007, 09:40
Locatie: Tiel

Bericht door Edwin M » 19 sep 2007, 08:12

Zonder al te bij de hand te zijn: Percebes!

Gr @
Tell me what you eat and i will tell you what you are!

BreeZe
Berichten: 73
Lid geworden op: 25 jan 2007, 17:22

Re: eendenmosselen

Bericht door BreeZe » 10 apr 2010, 15:17

Kreeg vanmiddag een belletje van mijn visboer.. die had ze binnen gekregen of ik evt interesse had! zijn er nog mensen met ervaring met die product?

ik weet het niet zo goed of ik dit wel kwijt kan... lijkt me wel een specifiek product waar je van moet houden? en wat is evt de verhouding van afval en werkbaar product?

gr Marcel

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: eendenmosselen

Bericht door Leo » 11 apr 2010, 09:10

ik weet het niet precies, maar je kunt toch wel een kilo proberen?
zo duur zal het niet toch?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

cyrano
Berichten: 291
Lid geworden op: 22 jan 2009, 17:46
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: eendenmosselen

Bericht door cyrano » 11 apr 2010, 21:02

Ik heb ze in Spanje gegeten en vind ze persoonlijk heeeeeeeeeel lekkerrrrrrrr...

Maar de andere mede reizigers waren niet zo enthoesiast. Ter plaatse werd me verteld dat ze duur zijn omdat het plukken gebeurt op zeer puntige rotsen, in de branding en dus redelijk gevaarlijk is.

En je kan je gasten misschien vertellen dat dit beest de langste penis te wereld heeft, in verhouding met z'n eigen grootte, natuurlijk. Ze paren nl. door hun penis uit te sturen naar één van de volgende schelpen. Ze hebben dus zo'n lange nodig, omdat ze vastzitten aan de rots. 8)

Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

Re: eendenmosselen

Bericht door Pinxo » 13 apr 2010, 20:59

Ik heb ze vaak gegeten in Galicië. Ook wel zelf geplukt ik weet een paar plekken waar ze echt met enorme bossen aan de rotsen hangen.
Helaas ben ik daar dan altijd in het verkeerde seizoen (zomer) want dan zijn ze nog maar klein.
Vers van de rots rauw opeten zijn ze helemaal lekker!
De Sligro (Smidt vis)verkoop ze heel af en toe, vragen kan ook dan gaan ze echt voor je op zoek

Plaats reactie