Houtgestookte Pizzaoven

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
mac_nl
Berichten: 7
Lid geworden op: 07 mei 2007, 23:41
Locatie: Enschede

Houtgestookte Pizzaoven

Bericht door mac_nl » 08 mei 2007, 08:19

Hey hoi,

Wij hebben een houtgestookte pizzaoven gekocht (http://www.fornino.nl) en zijn er helemaal verknocht aan! Heerlijk met vienden en de kinderen zelf pizza's en focaccia maken.

Mijn vraag is, heeft er iemand ook zo'n oven en weet je andere bijzondere recepten om hierin te maken?

Groetjes,
Marcel

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Laatst gewijzigd door mac_nl op 08 mei 2007, 09:48, 2 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 08 mei 2007, 08:36

mooi ding!!

ik denk dat een hele kip in zoutkorst ofzo wel mooi kan zijn, of een zeebaars is zeezoutkorst...
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 08 mei 2007, 08:53

TOP wanneer kunnen we komen proeven ziet er top uit

Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Bericht door Webmaster » 08 mei 2007, 09:32

Beste mac_nl

Kan je zo vriendelijke zijn de foto's met re-sizen de maten bedoel voor de eerste 2 foto's ? deze hebben een maat van 1600 x 1701 gaarne hiervan 533 x 357 van maken.

Met vriendelijke groet,
Terry Mitchell
Kokforum.nl : de website voor koks

mac_nl
Berichten: 7
Lid geworden op: 07 mei 2007, 23:41
Locatie: Enschede

Bericht door mac_nl » 08 mei 2007, 09:51

Inderdaad ze waren wel erg Huge! Heb de foto's inmiddels aangepast en er twee extra toegevoegd.

Kip/Vis in zeezout is een goed idee, heb het dit in het verleden eens met een forel gedaan in een traditionele oven. Ga dit zeker eens proberen!

Ralph, je bent van harte welkom, moet je wel iets lekkers meenemen :lol:

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 09 mei 2007, 00:13

flesje :wink:

mac_nl
Berichten: 7
Lid geworden op: 07 mei 2007, 23:41
Locatie: Enschede

Bericht door mac_nl » 09 mei 2007, 23:30

2 Barolo!?

mac_nl
Berichten: 7
Lid geworden op: 07 mei 2007, 23:41
Locatie: Enschede

Bericht door mac_nl » 09 mei 2007, 23:31

of 2 Witte Regaleali uit sicilia!

Gebruikersavatar
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 10 mei 2007, 07:32

prik maar een datum..

Want, volgens mij moet dit wel echt lekker zijn.
Is de temperatuur goed te beheersen?
Vertel eens wat meer over dat ding...
Wat kost het eigenlijk (hollandse vraag)...
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

mac_nl
Berichten: 7
Lid geworden op: 07 mei 2007, 23:41
Locatie: Enschede

Bericht door mac_nl » 10 mei 2007, 20:39

Hey Leo,

De temperatuur is heel stabiel, hij is zeer goed geisoleerd met een isolatiedeken en 15 cm isolatiemortel. Als ik hem opstook tot een graad of 300 dan is hij 24 uur later nog een 200 graden.

Op de website van Fornino staan alle modellen en prijzen. Ik heb er 695 euro voor betaald.

http://www.fornino.nl/cm_2326_informatieaanvraag.html

Volgens de website is er ook een restaurant te doetinchem die de oven gebruiken.

Afbeelding

sam
Berichten: 68
Lid geworden op: 05 jul 2006, 20:09
Locatie: Hoorn
Contacteer:

Bericht door sam » 11 mei 2007, 21:33

Wij hebben z'on oven op de zaak :D Ik werk er al 3 jaar mee,en wil niks anders meer!Als jullie wat willen weten .....vraag maar!

Wij bakken er voornamelijk pizzas in.

Gebruikersavatar
couscous
Berichten: 4
Lid geworden op: 15 dec 2012, 13:41
Locatie: Apeldoorn

Re: Houtgestookte Pizzaoven

Bericht door couscous » 14 feb 2013, 12:48

Hey Hoi,

Een beetje oud item dus ik weet niet of er nog iemand meeleest maarrre wij zoeken zo'n houtgestookte oven. Wij hebben inderdaad ook die Fornino.nl steenovens gezien. Vooral die nieuwe Inox 60 oven lijkt ons prima geschikt.

Afbeelding

Heeft er iemand ervaring met deze pizzaoven? Ik zou graag eens weten hoe het werkt en of je er ook 'makkelijk' andere gerechten dan brood en of pizza in kunt bereiden.
Only the best is Food enough!

Plaats reactie