Pagina 1 van 1

Oproep! voor Restaurant coquille

Geplaatst: 04 apr 2007, 16:09
door Marino
Hallo Collega koks!

Dinsdag 10 april vind de finale plaats van het tv programma ' Mijn Tent Is Top '. Als medewerker van restaurant coquille hoop ik natuurlijk dat deze tent wint! Daarom zou het heeel gaaf zijn als jullie, collegakoks, ons steunen door DEN BOSCH naar 5656 te sms'n. Je kunt ook bellen naar 0909 - 0002.

Bovendien kun je er zelf ook leuke prijzen winnen! Kijk op www.mijntentistop.nl voor meer informatie!

Alvast bedankt!

Marino Rodrigo

Geplaatst: 04 apr 2007, 20:17
door Webmaster
oke zal een sms sturen.

Heb je Sven ook op de hoogte gebracht van koksforum.nl zo, ja wat vindt hij ervan.

Geplaatst: 05 apr 2007, 00:14
door ralph geerts
ik gok zo dat hij ff gbeen tijd heeft om te koksforumen :P

uw bericht is heel goed bedoeld

Geplaatst: 08 apr 2007, 10:04
door Webmaster
gepost namens Bortan

uw bericht is heel goed bedoeld, en ik ben het er inhoudelijk helemaal mee eens, ik zal er zeker aan voldoen; maar ik vermoed dat het vergeefse moeite is.

Wellicht is het voor u wel interessant om hier nog even snel een stukje aan te wijden, met als onderwerp: "de oneerlijkheid van het sms stem- men".

Zoals men door de televisie uitzendingen al kan vermoeden en ik zelf van vrienden uit Friesland weet, heeft men daar een enorme achterban opgebouwd.

Als Amsterdam, de opdracht gehad zou hebben, de drank omzet te verhogen, in plaats van te moeten snijden in het personeel (wat de kwaliteit beslist niet ten goede kwam), dan hadden zij daar dezelfde grote populariteit op kunnen bouwen en nu met vlag en wimpel op één gestaan.

Echt, het is niet zo moeilijk om een sms-contest te winnen, dat is een kwestie van populariteit en populariteit kan men kopen. :lol:

Even een andere vraag, wat gebeurt er nu eigenlijk met de wegge- stemde zaken, want daar hoor je onze vriendelijke vriend Henk helemaal niet meer over.

Gaan deze nu kapot wegens gebrek aan belangstelling omdat ze niet meer op televisie komen, of was het al bij voorbaat de bedoeling dat die kapot zouden gaan aan de financieringslasten.

Ik vraag dit vooral wat betreft de zaak in Amsterdam, waarvan ik, totdat ze de opdracht kregen tijdelijk de helft van hun personeel er uit te gooien, het idee had dat ze deze wedstrijd zouden winnen.

Groeten, Robert

Geplaatst: 08 apr 2007, 10:33
door Willem***
De oproep te "stemmen" op een bepaald restaurant om dat 1 medewerker toevallig hier post vind ik genant en oncollegiaal..

sowieso is het smssen een draak van een criteria echter deze oproep getuigd van geen stijl..

Ik bedoel dan niet de oproep van de goedbedoelende medewerker van dit restaurant, maar de oproep van de persoon welke namens het forum een mail heeft gestuurd..

Roep dan op te duimen voor beide collega's als beheerder of moderator. maar niet dit!

Mijn persoonlijke voorkeur heb ik ook, maar die houdt ik voor me hier..

de mailoproep is niet chique en mijn antwoord aan de afzender blijft onbeantwoord, helaas..

Dat de beste moge winnen, wie dat ook is!

Gr

Geplaatst: 08 apr 2007, 10:45
door Webmaster
Bij deze ook hier het antwoord

Natuurlijk heb ik ook mijn voorkeur op een bepaald restaurant maar dat stuk van”bortan” klopt wel aardig als je het mij vraagt.

Wat is het geval als familie of iemand in jouw vrienden kring mee doet dan wil je touch ook dat ze winnen of niet ?

Met vriendelijke groet,

Terry Mitchell en Leo Kortland

Geplaatst: 08 apr 2007, 10:58
door LWK
Willem*** schreef:De oproep te "stemmen" op een bepaald restaurant om dat 1 medewerker toevallig hier post vind ik genant en oncollegiaal..
Gr
Genant? Oncollegiaal?

nou, ik vind dat het niet meer dan logisch is om een ACTIEF lid van het forum te steunen. Als jij hulp nodig hebt, helpt het forum jou toch ook?

Geplaatst: 08 apr 2007, 11:31
door Leonard Elenbaas kookjunk
ierder restaurant van de twee finalisten mag op welke manier dan ook reclame maken om zoveel mogelijk smsjes te verkrijgen.... dus vind ik dit een hele goeie en slimme zet..om via dit koksforum nog wat extra smsjes te verkrijgen....
als 1 van de twee restaurants er geld in steekt om via de radio reclame te maken om smsjes te verkrijgen.... dan roep je toch ook niet das niet eerlijk!!!....

Geplaatst: 08 apr 2007, 12:32
door harmlust
jullie willen dus dat we op den bosch stemmen.. nou ik ga daar alleen geen euro voor neerleggen vind ik zonde , btje rare manier van aansporen

Geplaatst: 08 apr 2007, 13:44
door BorTan
"Wij" vinden niet dat u op Den Bosch moet stemmen !

Den Bosch heeft het "ons" vriendelijk verzocht !

Groeten, Robert

p.s. het staat Friesland vrij, ons hetzelfde verzoek te doen

Geplaatst: 08 apr 2007, 23:29
door Cees
Ik stem lekker op leeuwarden ...tralalalalaaaaa laaa :P :PHaha , ff dolle :)
Maar daar gaat wel mijn stem heen, een oud collega (nog niet heel oud ) van mij werkt daar:) Maar het is niet alleen "daarom" mijn keuze.

Geplaatst: 09 apr 2007, 10:09
door ralph geerts
holly lijkt wel een echt forum hier. werd er maar net zo over koken gediscuseerd al over dit onderwerp. Ik stem coquille en dat er iemand op het forum daar om vraagt .. pure bijzaak.

@ bortan

beetje raar geformuleert lijkt me zo. ik lees dat ze de helf van het personeel eruit moesten gooi. volgens mij was de opdracht om de personeels kosten te drukken. dus procentueel

ps als je omzet stijgt met de het zelfde aantal mensen daalt je personeels kosten ook dus eigelijk komen alle drie de opdrachten op het zelfde neer

Geplaatst: 09 apr 2007, 10:27
door Marino
Wooh wat een reacties! Laat ik allereerst beginnen met het feit dat beide restaurants niet gekozen om op deze manier het programma te beslissen. Maar goed, die sms actie is er nu eenmaal en beide restaurant hebben er alles voor over om die actie te winnen. Er wordt door beide restaurants veel aandacht besteed aan het promoten van hun zaak om zo de wedstrijd te winnen. Zoals vaak in de de horecawereld gebruiken allebei de restaurants al hun connecties om zoveel mogenlijk stemmen te bemachtigen. Met de mailing van Terry en Leo ben ik dan ook heel blij, het is extra reclame

Als medewerker van restaurant Coquille doe ik er dus ook alles voor om Coquille als winaar uit de bus te laten komen. Daarom gebruik ik het koksforum als netwerk om mijn oproep te plaatsen. Het is een vriendelijk verzoek, meer niet. BorTan zegt wat ik ook bedoel ; Je moet niet stemmen, maar het is een vriendelijke oproep. En friesland is inderdaad vrij om hetzelfde te doen..

Mvg,

Marino

Stemmen!

Geplaatst: 10 apr 2007, 01:25
door minic
BON!!!!!

Natuurlijk ga ik onze mede brabanders stemmen!
En grote deels van me collega's ook (50per)
Succes!

Vriendelijk Groet
Mark Witte (kok patisserie)
Hotel Waalwijk **** (nee niet queen)

Ps Ik kom binnenkort wel een keertje langs....
Wat raad je me aan?

Geplaatst: 10 apr 2007, 09:20
door danny-b
Tja, het staat beiden vrij om stemmen te zoeken waar ze kunnen.
Dat coquille hier zit verbaast me niet gezien de aard van het restaurant en Doozo zal even wel kanalen hebben om extra stemmen te verzamelen die coquille niet gebruikt.

Een competitie als deze beslissen op basis van wie de meeste sms'jes kan versturen vind ik overigens wel van een laag niveau. Je praat over 300.000 euro en de toekomst van mensen....

Mijn persoonlijke voorkeur gaat ook uit naar coquille maar als ik het puur op resultaat bekijk vind ik dat Doozo het minstens net zo goed heeft gedaan... ik ben wel heel benieuwd wie het gaat winnen.

Geplaatst: 10 apr 2007, 10:11
door Bon Chef
Je mag toch gewoon een oproep doen om te stemmen?
Ik hoor alleen maar ALS ALS ALS ze in Amsterdam, tja als hebben we niks aan toch.
Je kan het hooguit zielig vinden van de programma makers dat ze de hoofdprijs via sms jes willen binnen halen zodat die 3 ton al weer gefinancierd is.
Dit forum is toch ook mede bedoeld om je stem en mening te laten horen. "ik heb wel een voorkeur maar die hou ik voor me" Waarom? dan zou ik ook niet meer reageren!
Ik stem helemaal niet, uit principe ben ik tegen sms versturen naar dit soort onzin. Ik vindt het na al deze mooie spannende afleveringen een afknapper dat je kan winnen door een bepaalt aantal smsjes. Ik hoop dat Leeuwarden wint, omdat zij er naar mijn menining het zwaarst aan hebben moeten trekken en ook iets bijzonders hebben neergezet zeker voor in het noorden, met alle respect voor coquille zij hebben ook zeker hard moeten knokken. Leeuwarden en Den Bosch zijn wel de terechte finalisten. Ik blijf het alleen jammer vinden voor bijde partijen dat restaurant er op deze lullige stem manier uitvliegt.

Ik wens jullie succes

Geplaatst: 10 apr 2007, 16:15
door Willem***
Soms heb je een scherpe reactie nodig om respons te krijgen..

ik heb overigens nu een reactie ontvangen van de schrijver van de mail..

Anderen onder ons delen de mening dat het bepalen van een winnaar van deze wedstrijd bepaalt wordt door een sms actie, daarmee verlaagt de wedstrijd zich tot een IDOLS achtig gebeuren...je zou maar 300.000 euro mislopen omdat je 2 smsjes te weinig krijgt..

Het waren voortijdig bekende criteria, dus daarover kunnen de deelnemers niet zeuren..

Dat de schrijver van het orginele bericht hier om steun vraagt vind ik logisch en akkoord, de email van de (volgens mij) beheerders van deze site vind ik nog steeds onacceptabel vanuit collegiaal oogpunt. :evil:

Mijn voorkeur gaat vanwege de soort keuken en mijn affiniteit daarmee naar Den Bosch, alleen daarom...

Ik zou het prettig gevonden hebben als de in mijn ogen deskundige jury het oordeel zou vellen..

Echter nu is het aan de sms maffia en daar doe ik dus niet aan mee!

Voor mij zijn dan ook beide duo's winnaar en zou ik voorstellen de buit te verdelen als ik de jury zou zijn..

Ik vind dit draadje overigens een voorbeeld voor wat de andere draadjes vaak zijn, oeverloos kopieeren is weinig boeiend. Nu wordt er een stelling geponeerd, gediscussieerd en geargumenteerd...

Gr
Willem

Geplaatst: 10 apr 2007, 22:45
door Leo
Waar het mij ook gaat is, dat als er iemand van het forum om hulp vraagd, dat ik niet de beroerste ben om een mail te sturen.

Voor iedereen zou ik het zelfde doen.

Maar, goed..misschien wel een goeie leer voor de volgende keer.

Coquille wint Mijn Tent is Top

Geplaatst: 11 apr 2007, 10:36
door Webmaster
Restaurant Coquille in 's Hertogenbosch is winnaar geworden van het tv-programma Mijn Tent is Top. In een superspannende tv-finale won het Coquille-koppel Sven en Geertje van Doozo in Leeuwarden. Coquille krijgt met de winst het investeringsbedrag van 300.000 euro kwijtgescholden. Mogelijk was de uitslag al voor de tv-uitzending bekend en hebben duizenden mensen voor niets gebeld of ge-sms’t.

In een bijna anderhalf uur durende finale op televisie, waar 826.000 mensen naar keken, reden twee grote, witte limousines richting Leeuwarden en Den Bosch. In één van de limo’s bevond zich juryvoorzitter Herman den Blijker met een cheque van 300.000 euro.

Bellen en sms'en
De limousines vertrokken om 22.00 uur vanaf ‘een plek ergens in Nederland’. Tot die tijd konden tv-kijkers per telefoon stemmen. Ruim een half uur later kwamen de grote auto’s aan in ’s Hertogenbosch en Leeuwarden. Het is onbekend hoe bijvoorbeeld de ‘Friese limo’ in zo’n korte tijd Leeuwarden wist te bereiken. Vanuit Zwolle alleen al bedraagt de reistijd volgens routeplanners 57 minuten. Aannemelijk is dat de uitslag voor de uitzending al bekend was en dat de limousines, met daarin in één wagen Herman den Blijker, eerder zijn gaan rijden.

Vreugde-explosie
Den Blijker parkeerde de auto voor Coquille in ’s Hertogenbosch. Gevolg was een vreugde-explosie bij personeel en vrienden van Coquille. Het Bossche restaurant kreeg 64 procent van de stemmen van de televisiekijkers, tegen 36 procent voor Leeuwarden.

'Echt super'
In een eerste, korte reactie toonde Geertje haar blijheid. ‘Niet te geloven. Echt super’, schreeuwde ze in de microfoon omringd door juichende simpatisanten. Kort daarvoor vloog het jonge horecakoppel de juryvoorzitter om de nek. Kort voordat Den Blijker uitstapte, meldde chef-kok Sven dat hij voelde dat Den Blijker zich in de limousine zou bevinden.

Bron: http://www.zibb.nl/horeca/

Geplaatst: 11 apr 2007, 15:51
door BorTan
Goede middag Forum,

bij deze mijn felicitaties voor Restaurant Coquille en ondanks wat sommige onder u in reacties lieten blijken, gunde ik het Restaurant Dozo net zo goed.

Kijkt u ook al uit naar het televisie-programma waarin de heer Den Blijker een chef gaat zoeken voor zijn nieuw te openen visrestaurant in Rotterdam ?

Ik mag toch echt hopen dat hij en de televisie-redactie de voorgaand omschreven problemen, gaat voorkomen.

Groeten, Robert

Geplaatst: 11 apr 2007, 17:25
door Marino
Best Collega - koks,

Mag ik iedereen die gestemd heeft op restaurant Coquille enorm bedanken? B E D A N K T

Uitslag finale Mijn Tent is Top vooraf niet bekend

Geplaatst: 17 apr 2007, 13:57
door Webmaster
De uitslag van de finale van Mijn Tent is Top was voor de tv-uitzending niet bekend. Dat laat RTL desgevraagd weten. Herman den Blijker legde in de live-uitzending op tv een afstand van Lelystad naar het winnende restaurant Coquille in Den Bosch af in een tijd die een stuk sneller was dan wat de gemiddelde routeplanner meldt.

Dat laat RTL-woordvoerster Kim van Adelberg weten. Den Blijker vertrok in de live-uitzending vanuit Lelystad naar het winnende restaurant in Den Bosch. Volgens routeplanners bedraagt de reistijd van Lelystad naar Den Bosch één uur en negen minuten. Den Blijker legde het traject af in maximaal vijftig minuten.

Hard doorgereden
‘Herman is om 21.50 uur gaan rijden. Toen zijn de lijnen om te stemmen ook gesloten. Hij kwam volgens mij om 22.40 uur aan in Den Bosch. Ze hebben hard doorgereden en gedeeltelijk begeleiding gehad van de politie’, aldus Van Adelberg.

RTL geeft aan dat de uitslag voor de live-uitzending niet bekend was. In het eerste deel van het programma werden kijkers meerdere malen opgeroepen om hun favoriete restaurant door te bellen of te sms’en à 60 eurocent per sms. Coquille kreeg 64 procent van de stemmen. Doozo 36 procent. De RTL-woordvoerster laat weten erg tevreden te zijn over de serie en dat de kans groot is dat er een vervolg op komt.

Bron: http://www.zibb.nl/horeca/

Geplaatst: 17 apr 2007, 16:47
door BorTan
Toevallig kreeg ik heden een schikking van justitie in huis, omdat ik in de omgeving van Lelystad op 31 maart wel vier (!!!!) kilometer te hard had gereden.

En dan krijgt de heer Den Blijker een politie-escorte ?

Voor beide gevallen geldt mijn vraag: "Heeft de politie nu echt niets beters te doen" ?

Groeten, Robert

Geplaatst: 17 apr 2007, 23:33
door ralph geerts
een politie escorte kun je gewoon aan vragen te hard .. is gewoon verboden