De Leest naar twee sterren

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
styliekokie
Berichten: 131
Lid geworden op: 31 mei 2005, 10:27
Locatie: vlakbij gouda

De Leest naar twee sterren

Bericht door styliekokie » 27 nov 2006, 15:34

Afbeelding

Restaurant De Leest in Vaassen is in de nieuwe Michelingids bekroond met twee sterren. De eetgelegenheid van Jacob Jan Boerma maakt daarmee de sprong die door velen werd verwacht.

De geruchtenstroom over een tweede Michelinster is het Gelderse Vaassen werd de laatste weken steeds luider. Vanochtend meldde De Telegraaf nog dat het haast niet uit te sluiten valt dat De Leest van één naar twee sterren gaat in de nieuwe gids.

Kim Veldhuis van De Leest over de tweede ster
http://www.koksforum.nl/forumplaatjes/Kim.mp3

groet frank
1 dag niet gekookt is een dag niet geleefd

Wiljan
Berichten: 181
Lid geworden op: 02 mar 2006, 15:23
Contacteer:

Bericht door Wiljan » 28 nov 2006, 01:28

Helemaal top
Gefeliciteerd
Laatst gewijzigd door Wiljan op 28 nov 2006, 11:01, 1 keer totaal gewijzigd.
Je bent een rund als je met Carpaccio stunt

studiohoofddorp
Berichten: 30
Lid geworden op: 07 nov 2006, 18:15
Locatie: Hoofddorp NH
Contacteer:

Bericht door studiohoofddorp » 28 nov 2006, 10:57

Ja TOP, gefeliciteerd Kim & Jacob met jullie 2e ster!!

Gebruikersavatar
limo factory
Berichten: 195
Lid geworden op: 22 aug 2004, 10:40
Locatie: Streefkerk
Contacteer:

Bericht door limo factory » 28 nov 2006, 12:20

200 % terecht, top zaak.....

Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Bericht door Webmaster » 28 nov 2006, 12:22

Van harte met jullie 2e ster.....top en nu op weg naar de 3e
Kokforum.nl : de website voor koks

Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Gekkenhuis De Leest bij tweede Michelinster

Bericht door Webmaster » 28 nov 2006, 13:21

VAASSEN - Dag en nacht is restaurant De Leest in Vaassen met kwaliteit en de finesses bezig. Behalve gisteren, na het behalen van de tweede Michelinster en er prompt een gekkenhuis uitbrak in het restaurant bij de kerk in het centrum van het dorp.

We gaan uit eten om te vieren. En het kan me niets schelen als het bord scheef staat!’, kondigt sous-chef Ewout Eleveld aan. Als de boel tot bedaren komt, dromen de bewierookte eigenaren Jacob Jan Boerma (33) en Kim Veldman ( 28 ) even weg. ‘En nu nog een mooi hotel in Vaassen.’

In Barcelona en Parijs gingen ze mijlen ver van huis na bezoeken aan toprestaurants als ‘Lasarte’ en ‘Piere Gaignaire’ vol indrukken en fantaserend terug naar hun hotel. Nu de tweede Michelinster is toegekend aan De Leest kunnen de eenvoudige Hollandse jongens Jacob Jan Boerma en sous-chef Ewout Eleveld (27) nog steeds niet geloven dat ze zelf in het rijtje van internationale toprestaurants thuis horen.

De eigenaren en partners hebben na de toekenning van de tweede ster direct al het personeel opgetrommeld om het te vieren, hoewel De Leest normaal op maandag altijd is gesloten.

‘Jongens, dit is niet alleen voor ons twee. Dit is voor het hele team van twaalf mensen’, roept Boerma die letterlijk een gat in de lucht springt. Het lijkt Jamie Oliver wel, maar Boerma stopt zijn uitbundigheid alleen in De Leest, het toprestaurant dat hij met partner Kim en zijn even zo begeesterde team heeft opgestuwd in de vaart der volkeren.

Geen rust
Kim Veldman probeert iets ingetogener te bevatten wat er is gebeurd in Vaassen. ‘We zijn dag en nacht met kwaliteit bezig. In alles. Maar het gaat niet alleen om kwaliteit. Het gaat ook om continuïteit.’ Dat betekent dat Veldman zich nooit een slechte dag gunt. ‘Nee, echt niet. Het moet altijd perfect zijn.’

Eleveld licht bescheiden een tipje van de sluier op. ‘Je moet heel goed kijken bij de inkoop. Daar begint het al mee. Hoewel die andere spruitjes of asperges dikker zijn, neem ik altijd de dunne met een zo dik mogelijke kop. Hoe jonger hoe frisser.’ Maar het blijkt ook heel simpel. ‘Vraag je altijd af welke tijd van het jaar het is. Wil je kersen voor het nagerecht maar raak je betoverd door passiefruit? Doen! ’

De durf wordt bekroond. Kim Veldman en Jacob Jan Boerma zijn pas in 2002 eigenaar geworden van De Leest, maar maken toch wel een droomachtige carrière door.

‘We kregen onze eerste ster in 2004. Wat je nu ziet is dat veel jongere ondernemers door Michelin worden gewaardeerd’, zegt Boerma. Op nationaal niveau is De Leest al meerdere malen geprezen door de redactie van culinaire gids ‘Lekker’. Vorige week is bekend gemaakt dat ze in de lijst van Nederlandse toprestaurants op de vierde plaats blijven staan maar zo barsten van talent dat de opmars niet te stuiten is. Toch telt de tweede Michelinster zwaarder. Het betekent dat internationale fijnproevers Vaassen in het vizier krijgen.

Boerma: ‘Wat zou het mooi zijn hier een hotel te bouwen.’ Dat men uit Frankrijk en Spanje hier naar toe komt.’ Veldman: ‘We willen blijven groeien.’ Boerma: ‘Twee sterren smaken naar meer!’

Bron: http://www.destentor.nl
Kokforum.nl : de website voor koks

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 28 nov 2006, 20:36

gefeliciteerd

Plaats reactie