Pagina 2 van 2

Re: Hoe goed is jouw keuken mes ?

Geplaatst: 23 nov 2008, 19:29
door Eelco_87
Leo schreef:weer iemand met 'n forum........
Beste Leo,

Wanneer je op het kopje forum had gedrukt, zou je lezen
Welkom op het forum van Kookeiland.net

Momenteel wordt dit forum enkel gebruikt voor de ontwikkeling van de website.

Voor een culinair hoogstaand forum verwijzen we u naar:
koksforum.nl
Ik heb een hele hoge pet op van dit forum, en dat is de rede waarom ik hier sinds kort te vinden ben. De review die ik postte heeft volgens mij een meerwaarde in dit topic. Wanneer je er anders over denkt hoor ik dat graag van je :)

Re: Hoe goed is jouw keuken mes ?

Geplaatst: 23 nov 2008, 19:50
door Leo
dat geloof ik ook wel, daar is niets op aan te merken.

Maar...er zijn de laatste tijd nogal wat mensen die ook een Koks forum willen opstarten..of een andere soort Gastronomisch forum,en dan hier reclame komen maken..vandaar......

Re: Hoe goed is jouw keuken mes ?

Geplaatst: 26 nov 2008, 18:22
door kok in spe
Afbeelding

dit zijn de mijne.

Re: Hoe goed is jouw keuken mes ?

Geplaatst: 26 nov 2008, 23:18
door Leo
mooi!

maar, het zijn niet mijn soort messen...
gekke knobbels hier en daar.

Re: Hoe goed is jouw keuken mes ?

Geplaatst: 29 nov 2008, 12:40
door BreeZe
Leo schreef:mooi!

maar, het zijn niet mijn soort messen...
gekke knobbels hier en daar.

die knobbels hebben een belangrijke functie voor het mes.. qua evenwicht en comfort vind alleen het heft niet lekker in de hand liggen

voor de rest super messen!

Re: Hoe goed is jouw keuken mes ?

Geplaatst: 03 dec 2008, 00:47
door elamphen
Tja mn messen...
Het grootste deel is officieel van Sabatier, maar ja dan ga je eens ergens weg of je bent jarig krijg je verschilldende merken, heb zelf een bijltje van mn opa van vroeger net als mn trancheermes, zit zowat geen staan meer aan van t slijpen maar hij snijdt als een wekko :)
Zolang het maar geen Global is want daar krijgen mn tere handjes blaartjes van :lol:

Re: Hoe goed is jouw keuken mes ?

Geplaatst: 03 dec 2008, 15:49
door BreeZe
elamphen schreef: Zolang het maar geen Global is want daar krijgen mn tere handjes blaartjes van :lol:
ben ik gelukkig niet de enige :oops: :lol:

Re: Hoe goed is jouw keuken mes ?

Geplaatst: 22 jan 2009, 18:25
door ThomasVR
Net Kai Shun set aangeschaft.
Lekker duur voor tenslotte een hoop messen maar ze laten global als amateurmessen aanvoelen.

Re: Hoe goed is jouw keuken mes ?

Geplaatst: 22 feb 2009, 01:03
door remi_k
Mijn messenset, wat zal ik er van zeggen,

Geen extreem dure of exotische dingen, gewoon een aantal messen van Sabatier, 24 cm, 20 cm 14 cm, een (aardappel) schilmesje, een vleesmes van onbekende oorsprong (haagse markt) maar van een heel goede staal soort en een Chinesebijl.
Mijn messen slijp ik op een gewone slijpmachine van de Gamma / Praxis, fijnste steen maar hoop binnenkort over te stappen op een natslijper (Tormek). De messen zet ik aan op een gediamanteerd aanzetstaal (Ven-Sligro)

Het staal van de Kai Shun en vele andere Japanse messen is van zeer goede en mooie kwaliteit, goed hard en toch sterk zonder bros te worden, echt super staal. Alleen de handvatten vind ik niet lekker, Global, wel een redelijk lekker handvat, ook een mooi mes uit een goede staalsoort, mooi maar te duur.

Remi

Re: Hoe goed is jouw keuken mes ?

Geplaatst: 11 jul 2009, 13:12
door tanaka knives
Afbeelding
Sinds kort heb ik ook de hand kunnen leggen op deze schitterende Gyuto van Maruyoshi. Als er vragen meer foto's gewenst worden dan hoor ik dit graag.

Re: Hoe goed is jouw keuken mes ?

Geplaatst: 24 jul 2009, 02:13
door db.
Hatchet Harry schreef:Beda

Die santoku van sakai takayuki krijg ik binnenkort binnen dan zal ik gelijk laten weten of hij goed bevalt want dat leek mij toch een koopje, ga er alleen geen blikjes mee door snijden :P
Ben erg benieuwd naar je ervaring. ik kijk zelf nog steeds uit naar een goed alternatief.

Een hattori of takeda cleaver,deze zijn ook erg mooi en hebben een goede naam op de wat specifiekere fora.
De porsche cleaver heb ik vanaf gezien. maar naar de Santoku ga ik nog een keer kijken.

@Leo , yep ook zo`n soort setje ooit gehad. Sommige messen waren levensgevaarlijk vanwege de flexibilteit.
andere toch wel erg handig

Re: Hoe goed is jouw keuken mes ?

Geplaatst: 24 jul 2009, 02:15
door db.
tanaka knives schreef: Sinds kort heb ik ook de hand kunnen leggen op deze schitterende Gyuto van Maruyoshi. Als er vragen meer foto's gewenst worden dan hoor ik dit graag.
Ja graag wat meer foto`s tijdens gebruik. En natuurlijk plus en min in gebruik.

Re: Hoe goed is jouw keuken mes ?

Geplaatst: 25 jul 2009, 14:17
door KNL
ik heb tegenwoordig een global g-16, best content van, maar ben op zoek naar een toffe wetstaal, ik had hier ergens gelezen dat een diamant het beste was, iemand ervaring met een goed merk?

Re: Hoe goed is jouw keuken mes ?

Geplaatst: 27 jul 2009, 11:21
door Leo

Re: Hoe goed is jouw keuken mes ?

Geplaatst: 27 jul 2009, 15:45
door db.
Leo schreef:PDF over japanse Messen....heerlijk om te zien
Bedankt voor de pdf

Re: Hoe goed is jouw keuken mes ?

Geplaatst: 12 feb 2010, 19:08
door The Don
Via http://www.shinsakuto.nl kun je een afspraak maken (Den Haag) om een aantal messen te vergelijken en te proberen en eventueel te kopen natuurlijk

Re: Hoe goed is jouw keuken mes ?

Geplaatst: 16 apr 2010, 15:19
door Jordy
Even omhoog schoppen :-)
Ik zie dat er niemand wat van Wusthof heeft. Is daar een reden nog voor trouwens?

Ik heb zelf een setje Wusthof Classic met een paar Le cordon blue edities.

23cm koksmes
aanzetstaal
broodmes
groentenmesje met inkepingen
santoku (heerlijk ding)
fileermes
office 12cm uiteraard :-)
En een hakbijl (was in de aanbieding =x, handig zo af en toe)

Global, Zwilling & sabartier vond ik niet fijn... kai sun wel, alleen beetje TE duur voor beginner/thuiskok :-)

Moet zeggen, ben er heel tevreden over. Heb wel het idee dat het koksmes bot begint te worden...(en ik snij op vrij zacht kunststof eigenlijk, had het idee dat mijn vriendin stiekem op glas/hard materiaal ermee staat te snijden.. heb maar voor haar wat 1 euro aardappelschilmesjes gehaald :D )

Re: Hoe goed is jouw keuken mes ?

Geplaatst: 21 apr 2010, 14:22
door bietenbrug
Eigenlijk heb ik een vraag over een Sabatier koksmes:
Ik begrijp (na wat zoeken op internet) dat Sabatier geen merk is. Is het dan zo dat iedere fabrikant " Sabatier" mag zetten op zijn mes?
Via airmiles heb ik een Koksmes besteld van Sabatier, maar eigenlijk weet ik niet precies wat ik ga krijgen.
Gelukkig kost het mij alleen de verzendkosten.
Wie kan me iets vertellen over die messen van Sabatier via airmiles?
Misschien een vraag voor " keuringsdienst van waarde" ?

Re: Hoe goed is jouw keuken mes ?

Geplaatst: 27 feb 2013, 10:04
door The Don
Sabatier is inderdaad geen specifiek merk net als Laguiole. Het zijn meer verzamelnamen voor messen uit een bepaalde regio. Die Fransen maken er wel een zooi van. Er worden veel Sabatier messen en Laguiole messen in China gemaakt. In Frankrijk zetten ze er dan een merkje op en verkopen het als "echte Sabatier messen". Sabatier = met een boog omheen lopen!