Hoe ben je in de horeca gekomen?

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Hoe ben je in de horeca gekomen?

Bericht door Leo » 31 okt 2006, 20:19

Post hier hoe je tot de beslissing bent gekomen om in de horeca te gaan.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Willem-chef
Berichten: 150
Lid geworden op: 18 feb 2006, 00:08

Bericht door Willem-chef » 31 okt 2006, 20:39

4 jaar gymnasium, gestopt
1 jaar HAVO, gestopt
toen gaan werken via uitzendbureau als afwasser in een hotel
besluit genomen om koksopleiding te gaan doen

Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Bericht door Webmaster » 31 okt 2006, 21:22

Leo, dit is een goeie vraag.

het is heel makkelijk, Mijn vader was een Chef dus ik ben er eigenlijk zo in gerold, en stond al in de keukens van Het doelen Hotel vanaf mijn 6e jaar. Dus ik wist het eigenlijk al snel. Heb nooit iets anders gewild. Al vond mijn moeder niet zo leuk, met betrekking tot werk tijden ongeregelmatige diensten. Maar ja ik wist niks beters, werkte al in het voorheen Apollo Hotel (nu Le Merdin in Amsterdam) voordat ik aan mijn SVH opleiding begon om de klappen van de zweep te krijgen.

Ik moet je zeggen heb er veel aan gehad en veel gezien en geleerd tot heden. En ik leer nog steeds en touch zie ik veel veranderingen van die tijd tot heden qua opleiding. Misschien ben ik gewoon van de oude stempel.
Kokforum.nl : de website voor koks

Joost K
Berichten: 114
Lid geworden op: 10 jul 2006, 16:07
Locatie: Spijk

Bericht door Joost K » 31 okt 2006, 22:13

Sinds toen ik een jaar of 8 was begon ik een beetje in de keuke
te kijke en koekjes bakken en zo. :oops: :lol:

ben op me 13de begonne bij een klein tentje hier in de buurt met
soep roeren en broodjes af bakke.

op me 14de ben ik begonnen met me eerst op leiding horeca-assistent

en zo telkens verder en der nog geen dag spijt van gehad :lol:





en hoe zit het bij jou leo???
Winners Never Quit, Quitters Never Win!

Pieter
Berichten: 745
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter » 31 okt 2006, 22:20

3 jaar gymnasium, maar daar kon ik mijn aandacht niet bij houden. 2 jaar havo, en dat was al helemaal niks. Zo stom geweest om zonder dimploma de school te verlaten. Maar geen idee wat ik dan moest gaan doen. Thuis kookte ik al veel, en toen zag ik dat je op het MBO een opleiding had om kok te worden, simpelweg geprobeert. Het beviel niet, maar heb wel mijn diploma gehaald.

Jantine
Berichten: 44
Lid geworden op: 23 apr 2006, 09:18
Locatie: Baneuil

Bericht door Jantine » 01 nov 2006, 17:06

Mavo toen Havo gedaan, daarna naar de middelbare hotelschool gegaan in zwolle, tijdens mijn eindstage in het 4e jaar beland in de keuken en daar nu niet meer uit weg te slaan :P

sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Bericht door sjaak » 01 nov 2006, 19:08

wou heel graag de bediening in en dan op een cruiseschip werken om de wereld te zien.
maar na 2 jaar consumptieve technieken op het lbo en daarbij 1 keuken stage en 1 bediening kwam ik er achter dat ik niet kan lachen om grappen die ik niet leuk vind en dat ik de keuken eigenlijk leuker vondt.

Jantine
Berichten: 44
Lid geworden op: 23 apr 2006, 09:18
Locatie: Baneuil

Bericht door Jantine » 01 nov 2006, 20:56

De horecasmile :lol: :lol:

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Restaurant Kampanje

Bericht door Leo » 01 nov 2006, 23:59

Ik zat op de mavo met 15 jaar en toen begonnen in restaurant Kampanje, soort van orientatie (zelf toen geregeld) en ik moest vooral sla wassen...
Steeds meer andere dingen doen...steeds meer...
En toen belden ze op 'n dag op, of ik niet kon komen omdat het druk was.
nou..dat ging zeer goed naar mijn zin...
en van het een kwam het ander...

http://www.koksforum.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=1148
Laatst gewijzigd door Leo op 27 nov 2006, 11:25, 1 keer totaal gewijzigd.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Marielle
Berichten: 437
Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Marielle » 02 nov 2006, 14:40

ik wilde al vanaf me 8ste denk ik kok worden..als klein meisje kwam ik wel is bij mijn oom (john halvemaan) in de keuken en vond dat erg leuk.ook mijn moeder kan erg goed koken dus heb t beetje van uit thuis meegekregen.
als bijbaantje in de bediening gewerkt en ben erna de koksopleiding gaan doen.zit nu in me laatste jaar zelfstandig werkend kok.

Stefan
Berichten: 9
Lid geworden op: 11 nov 2005, 23:57
Locatie: Gorinchem

Bericht door Stefan » 14 nov 2006, 09:13

Wilde aanvankelijk piloot worden. Daar deed ik ook HAVO voor. Maar toen ik een ogentest deed, bleken ze niet zo denderend te zijn.

Heb altijd gezegd dat als ik geen piloot zou worden, dat ik ging koken. En hier ben ik dan..

Moet alleen zeggen dat ik het allemaal niet zo grandioos leuk vind in de Horeca. Werkte en werk regelmatig 14+ dagen, en het wordt ook van je verlangd. Dat zonder uitbetaling van overuren (zoals het bijna overal gaat) vind ik een flinke naaizaak om het maar zo te zeggen.

Koken is geweldig, maar zo'n beetje alles er omheen niet.

stefanmarkus
Berichten: 25
Lid geworden op: 15 mar 2006, 08:04
Locatie: Langerak

Bericht door stefanmarkus » 15 nov 2006, 17:35

Ik weet niet waarom ik kok wil worden, ja dat het leuk is vind ik, ik heb gehoord van mijn moeder toen ik 4 jaar was dat ik al een keukentje voormijn verjaardag wilde hebben om te koken. En ik keek er heel erg op uit om in de horeca te komen, toen ik klaar was met de bassischool, zei de lereraar dat een horecaschool in rotterdam zit namelijk ROC ZADKINE HORECA & TOERISME. Daar ben ik gekomen en ben ik daar druk bezig met koken en serveren. Nu is het de 4de en laatste jaar in het voort gezet onderwijs, ben bezig met mijn examen en dan ga ik bbl doen 4 dagen werken 1 dag naar school. Ik wil zover mogelijk door leren.

Gebruikersavatar
Leonard Elenbaas kookjunk
Berichten: 69
Lid geworden op: 17 aug 2006, 00:49
Locatie: 's-Gravenzande
Contacteer:

Bericht door Leonard Elenbaas kookjunk » 15 nov 2006, 23:20

LTS metaal gedaan...daarna uit het niets 9 jaar korps mariniers...op curacao beland en altijd al aan het hobyen geweest in de keuken... en daar de dienst uit gegaan en lekker 3 jaar blijven hangen in de horeca dus...verschillende restaurtants gewerkt op curacao en toen naar nederland voor opleiding... en nu lekker koken in de Hoeksche Heeren in hoek van holland. net 3 maanden open....
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.

http://www.restaurantpurepassie.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Mitch
Berichten: 18
Lid geworden op: 03 feb 2006, 01:29
Locatie: Amsterdam

Bericht door Mitch » 19 nov 2006, 12:37

Na de Havo ben ik naar de koksschool gegaan omdat ik wilde koken, iedereen vond het maar raar dat ik niet naar de hogere hotelschool ging. De koksschool (Gildevaart) was overigens wel een erg laag niveau.
Bij twijfel iets meer...

Clair
Berichten: 24
Lid geworden op: 28 feb 2006, 00:21
Locatie: Almere

Bericht door Clair » 20 nov 2006, 13:49

Was altijd hobbykok,maar door Australie wil ik nu pro worden!En vind het wel een lekker idee dat je overal op de planeet aan de slag kan als kok.
"A dream becomes a goal,when action is taken toward its achievement"

jiri benda
Berichten: 20
Lid geworden op: 10 okt 2006, 13:11
Locatie: renkum

consumptief

Bericht door jiri benda » 07 dec 2006, 18:50

Ben op mijn twaalfde gaan afwassen en stond al gauw in de bediening bij een partycentrum. toen ik erachter kwam dat ik toch liever in de keuken stond ging ik kijken naar wat voorn school ik kon.
Ik heb de laatste 2 jaar van de mavo consumptief gedaan, daarna doorgegaan op de vakschool.

horeca zit in m´n hart en nieren.
lekker koken

pablo_rens
Berichten: 12
Lid geworden op: 06 jan 2007, 19:22
Locatie: Bergen op Zoom

Bericht door pablo_rens » 09 jan 2007, 22:04

ik ben begonnen als kleine jongen bij een pizzaria, daarna nog een paar baantjes in de keuken gedaan en veel gereisd.. maar echt een schitterend vak!!!

Plaats reactie