Hoe ben je in de horeca gekomen?
Hoe ben je in de horeca gekomen?
Post hier hoe je tot de beslissing bent gekomen om in de horeca te gaan.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
-
- Berichten: 150
- Lid geworden op: 18 feb 2006, 00:08
Leo, dit is een goeie vraag.
het is heel makkelijk, Mijn vader was een Chef dus ik ben er eigenlijk zo in gerold, en stond al in de keukens van Het doelen Hotel vanaf mijn 6e jaar. Dus ik wist het eigenlijk al snel. Heb nooit iets anders gewild. Al vond mijn moeder niet zo leuk, met betrekking tot werk tijden ongeregelmatige diensten. Maar ja ik wist niks beters, werkte al in het voorheen Apollo Hotel (nu Le Merdin in Amsterdam) voordat ik aan mijn SVH opleiding begon om de klappen van de zweep te krijgen.
Ik moet je zeggen heb er veel aan gehad en veel gezien en geleerd tot heden. En ik leer nog steeds en touch zie ik veel veranderingen van die tijd tot heden qua opleiding. Misschien ben ik gewoon van de oude stempel.
het is heel makkelijk, Mijn vader was een Chef dus ik ben er eigenlijk zo in gerold, en stond al in de keukens van Het doelen Hotel vanaf mijn 6e jaar. Dus ik wist het eigenlijk al snel. Heb nooit iets anders gewild. Al vond mijn moeder niet zo leuk, met betrekking tot werk tijden ongeregelmatige diensten. Maar ja ik wist niks beters, werkte al in het voorheen Apollo Hotel (nu Le Merdin in Amsterdam) voordat ik aan mijn SVH opleiding begon om de klappen van de zweep te krijgen.
Ik moet je zeggen heb er veel aan gehad en veel gezien en geleerd tot heden. En ik leer nog steeds en touch zie ik veel veranderingen van die tijd tot heden qua opleiding. Misschien ben ik gewoon van de oude stempel.
Kokforum.nl : de website voor koks
Sinds toen ik een jaar of 8 was begon ik een beetje in de keuke
te kijke en koekjes bakken en zo.
ben op me 13de begonne bij een klein tentje hier in de buurt met
soep roeren en broodjes af bakke.
op me 14de ben ik begonnen met me eerst op leiding horeca-assistent
en zo telkens verder en der nog geen dag spijt van gehad
en hoe zit het bij jou leo???
te kijke en koekjes bakken en zo.


ben op me 13de begonne bij een klein tentje hier in de buurt met
soep roeren en broodjes af bakke.
op me 14de ben ik begonnen met me eerst op leiding horeca-assistent
en zo telkens verder en der nog geen dag spijt van gehad

en hoe zit het bij jou leo???
Winners Never Quit, Quitters Never Win!
3 jaar gymnasium, maar daar kon ik mijn aandacht niet bij houden. 2 jaar havo, en dat was al helemaal niks. Zo stom geweest om zonder dimploma de school te verlaten. Maar geen idee wat ik dan moest gaan doen. Thuis kookte ik al veel, en toen zag ik dat je op het MBO een opleiding had om kok te worden, simpelweg geprobeert. Het beviel niet, maar heb wel mijn diploma gehaald.
Restaurant Kampanje
Ik zat op de mavo met 15 jaar en toen begonnen in restaurant Kampanje, soort van orientatie (zelf toen geregeld) en ik moest vooral sla wassen...
Steeds meer andere dingen doen...steeds meer...
En toen belden ze op 'n dag op, of ik niet kon komen omdat het druk was.
nou..dat ging zeer goed naar mijn zin...
en van het een kwam het ander...
http://www.koksforum.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=1148
Steeds meer andere dingen doen...steeds meer...
En toen belden ze op 'n dag op, of ik niet kon komen omdat het druk was.
nou..dat ging zeer goed naar mijn zin...
en van het een kwam het ander...
http://www.koksforum.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=1148
Laatst gewijzigd door Leo op 27 nov 2006, 11:25, 1 keer totaal gewijzigd.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
ik wilde al vanaf me 8ste denk ik kok worden..als klein meisje kwam ik wel is bij mijn oom (john halvemaan) in de keuken en vond dat erg leuk.ook mijn moeder kan erg goed koken dus heb t beetje van uit thuis meegekregen.
als bijbaantje in de bediening gewerkt en ben erna de koksopleiding gaan doen.zit nu in me laatste jaar zelfstandig werkend kok.
als bijbaantje in de bediening gewerkt en ben erna de koksopleiding gaan doen.zit nu in me laatste jaar zelfstandig werkend kok.
Wilde aanvankelijk piloot worden. Daar deed ik ook HAVO voor. Maar toen ik een ogentest deed, bleken ze niet zo denderend te zijn.
Heb altijd gezegd dat als ik geen piloot zou worden, dat ik ging koken. En hier ben ik dan..
Moet alleen zeggen dat ik het allemaal niet zo grandioos leuk vind in de Horeca. Werkte en werk regelmatig 14+ dagen, en het wordt ook van je verlangd. Dat zonder uitbetaling van overuren (zoals het bijna overal gaat) vind ik een flinke naaizaak om het maar zo te zeggen.
Koken is geweldig, maar zo'n beetje alles er omheen niet.
Heb altijd gezegd dat als ik geen piloot zou worden, dat ik ging koken. En hier ben ik dan..
Moet alleen zeggen dat ik het allemaal niet zo grandioos leuk vind in de Horeca. Werkte en werk regelmatig 14+ dagen, en het wordt ook van je verlangd. Dat zonder uitbetaling van overuren (zoals het bijna overal gaat) vind ik een flinke naaizaak om het maar zo te zeggen.
Koken is geweldig, maar zo'n beetje alles er omheen niet.
-
- Berichten: 25
- Lid geworden op: 15 mar 2006, 08:04
- Locatie: Langerak
Ik weet niet waarom ik kok wil worden, ja dat het leuk is vind ik, ik heb gehoord van mijn moeder toen ik 4 jaar was dat ik al een keukentje voormijn verjaardag wilde hebben om te koken. En ik keek er heel erg op uit om in de horeca te komen, toen ik klaar was met de bassischool, zei de lereraar dat een horecaschool in rotterdam zit namelijk ROC ZADKINE HORECA & TOERISME. Daar ben ik gekomen en ben ik daar druk bezig met koken en serveren. Nu is het de 4de en laatste jaar in het voort gezet onderwijs, ben bezig met mijn examen en dan ga ik bbl doen 4 dagen werken 1 dag naar school. Ik wil zover mogelijk door leren.
- Leonard Elenbaas kookjunk
- Berichten: 69
- Lid geworden op: 17 aug 2006, 00:49
- Locatie: 's-Gravenzande
- Contacteer:
LTS metaal gedaan...daarna uit het niets 9 jaar korps mariniers...op curacao beland en altijd al aan het hobyen geweest in de keuken... en daar de dienst uit gegaan en lekker 3 jaar blijven hangen in de horeca dus...verschillende restaurtants gewerkt op curacao en toen naar nederland voor opleiding... en nu lekker koken in de Hoeksche Heeren in hoek van holland. net 3 maanden open....
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
http://www.restaurantpurepassie.com" onclick="window.open(this.href);return false;
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
http://www.restaurantpurepassie.com" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Berichten: 20
- Lid geworden op: 10 okt 2006, 13:11
- Locatie: renkum
consumptief
Ben op mijn twaalfde gaan afwassen en stond al gauw in de bediening bij een partycentrum. toen ik erachter kwam dat ik toch liever in de keuken stond ging ik kijken naar wat voorn school ik kon.
Ik heb de laatste 2 jaar van de mavo consumptief gedaan, daarna doorgegaan op de vakschool.
horeca zit in m´n hart en nieren.
Ik heb de laatste 2 jaar van de mavo consumptief gedaan, daarna doorgegaan op de vakschool.
horeca zit in m´n hart en nieren.
lekker koken
-
- Berichten: 12
- Lid geworden op: 06 jan 2007, 19:22
- Locatie: Bergen op Zoom