hobbykok

Plaats hier je foto's vanaf uw homepage, of link ze af een andere site.
Plaats reactie
stadboer
Berichten: 3
Lid geworden op: 04 okt 2012, 10:40

hobbykok

Bericht door stadboer » 15 mar 2013, 10:08

Hallo ik ben een hobby kok die het leuk vindt om recepten te maken van wat mijn opa en oma vroeger op het platteland deden bijvoorbeeld balkenbrij (en natuurlijk wat moderne recepten)

https://www.goedboerenindestad.nl/recepten" onclick="window.open(this.href);return false;

Ben benieuwd wat jullie ervan vinden maar voornamelijk ben in benieuwd naar nieuwe bijzondere (uit grootmoederstijd) recepten
Goed boeren in de Stad, moestuin in de stad, kippen in de stad en heerlijke recepten uit grootmoederstijd.

Leon001
Berichten: 4
Lid geworden op: 08 okt 2014, 10:52

Re: hobbykok

Bericht door Leon001 » 13 nov 2014, 14:24

Wat dacht je van oma's krentenbrood. Ik moet zelf al gelijk aan die heerlijke geur denken. :P

Ingredienten
200 gram suiker ,
1 scharrelei,
400 ml melk , lauwwarm
500 gram zelfrijzend bakmeel ,
50 gram gedroogde abrikozen , fijngesneden
150 gram rozijnen , eventueel geweekt
50 gram gedroogde vijgen , fijngesneden

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Schep het bakmeel, de rozijnen, abrikozen, vijgen en suiker met zout naar smaak om.
Klop het ei los en roer het met de helft van de melk door het bakmeelmengsel.
Schenk er steeds scheuten van de rest van de melk bij, tot een stevig deeg ontstaat.
Doe het deeg in de ingevette cakevorm, strijk het met een natte lepel glad en bak het krentenbrood in 1 uur en 15 minuten gaar.
Prik met een breinaald in het brood om te controleren of het gaar is.
Als de naald schoon blijft, is het brood klaar.
Op zoek naar ICT banen?

indeed
Berichten: 9
Lid geworden op: 26 jul 2015, 21:20

Re: hobbykok

Bericht door indeed » 10 aug 2015, 15:52

Vanaf oktober gaan we patisserie lessen geven voor zowel beginners als gevorderden. Dit 1 keer per maand, 7 maanden lang, in het weekend, in Amsterdam.
Deze lessen worden gegeven door patissier Carle Douglas.
Mocht je geïnteresseerd zijn, dan hoor ik dat graag.
- klassieke Franse patisserie
- min. 6, max. 8 cursisten
- individuele inschrijvingen
Meer info opvragen via www.smakelijklandsmeer.nl.

Plaats reactie