het gebruik van stroop in de horeca

Plaats hier je foto's vanaf uw homepage, of link ze af een andere site.
Plaats reactie
marjorie
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 sep 2008, 12:10

het gebruik van stroop in de horeca

Bericht door marjorie » 10 sep 2008, 12:20

Hallo allemaal,

Ik ben Marjorie en ik ben op dit moment bezig met een afstudeerproject over stroop in de horeca. Ik zou graag willen weten of er veel stroop wordt gebruikt in de keuken. Daarbij hoe wordt deze stroop aan jullie geleverd, welke kenmerken belangrijk zijn voor het gebruik van stroop en daarbij hoe wordt deze precies gebruikt? (wordt het verdund of niet?)

Ik hoop dat er reactie komt!
In ieder geval bedankt
groeten
Marjorie

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: het gebruik van stroop in de horeca

Bericht door Leo » 10 sep 2008, 12:21

Ik gebruik eigenlijk geen stroop. Alhans..weet niet of je glucose stroop ook goed vind?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Re: het gebruik van stroop in de horeca

Bericht door sjaak » 11 sep 2008, 01:16

appelstroop voor sauzen en lakeer werk
maple sirup waarvoor eigenlijk niet
glucose voor in ijs, marshmallows etc.

Gebruikersavatar
chef-dave
Berichten: 354
Lid geworden op: 12 sep 2008, 08:49
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: het gebruik van stroop in de horeca

Bericht door chef-dave » 13 sep 2008, 12:54

Luikse stroop, zeer lekker in combinatie met geitenkaas een echte klassieker in België
candystroop om sommige vleesstukken te fixeren en te carameliseren.
Glucosestroop in ganache (geeft een mooie glans en consistentie)
vlierbessenstroop, ahorn,
grenadine (opmontering van smaak bij een granité van rosé champagne)
En als ik iets heb gegeten dat me niet is bekomen,"Lactulose siroop" :lol: :lol:
ps: in vlaanderen zeggen wij "siroop" tegen stroop
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave

Plaats reactie