Pagina 1 van 1

Kabeljauw haasje verpest

Geplaatst: 12 okt 2015, 21:33
door André
Ik ben geen chef, gewoon thuiskoker maar baal enorm. Heb kennelijk ergens een fout gemaakt.
Heerlijk etentje, kabeljauw haasje, aardappelpuree-tje, broccoli, dille sausje.
Kabeljauw tijdens eten veel te hard.

Wat vooraf ging: op kamer/keuken temperatuur gebracht gepeperd en gezout, panneke olijfolie en wat boter
ca 9 minuten bakken op half vuur.

Halverwege gedraaid en viel toen al beetje uitelkaar, zag nog glimmend vlees dus ff alufolie overheen gelegd.
Goed gegaard, op oog, geen eiwitten extractie, dus feitelijk perfect en dan toch aan tafel veel te hard.
Wat heb ik nu fout gegaan ?

Admin: Als dit niet juiste fora dan graag verplaatsen.

Re: Kabeljauw haasje verpest

Geplaatst: 13 okt 2015, 06:54
door Niels
Hoi André,

Welkom op het forum. De verhittingstijden zijn echt veel te lang. Halveren moet zo ie zo gebeuren en waarschijnlijk kan er dan nog wel iets af.

Wat ook helpt is om veel korter warmte te geven en daarna even in de pan zonder vuur er onder te laten staan. De warmte kan zicht dan mooi verdelen in de vis.

Ik hoop dat je hier mee verder kan.

Re: Kabeljauw haasje verpest

Geplaatst: 14 okt 2015, 19:56
door André
@Niels, dank je wel. blijft de vraag waarom ik na 4 minuten op 1 kant en na draaien nog rauw glimmend zag. Dan denk je dus dat ie er nog lang niet is en daarom dus alufolie erover om nog even snel op orde te brengen.
Maar ik begrijp dus nu wel dat wanneer ie dan al uit elkaar valt dat ik al veel te ver ben.
Gaat volgende keer lukken :D

Wellicht ten overvloedde maar betrof hier een haasje van AH Excellent en hield me aan bereidingswijze zoals achterop vermeldt, ik realiseer mij dat chefs hun producten zo vers als mogelijk inkopen maar dat is ook een stuk duurder.
Had bv laatst 4 lamskoteletten gekocht bij de keurslager, trouwens perfect gelukt, heerlijk maar dan betaal je dus wel even 25 Euro per kilo, en t was bijna een kilo, maar wel lekker. Dat kan je dus echt niet elke dag doen ;)

Misschien een idee om een nieuw subfora aan te maken: Lekker eten hoeft niet duur te zijn ?