Pagina 1 van 1

croquembouche/soesjes

Geplaatst: 26 okt 2014, 07:05
door André
Mijn soesjes zijn telkens van binnen nog te zacht/klef.
Op 190 °C 20 min, 25 min of
op 200 °C 20 en 25 min van buiten mooi maar van binnen nog steeds niet ok.

Ingeprikt en nog tijdje terug (5 tot 15 min.) in oven (restwarmte) helpt ook niet.

Wat nu te doen?

Gevolgde recept:
100 ml melk
100 ml water
100 gr bloem
100 gr roomboter (gezouten)
4 eieren
snufje zout

Re: croquembouche/soesjes

Geplaatst: 26 okt 2014, 09:46
door Niels
Beste Ardré,

Je kan de 100 gram melk en 100 gram water vervangen door 200 gram water of toch langer bakken.

Lees ook hier even: http://www.kokswereld.nl/patisserie/beslag_soezen.html

Re: croquembouche/soesjes

Geplaatst: 26 okt 2014, 17:16
door André
Hallo Niels,

Vriendelijk bedankt voor je snelle reactie.
De water variant gaf een slecht resultaat, geheel niet gesouffleerd, dus kleine harde bolletjes en ongaar van binnen.
Terug naar mn water/melk recept in gewone en hete lucht oven getest en tatataaaaa, 35 minuten op 190 °C in de
hete lucht oven geeft een perfect resultaat !
'T is even een middagje stoeien met allerhande ovenstanden en tijden maar de moeite waard.
Dat gaat voor oud en nieuw een mooie en smakelijke croquembouche worden ;)

Ook bedankt voor de url, leerzaam.
:thumbup:

Re: croquembouche/soesjes

Geplaatst: 26 okt 2014, 18:37
door Niels
Fijn dat het gelukt is!