Pagina 1 van 1

bananencreme en lopende chocoladesaus

Geplaatst: 14 okt 2013, 18:58
door amateureke
Ik zoek voor het eerst eens een eigen dessertje te ontwerpen.

Als bodem gebruik ik een stuk verloren brood.
Daarop een 2de stuk, maar het midden is uitgehold.

Dat wil ik dan opvullen met een cremige nog vloeibare bananencreme.
Iemand hier ideeen om deze te maken, en ook tips naar verkleuring, want wil geen grijze brij.

Bovenop komen enkele blaadjes verse munt, en 2 dikke lijnen, 1 van een vloeibare chocolade en 1 van crumble.
Ook hier een goed receptje voor mooie glanzende vloeibare chocolade.

Als laatste komt er wat poedersuiker over en een appart potje met een bolletje vers gedraaid roomijs.

Daar ik geen roomijsmachine heb, en gewoon in de vriezer geen goed resultaat geeft, wil ik hier experimenteren met droogijs.
Iemand ervaring om zo mooi ijs te bekomen?
Zag het laatst in een afl met Blumenthal, en dat ging heel makkelijk en zag er zeer lekker uit.

Dessertje is voor komende feestdagen die in aantocht zijn.
Alle tips zijn meer dan welkom.

Re: bananencreme en lopende chocoladesaus

Geplaatst: 15 okt 2013, 08:07
door Niels
Gebruikte Blumenthal droogijs of stikstof?

Re: bananencreme en lopende chocoladesaus

Geplaatst: 15 okt 2013, 08:15
door amateureke
Hij gebruikte een blok droogijs, legde deze blok van 1kg tss enkele handdoeken, en sloeg er een paar keer flink op met een deegrol.
Dan goot hij dit bij de basis vanille in een keukenrobot en hij kreeg zo heerlijk roomijs.

Re: bananencreme en lopende chocoladesaus

Geplaatst: 15 okt 2013, 08:28
door Niels
Moet kunnen zoals je omschrijft, weet je aan droogijs te komen?

Re: bananencreme en lopende chocoladesaus

Geplaatst: 15 okt 2013, 08:48
door amateureke
Ik heb online enkele leveranciers gevonden die aan huis leveren ja, maar enige minpunt is dat het niet echt goedkoop is.

Re: bananencreme en lopende chocoladesaus

Geplaatst: 17 okt 2013, 20:13
door amateureke
Niemand idëeen voor die bananencreme?
Voor de chocolade hebik al een oplossing: room met wat suiker, daaronder fondant, en finaal eetje boter, zou meer glanzen dan.