Pagina 1 van 1

Blondie stort in

Geplaatst: 20 aug 2013, 08:09
door MisterretsiM
Beste forummers,

Ik ben wat aan het stoeien met een recept voor blondie. Qua smaak is ie geweldig, qua structuur prut. Tijdens het bakken rijst de blondie flink, en vormt een mooikorstje. Na het afkoelen blijkt de binnenkant helemaal ingezakt, terwijl de korst blijft staan. Dit terwijl het toch een mooi compact geheel zou moeten zijn. Wat ik ook probeer, het resultaat blijft hetzelfde.

Ik gebruik witte chocolade (Callebaut callets), boter, kristalsuiker, basterdsuiker, vanille, zelfrijzend bakmeel, eieren en pecannoten. Volgens de receptuur die ik als uitgangspunt heb genomen moeten de eieren eerst schuimig worden geklopt. Ik heb ook geprobeerd de eieren zo toe te voegen, evenals het zelfrijzend bakmeel vervangen door patentbloem. Volgens de receptuur moet de blondie 45 minuten op 180°C, maar ik heb ook 150°C en een langere baktijd geprobeerd. Maar zoals gezegd, het resultaat blijft hetzelfde.

Wie kan me helpen aan een oplossing? Bij voorbaat reuze bedankt!

Groet,
Ramon