Tip nodig voor gehakt vulling

Post hier je recepten die je wilt delen met je collega's.
peterx
Berichten: 2
Lid geworden op: 10 jul 2013, 12:53
Locatie: Enschede
Contacteer:

Tip nodig voor gehakt vulling

Bericht door peterx » 21 jul 2013, 20:08

Ik heb vandaag gehakt broodjes gemaakt die helemaal geweldig waren, maar ik had een vervelend probleem dat de gehakt in het broodje kromp :(
Mooi zou zijn dat dit niet gebeurde. Heeft iemand een goede tip hoe ik de gehakt vulling kan laten mee rijzen samen met het brooddeeg?

Het gehakt recept welke ik gebruikte
  • 250 gram gehakt (rund)
    1 ui
    boullion blokje (rund)
    2 ei
    brood (geroosterd)
    lente ui
    thee lepel paprikapoeder
Brooddeeg
  • 250 gr. bloem
    150 ml water
    7 gr. gist
    8 gr. zout
    scheut olijfolie
Ik had het deeg verdeeld in stukjes van 40 gr. en uitgerold in een ronde plek, gehakt erin gespoten en dubbel gevouwen. Daarna bestreken met ei en afgebakken op 230C (20 min.)

Dus hoe krijg ik dat de gehakt niet krimpt en het liefst mee rijst met het deeg.

Plaats reactie