softijs

Post hier je recepten die je wilt delen met je collega's.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
kareltje
Berichten: 10
Lid geworden op: 27 mei 2012, 13:59

softijs

Bericht door kareltje » 05 jul 2012, 16:00

Ben van plan om een softijsmachine aan te schaffen.
Heeft er iemand ervaring die dingen?
Het is een ijs compositie die over het algemeen maar 3 tot 6 % vetstof bevat.
Daardoor kan men een opslag krijgen van 150 à 170 %.
Het is duidelijk dat deze manier van werken een groot rendement geeft.
Zonder softijsmachine is het onmogelijk om hetzelfde resultaat te bekomen.
Ook misschien een receptje om te testen? :)

alvast benieuwd thx

Kareltje
Cuisine savoureuse douceur de vivre

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: softijs

Bericht door Leo » 07 jul 2012, 14:18

poef.. lijkt me erg lekker hoor om dat te doen!
Maar, hoeveel verkoop je? Volgens mij is het HACCP technisch nogal een bijzonder verhaal
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
kareltje
Berichten: 10
Lid geworden op: 27 mei 2012, 13:59

Re: softijs

Bericht door kareltje » 09 jul 2012, 11:26

wel leo,

HACCP technisch zit alles wel goed. no problemo.
Het is enkel de juiste (lekkere) combinatie vinden , Een goed recept dus ..
Ik heb nog geen ervaring met die dingen maar het verkoopt als warme broodjes hier.
Heb net een A locatie gescoord in het centrum. Ga er een take away van maken.. wafels - suiker en brusselse -
uiteraard moet er dus ook softijs zin
reken op meer dan 100 000 voorbijgangers.. rendabel dus.
Ligt niet in de lijn van mijn restos maar ben overtuigd van succes.
zou heel dankbaar zijn met een basis :)
alvast bedankt
Cuisine savoureuse douceur de vivre

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: softijs

Bericht door Leo » 11 jul 2012, 20:10

ik heb dat niet.
maar probeer een te googlen op "hans kennis" en "ijscentrum"wageningen.
die kan je vast wel verder helpen
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Re: softijs

Bericht door Pluter » 11 jul 2012, 22:47

Ik zelf kan je helaas niet helpen, maar ben wel nieuwsgierig...

Deze kerel heb ik het op tv wel eens zien doen: http://en.wikipedia.org/wiki/Glynn_Purnell" onclick="window.open(this.href);return false; (rabarber softijs geloof ik?)

En deze man (wiens ijs-boek ik wel vaker heb gepromoot) weet vast wel een basis verhouding: http://www.thequenelle.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Heb je al contact opgenomen met de fabrikant van je machine?
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW

Gebruikersavatar
kareltje
Berichten: 10
Lid geworden op: 27 mei 2012, 13:59

Re: softijs

Bericht door kareltje » 12 jul 2012, 16:39

bedankt voor de info,
helaas zit ik hier in China en werkt google niet zo best...en het zit er - gezien te veel werk - niet in om effe over te vliegen. :wink:
wat de leverancier betreft Pluter... tja.. die wil zijn eigen rommel aan de man brengen. poeder..echt slecht.
Het zal dus experimenteren worden.
Heb vroeger ook nooit echt stilgestaan bij softijsbereidingen.
Komt er iets goed uit de bus laat ik het zeker weten.
grtz vanuit China
Cuisine savoureuse douceur de vivre

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: softijs

Bericht door jeroenbr » 12 jul 2012, 20:25

die frituren drukken toch gewoon zo'n zak met basis in de achterkant?
kan je die niet importeren?

Gebruikersavatar
kareltje
Berichten: 10
Lid geworden op: 27 mei 2012, 13:59

Re: softijs

Bericht door kareltje » 13 jul 2012, 15:55

Jeroen, importeren zou een optie zijn..maar.. heel moeilijk te verwezenlijken hier in China.
moet alle analyses hebben met de nodige certificaten van de firma
importkosten = 100% vervoerskosten : mag er niet aan denken.
Ik geef een voorbeeld. Voor mijn P4 moest ik 110% import belasting betalen. rond de 2000 euro per container.... dit moest gebeuren daar er geen p4 te verkrijgen is hier...
ok, ondertussen heb ik wel een manier gevonden om dit een beetje te omzeilen.
tweede punt, en belangrijkste, ik werk nooit met bewaarmiddelen . Dit is een sterk punt en slaat aan hier dus....
De grote fastfood ketens hebben hier toch voordelen. De staat heeft er wel aandelen in..... :lol:
Experimenteren is nu dus aan de orde..
Cuisine savoureuse douceur de vivre

Plaats reactie