Creme fraiche zelf maken.

Post hier je recepten die je wilt delen met je collega's.
Plaats reactie
Biekie
Berichten: 21
Lid geworden op: 25 feb 2011, 15:44

Creme fraiche zelf maken.

Bericht door Biekie » 28 okt 2011, 08:15

Maak zelf Creme fraîche.

Bekertje slagroom, vers of houdbaar.
Doe dat in een bakje en doe daarbij 1 eetlepel karnemelk.
Afdekken met folie en 24 uur op kamertemperatuur laten staan, dan is het zuur genoeg.
Doe je creme fraiche direct daarna in de koelkast of maak er iets mee.

Gebruikersavatar
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Creme fraiche zelf maken.

Bericht door Leo » 28 okt 2011, 17:43

zo simpel?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Biekie
Berichten: 21
Lid geworden op: 25 feb 2011, 15:44

Re: Creme fraiche zelf maken.

Bericht door Biekie » 04 nov 2011, 12:20

Ja zo simpel is het. Ik laat hem een nachtje op kamertemp staan dan dikt het lekker in, s'morgens een uurtje of 3 in de koelkast en dan gebruik ik hem pas. Kan een paar dagen in de koelkast blijven staan.

Wil je hem zuriger dan of langer laten staan in de koelkast of er een beetje extra karnemelk bij doenaan het begin.

Plaats reactie