Pagina 1 van 1

GEZOCHT: Recept voor kruidenboter (smeerbaar uit de koelk.))

Geplaatst: 19 mei 2011, 23:09
door ylabee
Beste koks op koksforum.nl,

Ik ben al een tijdje op zoek naar een recept voor kruidenboter welke zacht en smeerbaar is en blijft als deze gekoeld wordt.
Heeft één van jullie een recept of tips?

Alvast bedankt!

Re: GEZOCHT: Recept voor kruidenboter (smeerbaar uit de koelk.))

Geplaatst: 20 mei 2011, 23:35
door Pluter
Beetje water toevoegen of (waarschijnlijk beter) margarine gebruiken.. Alleen dan mag je het geloof ik officieel geen boter meer noemen.

Re: GEZOCHT: Recept voor kruidenboter (smeerbaar uit de koelk.))

Geplaatst: 22 mei 2011, 20:13
door ylabee
Met water heb ik al eerder geprobeerd. Heb toen de helft van het gewicht van de roomboter aan water toegevoegd. De boter bleef hard vanuit de koelkast.

Re: GEZOCHT: Recept voor kruidenboter (smeerbaar uit de koelk.))

Geplaatst: 22 mei 2011, 20:29
door Leo
beetje olie toevoegen?

of reuzel?

Re: GEZOCHT: Recept voor kruidenboter (smeerbaar uit de koelk.))

Geplaatst: 23 mei 2011, 07:31
door Maurits
Olie werkt idd goed!

- klop boter op kamertemperatuur luchtig (lucht maakt boter ook zacht)
- klop er de helft van het botergewicht aan olie erdoor

Maaruh....de smaak van echte boter is beter. De vraag is: Is het voordeel van de smeerbaarheid groter dan het nadeel van de smaak?

Re: GEZOCHT: Recept voor kruidenboter (smeerbaar uit de koelk.))

Geplaatst: 23 mei 2011, 12:27
door Tim
of je gebruikt die bio olie die zo naar boter smaakt, heb er 1 keer mee gewerkt op een wedstrijd, moet zeggen dat ik t niet lekker vond, maar je zou die olie natuurlijk wel voor dat doeleinde kunnen gebruiken... :)

Re: GEZOCHT: Recept voor kruidenboter (smeerbaar uit de koelk.))

Geplaatst: 02 okt 2012, 10:23
door bass
Gebruik gewoon bona!
beetje luchtig kloppen, kruiden erbij even doorkloppen en klaar!
super luchtig, uitstekend smeerbaar! Ook extreem makkelijk op te spuiten!

Mvg Bas