Pagina 1 van 1

Lange vingers / lepelbiscuit

Geplaatst: 10 nov 2010, 20:26
door dezeeuw
Heeft iemand een goed recept voor lange vingers / lepelbiscuit als friandise, ik heb hier een recept maar weet de juiste werkwijze niet meer.....


6 dooiers (120 gr.)
7.5 eiwit (195 gr.)
90 gr. Suiker
100 gr. Bloem
1.5 gr. Zout
25 gr. Maizena
7.5 gr. Citroenrasp
60 gr. Poedersuiker

Re: Lange vingers / lepelbiscuit

Geplaatst: 12 nov 2010, 12:23
door marcin
Boudoirs

Ingrediƫnten:
7 hele eieren
350 gr suiker
400 gr bloem
10 gr bakpoeder
20 gr kruidenpoeder (tonka, sternanijs, coriander, etc)

Werkwijze:
Klop de eieren met de suiker op tot zeer schuimig
Zeef de bloem, bakpoeder en vermeng met de kruidenpoeder, spatel onder de eieren door en spuit in ingesprayde silpat( silpat voor boudoirs), bestrooi met suiker en bak op 170 C 9+9 minuten, klep open
Dan checken of ze krokant zijn en evt nog langer afbakken.
Bewaar in afgesloten doos met calciumchloride

Re: Lange vingers / lepelbiscuit

Geplaatst: 12 nov 2010, 22:39
door Pluter
Zou je Calciumchloride kunnen toelichten Marcin?
Ik ben nog op zoek naar goede vochtvreters of iets anders praktisch om mijn zoete krokantjes en koekjes een beetje knap te bewaren.

Alvast bedankt....

Re: Lange vingers / lepelbiscuit

Geplaatst: 13 nov 2010, 12:14
door marcin
calciumchloride zijn korrels/schilfers (lijkt een bitje op kattengrit) die het vocht uit de directe omgeving opnemen, voor het krokant houden van suikerwerk, koekjes etc, ik doe ze altijd in een groot theezakje in een doos leggen en daardan papier en koekjes bovenop, doos iedere keer goed dichthouden en niet open laten staan tijdens service, werkt voor mij goed