Courgette, aardappel, tofu, kastanjesaus

Post hier je recepten die je wilt delen met je collega's.
Gerard
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 sep 2010, 07:13

Courgette, aardappel, tofu, kastanjesaus

Bericht door Gerard » 15 okt 2010, 11:12

Vandaag iets uit de losse pols gemaakt, omdat het zo enorm lekker was, wil ik dit idee graag delen:
Ingredienten voor 4 personen:
4 grote aardappels
3 middelgrote courgettes
400 gram tofu
200 gr/ tamme kastanjes
200 gr veldsla
2 rode paprika's

Oven op 180 graden voorverwarmen, kastanjes diep inkruisen en 20 min in de voorverwarmende oven tot de schil gemakkelijk loslaat.
Aardappels in plakken van 8 mm snijden en met een kwastje insmeren met boter, daarna op de grillplaat leggen, omkeren als er mooie bruine strepen op gekomen zijn, niet te heet, zo'n 170 graden is mooi.
Courgettes in blokjes snijden en in een koekepan (oude spelling) in wat olijfolie stevig bakken. Hier en daar een bruin korstje als je dat lekker vindt.
Tofu drogen tussen keukenpapier, in korte reepjes snijden, zouten en met geelwortelpoeder bestrooien, daarna in de boter zachtjes bakken.
Bruine roux maken, 2 teentjes knoflook en wat gember fijnsnijden en even meebakken in de roux, daarna water toevoegen voor een mooie saus, peper en zout toevoegen, en een halve theelepel gemalen komijnzaad, naar smaak een klein beetje suiker.
Salade: de veldsla voor de helft iets fijner snijden, de paprika in kleine blokjes 4x4 en dit mengen met olie en azijn of citroensap, peper en zout.
De kastanjes van de schillen ontdoen, fijnmalen en door de sous mengen. Nog even goed doorkoken.
Opdienen: leg aardappel, courgette, salade en tofu in de rondte op een bord, doe wat saus erover behalve over de aardappels.

Eet smakelijk!

Plaats reactie