chocoladeschuim kidde

Post hier je recepten die je wilt delen met je collega's.
Plaats reactie
Emiel
Berichten: 293
Lid geworden op: 18 okt 2006, 22:14
Locatie: Weelde

chocoladeschuim kidde

Bericht door Emiel » 09 mar 2010, 20:09

Heeft er toevallig iemand een recept voor chocoladeschuim uit de kidde? Ik wil het donderdag maken maar heb geen tijd om te gaan experimenteren. Ik geloof dat er vast wel iemand is die een recept heeft dat op punt staat en die het met mij zou willen delen? Het zou mij enorm plezieren. Bij voorbaat dank!

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: chocoladeschuim kidde

Bericht door jeroenbr » 09 mar 2010, 23:59

Koud:
200 gr chocolade
100 gr room
4 gr gelatine
en/of
30 gr pro espuma

Warm:
200 gr chocolade
100 gr room
100 gr eiwit

Emiel
Berichten: 293
Lid geworden op: 18 okt 2006, 22:14
Locatie: Weelde

Re: chocoladeschuim kidde

Bericht door Emiel » 10 mar 2010, 11:36

Dankjewel Jeroen.

lmg475
Berichten: 26
Lid geworden op: 14 sep 2009, 12:56

Re: chocoladeschuim kidde

Bericht door lmg475 » 11 mar 2010, 14:05

250 ml melk
250 ml room
30 gr suiker
95 gr bittere chocolade

Alle ingediënten verwarmen tot alles gesmolten is. Laten afkoelen tot lichaamstemperatuur en in kidde.
Minimum nog 2 uur in koeling.

Emiel
Berichten: 293
Lid geworden op: 18 okt 2006, 22:14
Locatie: Weelde

Re: chocoladeschuim kidde

Bericht door Emiel » 11 mar 2010, 23:18

Ik denk dat dit recept een beter resultaat gaat hebbenn. thnx

kokniels
Berichten: 36
Lid geworden op: 25 jun 2011, 16:44
Locatie: Beilen, Drenthe

Re: chocoladeschuim kidde

Bericht door kokniels » 07 nov 2012, 00:58

Jeroen, hoe heet kan ik die warme choco mousse maximaal bewaren? en heb je iets meer info over dat recept?
Als je van je hobby je werkt maakt, hoef je nooit meer te werken...

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: chocoladeschuim kidde

Bericht door jeroenbr » 07 nov 2012, 01:30

kokniels schreef:Jeroen, hoe heet kan ik die warme choco mousse maximaal bewaren? en heb je iets meer info over dat recept?
wat bedoel je? Ik neem aan dat je niet hoger wil gaan dan 100? Wat wel kan aangezien het onder druk staat. Maar of dat zo'n goed effect heeft op je gasten weet ik niet. En of je het uit de kidde krijgt is een 2e ...

Als je denkt dat de chocolade gaat verbranden boven de 50 graden, dat is helaas niet zo. Bij toevoeging van room/melk of andere vloeistoffen spreek je niet meer van chocolade maar van een "massa". Deze massa kan vele hogere temperaturen aan.

kokniels
Berichten: 36
Lid geworden op: 25 jun 2011, 16:44
Locatie: Beilen, Drenthe

Re: chocoladeschuim kidde

Bericht door kokniels » 07 nov 2012, 01:49

Daarmee bedoelde ik eigenlijk het recept, wat ik met het eiwit moet doen. eerst chocola smelten ''au bain marie'' en dan mengen met de room?
Als je van je hobby je werkt maakt, hoef je nooit meer te werken...

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: chocoladeschuim kidde

Bericht door jeroenbr » 07 nov 2012, 15:46

kokniels schreef:Daarmee bedoelde ik eigenlijk het recept, wat ik met het eiwit moet doen. eerst chocola smelten ''au bain marie'' en dan mengen met de room?
probeer eens logish na te denken, want het zijn maar 3 basis ingrediënten.
ik zal het nu voor je doen ...

We hebben chocolade, room en eiwit.
De chocolade is hard en koud. Dit moeten we dus smelten want koude brokken chocolade in een kidde werkt me niet lijkt me.
We hebben ook room, erg handig om chocolade te smelten! Je hebt dan 1 pan nodig, en 1 kom. In de pan doe je de room en breng je tegen de kook aan.
Een kom voor de chocolade, waar je de hete room op doet. Dit doet je chocolade mooi smelten. Roer even goed door tot een mooie egale massa.

Dan hebben we nog eiwit over, dit zorgt voor de stabiliteit en luchtigheid. Dit moet natuurlijk niet te warm worden. Daarom als je chocolade gesmolten is met de room moet je dit even voelen. Is het ongeveer hand warmte (je kan het verdragen door je vinger erin te doen) dan kan je de eiwit eronder mengen.

Deze massa doe je in een kidde (half vullen), 2 patronen erop en een nacht weg zetten. Dit zorgt ervoor dat de massa rust, en dat het gas zich goed vermengd met de massa.

Groetjes

kokniels
Berichten: 36
Lid geworden op: 25 jun 2011, 16:44
Locatie: Beilen, Drenthe

Re: chocoladeschuim kidde

Bericht door kokniels » 07 nov 2012, 16:00

Ik snap het bedankt!
Als je van je hobby je werkt maakt, hoef je nooit meer te werken...

curt
Berichten: 3
Lid geworden op: 21 okt 2008, 08:40

Re: chocoladeschuim kidde

Bericht door curt » 12 nov 2012, 09:25

Voor een koud schuim van chocolade kun je ook gewoon choco ijs draaien in de pacojet,laten smelten en kidde vullen met 2 patronen en klaar!

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: chocoladeschuim kidde

Bericht door jeroenbr » 12 nov 2012, 17:03

curt schreef:Voor een koud schuim van chocolade kun je ook gewoon choco ijs draaien in de pacojet,laten smelten en kidde vullen met 2 patronen en
klaar!
tuuuuuuuuuuurlijk .... hahah. Cowboy kok

Plaats reactie