vlierbessenlimonade

Post hier je recepten die je wilt delen met je collega's.
Xavier

vlierbessenlimonade

Bericht door Xavier » 04 feb 2010, 10:37

15 vlierbloemschermen
1/2 liter kokend water
1/2 kg suiker
2-2,5 citroenen
10 gr citroenzuur

witte schermbloem van de sambucus nigra
Afbeelding

Werkwijze:
Kook 1/2 liter water en los er de suiker in op
Doe 15 bloesems + de stukjes citroen met schil en citroenzuur in een inox kom
Gebruik alleen citroenen waar de schil onbehandeld is en anders zonder de schil!
Giet er het kokende suikerwater bij
Laat 4 dagen trekken op een koele plaats
Zeef alles. Verdeel alles in porties

Bovenstaand mengsel kan ook diepgevroren worden. Een koffielepeltje van het diepgevroren mengsel als bodempje in een glaasje champagne of mousserende wijn zorgt voor een prima en uiterst verfrissend” aperitiefje, wil men een iets straffer aperitief, dan kan men aan het geheel nog een scheutje witte Rhum toevoegen. Ook als sorbet komt het mengsel uitstekend tot zijn recht, in een mooi sorbetglas met een beetje witte rhum overgoten, is dit een feestelijk tussendoortje, en op een zwoele zomeravond bij een zomerse barbecue helpt dit laatste om de maag even tot rust te laten komen alvorens ons terug op het zwaardere werk te gooien.
Dit mengsel is ook dorstlessend in zéér koud spuitwater, het wordt toegevoegd naar eigen smaak.

Plaats reactie