Pagina 1 van 1

Kalkoen á la mexicaine

Geplaatst: 10 nov 2009, 17:04
door tomnl
Snijd een kalkoen in stukken en marineer een nacht in sinaasappelsap, tequila, knoflook, ui, oregano, kaneel en kruidnagel. Maak een bouillon van de afsnijdsels en karkas. Rooster 250 gr. mulato pepers, 300 gr. ancho pepers, 150 gr. pasille pepers en 50 gr. chipotle pepers en verwijder zaadjes+lijsten. Week ze in water, laat ze uitlekken en bak ze even in olie. Laat 6 teentjes knoflook bruinen samen met 150 gr. amandelen, 20 gr. peperkorrels, 100 gr. pinda's 100 gr. sesamzaad en 100 gr. rozijnen. Rooster de peper met koriander, kruidnagel anijs en kaneel en doe ze bij de rest in de koekenpan. Bak 500 gr. tomaat en 250 gr. ananaskersen in de oven totdat al het vocht is verdampt. Wrijf alle ingredienten met een beetje kalkoenbouillon in de vijzel fijn tot een homogene pasta. Zet de pasta op laag vuur en voeg al roerend wat zout en 200 gr. bittere chocolade toe. Roer tot een dikke massa en verdun evt. met een beetje bouillon. Laat de stukken kalkoen in een halfuurtje in de oven kleur krijgen, schenk de marinade erover en braad nog 40 min. door. Leg op een schaal, bestrooi met geroosterd sesamzaad en schep de saus erover.


Heb het recept uit de Larousse, nog geen tijd gehad om te proberen, maar komt er binnenkort wel van. Laat wel weten hoe het ging!

Re: Kalkoen á la mexicaine

Geplaatst: 10 nov 2009, 20:15
door berexstone
Vergeet buiten je ingrediënten ook niet perzik, gember en champignons. Het geheel bestrooien met black ground pepper. Zorg ervoor dat de saus mooi transparant is en toch lekker ingekookt en sticky. Vooral de gember en de red hot chillie geven een goed effect.