Pagina 1 van 1

GEZOCHT: hartige tuile

Geplaatst: 08 jun 2009, 07:46
door Maurits
Heeft iemand voor mij een recept voor hartige tuile? Het liefst zonder suiker, maar ik weet niet of dat mogelijk is. Het moet iig buigzaam zijn om er hoorntjes van te maken.

Re: GEZOCHT: hartige tuile

Geplaatst: 08 jun 2009, 07:49
door Leo
soms pak ik wat isomalt ipv suiker.

Re: GEZOCHT: hartige tuile

Geplaatst: 08 jun 2009, 16:10
door Pinxo
maken is natuurlijk leuker maar ze zijn ook kant en klaar te koop :wink:

Re: GEZOCHT: hartige tuile

Geplaatst: 08 jun 2009, 17:50
door Cees
Hartige tuilles ras el hanout

100 gr gesmolten boter
100 gr eiwit
100 gr bloem
15 gr suiker
4 gr zout
20 gr azijn
6 gr ras el hanout

alleen het aantal gr zout weet ik niet meer uit me hoofd, maar volgens mij 4 gram

Re: GEZOCHT: hartige tuile

Geplaatst: 08 jun 2009, 18:41
door Cees
Tuille van reypenaer XO of andere oude kaas
tuiles:
50 gr boter
50 gr bloem
70 gr eiwit
25 gr Reypenaer XO
eventueel zeer dun gesneden gerookt spek erop strooien alvorens te bakken.

Re: GEZOCHT: hartige tuile

Geplaatst: 09 jun 2009, 00:11
door Emiel
Voor hartige tuillen vervang ik suiker door geatomiseerde glucose. Werkt prima. Ik heb net nog even gegoogeld voor specificaties om te kijken wat het precies is maar ik kon zo direct niks vinden. Misschien dat ik morgen wel even tijd heb.

Re: GEZOCHT: hartige tuile

Geplaatst: 09 jun 2009, 07:35
door Maurits
Cees schreef:Hartige tuilles ras el hanout

100 gr gesmolten boter
100 gr eiwit
100 gr bloem
15 gr suiker
4 gr zout
20 gr azijn
6 gr ras el hanout

alleen het aantal gr zout weet ik niet meer uit me hoofd, maar volgens mij 4 gram
@ Cees: Recept is lekker, maar tegen de tijd dat de wafel bruin is, is het niet meer buigbaar....Ben bang dat ik toch iets met glucose moet doen. Ik zal ook nog je kaasrecept proberen, kaas is wellicht ook flexibeler.

@ Emiel: geatomiseerde glucose is een soort dextrose volgens iemand op eGullet, dus ik zal dextrosepoeder proberen.

Re: GEZOCHT: hartige tuile

Geplaatst: 09 jun 2009, 08:24
door gawein
voor de geatomiseerde glucose best even kijken in mc gee

Re: GEZOCHT: hartige tuile

Geplaatst: 09 jun 2009, 08:40
door Cees Timmerman
Zoals Leo al schreef: gebruik isomalt, dat is minder zoet dan suiker. Naar mijn idee moet er iets van suiker in om het krokanter te maken. Glucose atomisee is verkrijgbaar bij onze vrienden van Cnudde.

Re: GEZOCHT: hartige tuile

Geplaatst: 09 jun 2009, 21:50
door Cees
@ Cees: Recept is lekker, maar tegen de tijd dat de wafel bruin is, is het niet meer buigbaar....Ben bang dat ik toch iets met glucose moet doen. Ik zal ook nog je kaasrecept proberen, kaas is wellicht ook flexibeler.
Ik zal eerdaags even kijken op mijn werk, heb nog 10 tal recepten van hartige tuilles.....
Ik heb de recepen database van mijzelf op het werk, en ben nu zelf vrij ...maar dezen wist ik uit mijn hoofd.
Je moet trouwens wel snel zijn met het buigen...maar volgens mij weet je dat wel?
Anders idd glucose toevoegen

Re: GEZOCHT: hartige tuile

Geplaatst: 15 okt 2014, 18:49
door BrittH
Hoi!

Ook ik doe een poging om hartige tuilles te bakken.
ik heb gewoon het standaard recept gebruikt en de suiker vervangen voor glucose, werkt prima, word alleen heeel snel hard.
Ik wil nu vragen of iemand de makkelijkste manier weet om hier daadwerkelijk hoorntjes van te vouwen.
Rondjes heb ik al geprobeerd maar was niet zo'n succes...

alvast bedankt

Re: GEZOCHT: hartige tuile

Geplaatst: 18 okt 2014, 22:58
door Pluter
Ik heb deze nog nooit geprobeerd eerlijk gezegd... Maar dit is wel "de" signature wat dit betreft, dus hopelijk voor je klopt het recept: http://trissalicious.com/2012/05/27/fre ... e-cornets/