GEZOCHT: hartige tuile

Post hier je recepten die je wilt delen met je collega's.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

GEZOCHT: hartige tuile

Bericht door Maurits » 08 jun 2009, 07:46

Heeft iemand voor mij een recept voor hartige tuile? Het liefst zonder suiker, maar ik weet niet of dat mogelijk is. Het moet iig buigzaam zijn om er hoorntjes van te maken.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Gebruikersavatar
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: GEZOCHT: hartige tuile

Bericht door Leo » 08 jun 2009, 07:49

soms pak ik wat isomalt ipv suiker.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

Re: GEZOCHT: hartige tuile

Bericht door Pinxo » 08 jun 2009, 16:10

maken is natuurlijk leuker maar ze zijn ook kant en klaar te koop :wink:

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: GEZOCHT: hartige tuile

Bericht door Cees » 08 jun 2009, 17:50

Hartige tuilles ras el hanout

100 gr gesmolten boter
100 gr eiwit
100 gr bloem
15 gr suiker
4 gr zout
20 gr azijn
6 gr ras el hanout

alleen het aantal gr zout weet ik niet meer uit me hoofd, maar volgens mij 4 gram
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: GEZOCHT: hartige tuile

Bericht door Cees » 08 jun 2009, 18:41

Tuille van reypenaer XO of andere oude kaas
tuiles:
50 gr boter
50 gr bloem
70 gr eiwit
25 gr Reypenaer XO
eventueel zeer dun gesneden gerookt spek erop strooien alvorens te bakken.
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Emiel
Berichten: 293
Lid geworden op: 18 okt 2006, 22:14
Locatie: Weelde

Re: GEZOCHT: hartige tuile

Bericht door Emiel » 09 jun 2009, 00:11

Voor hartige tuillen vervang ik suiker door geatomiseerde glucose. Werkt prima. Ik heb net nog even gegoogeld voor specificaties om te kijken wat het precies is maar ik kon zo direct niks vinden. Misschien dat ik morgen wel even tijd heb.

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: GEZOCHT: hartige tuile

Bericht door Maurits » 09 jun 2009, 07:35

Cees schreef:Hartige tuilles ras el hanout

100 gr gesmolten boter
100 gr eiwit
100 gr bloem
15 gr suiker
4 gr zout
20 gr azijn
6 gr ras el hanout

alleen het aantal gr zout weet ik niet meer uit me hoofd, maar volgens mij 4 gram
@ Cees: Recept is lekker, maar tegen de tijd dat de wafel bruin is, is het niet meer buigbaar....Ben bang dat ik toch iets met glucose moet doen. Ik zal ook nog je kaasrecept proberen, kaas is wellicht ook flexibeler.

@ Emiel: geatomiseerde glucose is een soort dextrose volgens iemand op eGullet, dus ik zal dextrosepoeder proberen.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

gawein
Berichten: 23
Lid geworden op: 03 nov 2008, 23:30

Re: GEZOCHT: hartige tuile

Bericht door gawein » 09 jun 2009, 08:24

voor de geatomiseerde glucose best even kijken in mc gee

Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: GEZOCHT: hartige tuile

Bericht door Cees Timmerman » 09 jun 2009, 08:40

Zoals Leo al schreef: gebruik isomalt, dat is minder zoet dan suiker. Naar mijn idee moet er iets van suiker in om het krokanter te maken. Glucose atomisee is verkrijgbaar bij onze vrienden van Cnudde.

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: GEZOCHT: hartige tuile

Bericht door Cees » 09 jun 2009, 21:50

@ Cees: Recept is lekker, maar tegen de tijd dat de wafel bruin is, is het niet meer buigbaar....Ben bang dat ik toch iets met glucose moet doen. Ik zal ook nog je kaasrecept proberen, kaas is wellicht ook flexibeler.
Ik zal eerdaags even kijken op mijn werk, heb nog 10 tal recepten van hartige tuilles.....
Ik heb de recepen database van mijzelf op het werk, en ben nu zelf vrij ...maar dezen wist ik uit mijn hoofd.
Je moet trouwens wel snel zijn met het buigen...maar volgens mij weet je dat wel?
Anders idd glucose toevoegen
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

BrittH
Berichten: 5
Lid geworden op: 10 sep 2014, 09:16

Re: GEZOCHT: hartige tuile

Bericht door BrittH » 15 okt 2014, 18:49

Hoi!

Ook ik doe een poging om hartige tuilles te bakken.
ik heb gewoon het standaard recept gebruikt en de suiker vervangen voor glucose, werkt prima, word alleen heeel snel hard.
Ik wil nu vragen of iemand de makkelijkste manier weet om hier daadwerkelijk hoorntjes van te vouwen.
Rondjes heb ik al geprobeerd maar was niet zo'n succes...

alvast bedankt

Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Re: GEZOCHT: hartige tuile

Bericht door Pluter » 18 okt 2014, 22:58

Ik heb deze nog nooit geprobeerd eerlijk gezegd... Maar dit is wel "de" signature wat dit betreft, dus hopelijk voor je klopt het recept: http://trissalicious.com/2012/05/27/fre ... e-cornets/
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW

Plaats reactie